۱۰ مهر ۱۳۷۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6879463
T T
۰ نفر
" جهانگردی " فرصت مناسب کشورهای اسلامی برای تحقق اهداف توسعه # اصفهان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/07/79 داخلی.فرهنگی وهنری .گردشگری کشورهای مسلمان با وجود برخورداری از امکانات وسیع گردشگری درقلمرو بزرک سرزمینی خود، از نقش منابع این بخش برای تحقق اهداف کلان توسعه شان غافل مانده اند.
کارشناسان،صنعت گردشگری را برای کشورهای درحال توسعه به مثابه رکن رکین اقتصادی ارزیابی می کنند که بابهره گیری ازدرآمدهای مالی آن می توان به روند توسعه این گونه کشورها سرعت بخشید.
درنخستین اجلاس وزیران جهانگردی کشورهای اسلامی که طی هفته جاری در ایران و شهرتاریخی اصفهان آغازمی شود،ممالک مسلمان قادربه ارزیابی دوباره جایگاه گردشگری خود در عرصه اقتصاد جهانی خواهند بود.
کارشناسان امور جهانگردی می گویند: علاقه روزافزون مردم جهان برای سفر به سرزمینهای دیگر و مشاهده تمدن،فرهنک دیرین و نمادهای تاریخی کشورهای کهن، رشد اعجاب انگیزی به صنعت گردشگری داده است.
طبق برخی برآوردهای آماری انجام شده از سوی شورای مسافرت جهانگردی 9/10 درصد ازکل تولید ناخالص جهان، 7/10 اشتغال ، 4/11 سرمایه گذاری و 11 درصد مالیات جهان ناشی ازجهانگردی است واین صنعت درسال 1995 درکشورهای در حال توسعه 115 میلیارد دلار سرمایه گذاری به دنبال داشته است.
صنعت جهانگردی درعرصه کنونی بین الملل همسو با تجارت و اقتصاد جهانی در حرکت است و درنهایت، امکان مناسبی را برای تمامی کشورهای دارنده امکانات گردشگری به خصوص کشورهای اسلامی فراهم کرده است تابرای نیل به اهداف بلند مدت توسعه، ازاین صنعت نهایت بهره را بجویند.
علاوه برمزایای اقتصادی و تجاری،از گردشگری نیز می توان برای دستیابی به اهداف فرهنگی توسعه نیز بهره جست.
طبق بررسیهای انجام شده،توریسم فرهنگی در عرصه خرد و کلان صنعت گردشگری، جایگاه مطلوبی یافته است وهرساله افزون بر300 میلیون نفربه دنبال درک هویت فرهنگی اقوام و تمدنهای بشری، پای به اقصی نقاط جهان می گذارند.
هم اکنون جذبه های نسبی اروپا برای گردشگران روبه کاهش است به گونه ای که رقم جذب جهانگرد به این قاره درسال 1975 از75 درصد کل گردشگران درسال 1990 به 5/59 درصد کاهش یافته است و پیش بینی می شوداین رقم درسال آغازین هزاره سوم میلادی به 56 درصد کاهش پیدا کند.
وضعیت یادشده موقعیت مناسبی را برای کشورهای اسلامی فرام می کند تابه جای اروپا یکی از قطبهای گردشگری جهان باشند و برای دستیابی به هدفهای گردشگری فرهنگی کوشا باشند.
میراث مشترک کشورهای اسلامی درره آورهای تمدن اسلامی، همسانی آداب ،رسوم و باورهای دینی و تقابل دیرینه با فرهنگهای مهاجم ، بستر مناسب همگرایی کشورهای اسلامی را فراهم می کند.
گردشگری زمینه مناسب گفت وگوی مسالمت آمیز تمدنهاست و گردشگران سفیران صلح ودوستی بین کشورهای هم کیش وتمامی نقاط گیتی اند لذا دولتمردان اسلامی برای توسعه فرهنگی قادر به استفاده بهینه از توان و استعداهای خود در این زمینه هستند.
ایران به عنوان میزبان نخستین اجلاس وزیران جهانگردی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، گردشگری را به عنوان راهکاری مهم برای دستیابی به توصیه های سازمان کنفرانس اسلامی می داند و براین نکته تاکید می ورزد که حضور مداوم در عرصه اقتصادو فرهنک جهانی از مجرای گردشگری، نیازمند تدوین سیاستهای مدون و تبادل اطلاعات و یافتن راهکارهای کارشناسی است.
نخستین اجلاس وزرای جهانگردی کشورهای اسلامی روزهای 12 و 13 مهرماه درشهر اصفهان آغاز می شود وامید می رود تمامی 56 کشورعضو سازمان کنفرانس اسلامی با حضور دراجلاس مزبور، علاوه برهمکاری مشترک برای تحقق اهداف سازمان کنفرانس اسلامی ، بنای حضور دوباره تمدن اسلامی درمنظر جهانی را پی ریزی کنند.
م - ع 400/41/04
۰ نفر