۱۸ مهر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7137955
T T
۰ نفر
130 هزار تن انگور خراسان شمالی قابلیت فرآوری و بسته بندی دارد .............................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/07/1390 اقتصاد.کشاورزی.انگور بجنورد _ مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: 100 هزار تن از انگور تولیدی این استان قابلیت فرآوری و 30 هزار تن نیز قابلیت بسته بندی دارد.
"محمدعلی سودمند" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ضمن پیش بینی برداشت 183 هزار تن انگور از تاکستانهای این استان در سال جاری، اظهار داشت: انگور با فراوری قابلیت تبدیل به 11 نوع محصول را دارد.
وی افزود: تهیه کشمش، کنسانتره آب انگور، شیره انگور، آبغوره، سرکه، روغن هسته انگور، ژله و مارمالاد و تهیه انواع شیرینی از فراوده های انگور و استفاده از چوب تاک برای کارخانه های نئوپان از جمله استفاده هایی است که از گونه باغی امکانپذیر است. وی گفت: این استان دارای استعداد خوبی در زمینه تولید انگور است و این محصول به دلیل داشتن املاح و کالری فراوان از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که جایگاه ویژه ای در صادرات غیرنفتی نیز دارد.
وی افزود: از انگور به عنوان یک داروخانه طبیعی یاد شده چرا که علاوه بر ارزش غذایی دارای ارزش دارویی نیز هست که در صنایع تبدیلی نیز می تواند مفید واقع شود.
وی افزود: در این استان تنها پنج کارخانه تصفیه و بسته بندی کشمش با ظرفیت شش هزار تن کشمش و جذب سالانه 29 هزار تن انگور وجود دارد. وی همچنین گفت: در این استان چهار سردخانه با ظرفیت 18 هزار تن برای نگهداری محصولات کشاورزی وجود دارد که دو باب آن با ظرفیت 10 هزار تن امسال به بهره برداری رسیده که قابلیت نگهداری انگور را نیز دارند. وی افزود: علاوه بر آن دو سردخانه در منطقه بدرانلو و در شهرک صنعتی بجنورد در دست ساخت است که یکی از آن دو امسال و دیگری در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید. این مسوول گفت:دست کم به وجود 30 هزار تن ظرفیت سردخانه ای برای نگهداری محصولات باغی و کشاورزی در این استان نیاز است.
وی اظهار داشت: با توجه به کیفیت و عملکرد و ارقام باکیفیت انگور در این استان، جذب سرمایه گذاران در این بخش ضروری است و برگزاری "جشنواره ملی انگور" در آبانماه امسال در این استان فرصتی در این راستا است. وی با اشاره به اقبال اندک تاکداران این استان به نگهداری محصول انگور در سردخانه ها گفت: علت عمده این مسئله کمبود نقدینگی نزد باغداران و غریبگی آنان با فرهنگ نگهداری محصول در سردخانه است.
وی افزود: بعضا دلالان و واسطه ها با سوءاستفاده از این وضعیت محصولات کشاورزان را خریداری و در سردخانه ها نگهداری کرده و پس از مدتی با قیمتی بالاتر به فروش می رساند. استان خراسان شمالی با 18 هزار و 10 هکتار تاکستان در تولید انگور رتبه پنجم کشور دارد. ک/3 7184/626/330
۰ نفر