۲۹ شهریور ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7134059
T T
۰ نفر

رشد 19درصدی تولید چغندرقند دراستان آذربایجان غربی

۲۹ شهریور ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7134059
رشد 19درصدی تولید چغندرقند دراستان آذربایجان غربی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/06/29 اقتصاد.داخلی.کشاورزی.چغندرقند ارومیه - استان آذربایجان غربی از دیرباز از قطب های اصلی تولید محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و دامی کشور بوده و تاکنون رتبه های برتر را در بسیاری از موارد از آن خود کرده است.
به گزارش ایرنا، در این میان در کنار سیب، انگور و دیگر محصولات باغی، چغندرقند استان نیز از جایگاه خاصی در کشور برخوردار بوده و رتبه برتر تولید این محصول را از آن خود کرده است.
در کنار تولید بسیار زیاد آن، بخشی از این تولیدات برای فرآوری به استانهای دیگر ارسال می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در سال جاری در 32 هزار و 211 هکتار از اراضی کشاورزی استان چغندر کشت شده که این میزان در مقایسه با سال قبل از 14 درصد رشد برخوردار است.
جمشید دارا افزود: با توجه به پیش بینی های انجام شده امسال یک میلیون و 650 هزار تن چغندرقند از مزارع استان برداشت می شود که میزان تولید این محصول در سال جاری 19 درصد بیشتر از سال های پیش خواهد بود.
وی، با اشاره به اینکه شهرستان های میاندوآب، نقده ، بوکان و پیرانشهر مهمترین مناطق کشت چغندرقند دراستان هستند، گفت: 23 هزارهکتار از مزارع چغندر قند استان مربوط به این چهار شهرستان است و این امر نشان از توسعه کشت چغندرقند در جنوب استان دارد.
دارا، مهمترین ارقام کشت این محصول را دروتی، ناگانو، کاستیل و ریزوفورت و شیرین کرج عنوان کرد و افزود: 90 درصد چغندر کشت شده در استان از ارقام خارجی بوده و تنها 10 درصد ارقام کشت شده ایرانی هستند.
وی، به جایگاه آذربایجان غربی در کشت چغندرقند و میزان بازده این محصول در کشور اشاره کرد و گفت: استان در هر دو این موارد رتبه اول کشوری را در اختیار دارد.
وی از فعالیت 5 کارخانه قند با ظرفیت جذب سالانه یک میلیون و 250 هزار تن چغندر قند در استان خبر داد و اظهارکرد: بنابر پیش بینی ها 400 هزار تن مازاد تولید در استان وجود دارد که در نظر داریم آنها را به کارخانجات قند استان های اردبیل، قزوین، چهارمحال بختیاری و اصفهان ارسال کنیم.
دارا به توافق صورت گرفته با کارخانجات قند برای تحویل چغندرقند تولیدی استان تا 15 دیماه سالجاری اشاره کرد و گفت: کار برداشت این محصول از دهم ماه جاری آغاز و تا دی ماه ادامه دارد.
به گفته وی، امسال چغندرقند بصورت تضمینی و به قیمت هرکیلو 900 ریال خریداری خواهد شد.
وی همچنین از ارایه اقلام تشویقی به کشاورزان خبر داد و گفت: به ازای هرتن چغندرقند 20 کیلوگرم تفاله به قیمت 20 ریال و دو کیلوگرم قند به قیمت هر کیلو 500 ریال به عنوان جایزه به چغندرکاران تحویل داده خواهد شد.
این مقام مسوول در خصوص سیاستهای حمایتی جهاد کشاورزی در زمینه کشت این محصول گفت: هماهنگی با کارخانجات قند در خصوص میزان تولید، تامین و توزیع به موقع نهاده ها از جمله کود شیمیایی، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش برای چغندرکاران، پرداخت تسهیلات سرمایه ای به منظور خرید ماشین آلات، استفاده از مهندسین ناظر در قالب خدمات مشاوره ای فنی مهندسی و ایجاد مزارع آرمانی در سطح 600 هکتار از جمله این سیاستهاست.
