۳ اردیبهشت ۱۳۸۱، ۰:۰۱
کد خبر: 6805046
T T
۰ نفر
کیفیت سیب ایران برای راهیابی به بازارجهانی باید افزایش یابد # مراغه ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 03/02/81 کارشناس موسسسه تحقیقاتی میوه ایتالیا گفت : تولیدکنندگان سیب در ایران برای راهیابی به بازارهای جهانی باید به کیفیت محصول خود بیشترتوجه کنند.
آنتونیو برگامینی ، روز سه شنبه درهمایش آموزشی تربیت و هرس درختان پایه کوتاه سیب در شهرستان مراغه اظهارداشت : باغداران ایرانی می توانند با یـک سری اصلاحات در هر هکتار محصولی با کیفیت بالا تولید کنند. این کارشناس ایتالیایی در این همایش 9 گروه ارقام پایه کوتاه سیب درختی را به کارشناسان و تولیدکنندگان سیب معرفی کرد. برگامینی افزود : پایه رویشی سیب به شرایط آب و هوایی ، ســـــامانه های نگهداری ، آبیاری و هرس حساس بوده و کشت و تربیت هر رقم آن باید براســاس این شرایط انتخاب شود. وی گفت : باتوجه به شرایط آب و هوایی ، کمبود آب ، خشکی و تابش زیـــاد خورشید در منطقه ، کشت پایه رویشی " ام 7 " و 106 برای دست یابی به محصول با کیفیت در منطقه مناسب است. وی همچنین به صورت عملی روش هرس " دوکی " درختان را به کارشناسان آموزش داد و این نوع هرس را به باغداران مراغه ای توصیه کرد. کارشناس باغبانی جهادکشاورزی شهرستان مراغه در گفت و گو با ایرنا ، هدف ازبرگزاری این همایش را توسعه باغات سیب درختی پایه کوتاه و افزایش کیفیت و میزان تولید سیب در این شهرستان اعلام کرد. علیرضا عزاداری افزود : این همایش در ارتباط با همکاری و تبادل نظر بین کارشناسان باغبانی وزارت جهادکشاورزی و کارشناسان ایتالیا صورت گرفته است.
شهرستان مراغه با دارا بودن 20 هزار هکتار اراضی باغی ، یکی از قطب های تولید محصولات باغی در شمالغرب ایران محسوب می شود. (ک - ب 501/51/05/ م - ا)
۰ نفر