۲ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7148024
T T
۰ نفر
کنترل عفونت دربیماری های دهان و دندان بیماران خاص با تعامل بیمار و دندانپزشک میسر می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/02 اجتماعی.بهداشت.دندان کیش - دبیر اجرایی کنگره ملاحظات دندانپزشکی در بیماران خاص گفت: ارایه خدمات بالینی به بیماران خاص (در حوزه سلامت دهان و دندان ) با تعامل بین دندانپزشکان و بیماران میسر می شود .
دکتر عبدالرضا معادی روز پنجشنبه درگفت و گو با ایرنا در کیش افزود: بیماران خاص افرادی هستند که به بیماری های سیستمیک مبتلا هستند و برای کنترل عفونت دهان و دندان این بیماران تعامل بین پزشک، دندانپزشک و بیمار ضروری است.
وی با بیان اینکه هم اکنون پنج میلیون بیمار خاص در کشور وجود دارد که از سلامت دهان و دندان خود غافل هستند، تعیین کرد: افراد مبتلا به تالاسمی، هموفیلی، نارسایی های کلیوی، افراد دارای پیوند عضو، دیابت، هپاتیت، ایدز ، سرطان وام اس جزو بیماران خاص قلمداد می شوند.
معادی تصریح کرد: از آنجاییکه بیماری های دهان و دندان در بعضی از بیماران خاص تشدید می شود، این بیماران نیازمند به خدمات ویژه بهداشت دهان و دندان هستند.
دبیر اجرایی این کنگره گفت: : پروتکل کنترل و درمان عفونت دهان و دندان این بیماران از سوی این وزارت خانه تبیین شده است و بر این اساس پزشک و دندانپزشک بایستی با تعامل ضمن ارتقای آگاهی خود، اطلاعات و آموزش های لازم را به بیماران خاص ارایه دهند.
وی رعایت اصول کنترل عفونت در مطب های دندانپزشکی را بسیار حایز اهمیت دانست و گفت: با رعایت این اصول از بروز انتقال بیماری های عفونی از یک بیمار به بیمار دیگر پیشگیری می شود.
معادی با بیان اینکه، در راستای ارتقای سطح آگاهی پزشکان و دندانپزشکان با آخرین دستاوردهای مربوط به بهداشت دهان و دندان بیماران خاص، کنگره ملاحظات دندانپزشکی در بیماران خاص در کیش برگزار شده است، گفت: اعلام میزان موفقیت ایران در کنترل و درمان عفونت های دهان و دندان به کشورهای منطقه شرق مدیترانه و بررسی و تایید این موضوع از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO( یکی از اهداف کنگره ملاحظات دندانپزشکی در بیماران خاص ( نوپدید و بازپدید) است.
معاون امور مراکز بنیاد بیماری های خاص افزود: همچنین در حاشیه این کنگره سه کارگاه ترک سیگار در مطب دندانپزشکی، کنترل عفونت در دندانپزشکی و پالپ زنده برگزار می شود.
وی هشدار داد: سیگار در حوزه بهداشت علاوه بر آسیب رساندن به سلامت دهان و دندان، سلامت افراد سالم و افراد مبتلا را تشدید و تهدید می کند.
معادی بروز عارضه لب شکری در نوزادان را از عوارض استعمال دخانیات در مادران طی دوران بارداری دانست و یادآور شد: هم اکنون 20 هزار فرد مبتلا به لب شکری در کشور وجود دارد که ترمیم آن هزینه های فراوانی را (هم برای فرد مبتلا و هم سیستم درمانی کشور) در پی دارد.
دبیر اجرایی کنگره ملاحظات دندانپزشکی در بیماران خاص در پایان اعلام کرد: دندانپزشکان و بهداشت کاران دهان و دندان می توانند نقش مفید و موثری در ترک سیگار بیمارانی که به آن ها مراجعه می کنند را داشته باشند.
کنگره ملاحظات دندانپزشکی در بیماران خاص (نو پدپد و بازپدید) که از روز چهارشنبه اول اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش های بین امللی کیش آغاز شده روز جمعه سوم اردیبهشت به کار خود خاتمه می دهد.ک/3 1234/668 / 675 شماره 171 ساعت 19:37 تمام
۰ نفر