دارا، در ادامه تولید بیش از حد و ظرفیت کارخانجات و معضل تامین آب مزارع چغندرقند با توجه به نیاز آبی این محصول را از مهمترین مشکلات کشت چغندرقند در استان عنوان کرد.
فرماندار ارومیه نیز در این زمینه گفت: طول دوره رشد این محصول 186 روز و سطح زیر کشت چغندر در ارومیه 700 هکتار و نیاز آبی این محصول در هر هکتار 6 هزار و 570 متر مکعب بوده که از جمله محصولاتی است که نیاز به آب فراوان دارد.
حمید ابراهیمی افزود: کل نیاز آبی این محصول 4 میلیون و 599 متر مکعب است مسوول واحد زراعت جهاد کشاورزی مهاباد نیز در این خصوص گفت: میزان اراضی زیر کشت این محصول در سال زراعی جاری در مقایسه با پارسال در این شهرستان 500 هکتار افزایش نشان می دهد.
شفیع توت آغاج، میانگین تولید این محصول در هر هکتار را حدود 45 تن اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود امسال بیش از 135هزار تن چغندرقند در این شهرستان تولید شود.
وی اظهارکرد: این میزان محصول تولیدی در مقایسه با سال زراعی گذشته 40 هزار تن بیشتر است.
توت آغاج گفت: استفاده چغندرکاران از روشهای نوین کشاورزی، بهره گیری از نظریات کارشناسان، استفاده از بذرهای مرغوب و کشت مکانیزه محصول چغندرقند ، باعث افزایش تولید این محصول شده است.
وی یادآورشد: چغندرکاران مهابادی امسال محصول خود را به کارخانه های قند میاندوآب، پیرانشهر، ارومیه و خوی تحویل خواهند داد.
به گفته وی، برداشت چغندرقند در این شهرستان تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه چغندرقند یکی از محصولات با نیاز آبی بالاست، اظهار کرد: این محصول باید از سبد محصولات تولیدی استان حذف و یا به جای دیگری منتقل شود.
علی رضا اصغری، این روش را گامی موثر در افزایش بازدهی آب در استان عنوان کرد و گفت: اقلام با نیاز آبی زیاد مانع ایجاد بازدهی مناسب در اراضی کشاورزی هستند و این امر به صلاح نیست.
وی بیان کرد: امسال اجرای طرح مطالعاتی این برنامه را آغاز کرده ایم و از سال آینده آن را به مرحله اجرا خواهیم گذاشت و در پایان این طرح تحقیقاتی به قطع می توان در مورد حذف این محصول از مزارع استان صحبت کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: در راستای احیای دریاچه ارومیه، دو طرح اصلاح شیوه آبیاری و همچنین تغییر الگوی کشت به عنوان وظایف سازمان جهاد کشاورزی تعریف شده اند که در همین زمینه اصلاح مصرف آب در اراضی کشاورزی استان را آغاز کرده ایم.
وی ادامه داد: برای سال جاری اصلاح آبیاری حدود 34 هزار هکتار را در دستور کار خود قرار داده ایم که تاکنون اصلاح آبیاری 18 هزار هکتار آغاز شده است.
اصغری گفت: آمادگی داریم در صورت تخصیص اعتبارات مورد نیاز در این زمینه ، اصلاح آبیاری 34هزار هکتار را به 50 هزار هکتار برسانیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به این که تاکنون در 30 هزار هکتار از 300 هزار هکتار اراضی کشاورزی قابل آبیاری استان، سیستم آبیاری تحت فشار نصب شده است، اظهار کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده مصمم هستیم طی پنج سال آتی یعنی تا سال 95، در تمامی زمین های قابل آبیاری استان این سیستم آبیاری نصب شود.
گزارش از: سیده فاطمه سجادی 8137/245 شماره 148 ساعت 16:13 تمام
۰ نفر