۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7402651
T T
۰ نفر
نگاهی به زندگی استاد مطهری، علامه شهیر علم و معرفت "بخش دوم و پایانی" .....................................................................
ایلام ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 11/02/87 داخلی.فرهنگی.مناسبتها.
گرچه ارتباط استاد مطهری با امام خمینی ( ره ) پس از تبعید ایشان از ایران به وسیله نامه استمرار داشت ولی در سال 1355 موفق شد مسافرتی به نجف اشرف کرده و ضمن دیدار با امام (ره ) درباره مسایل مهم نهضت و حوزه های علمیه با ایشان مشورت کند.
پس از شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی و آغاز دوره جدید نهضت اسلامی استاد مطهری به طور تمام وقت در خدمت نهضت قرار گرفت و در تمام مراحل آن، نقش اساسی ایفا کرد.
استاد شهید مرتضی مطهری در دوران اقامت حضرت امام (ره ) در پاریس سفری به آن دیار کرد و در مورد مسایل مهم انقلاب با ایشان گفتگو نمود و در همین سفر امام (ره ) ایشان را مسوول تشکیل شورای انقلاب اسلامی کرد.
شهید مطهری هنگام بازگشت امام خمینی ( ره ) به ایران مسوولیت کمیته استقبال از امام را شخصا به عهده گرفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن همواره در کنار رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی و مشاوری دلسوز و مورد اعتماد برای ایشان بود تا اینکه در ساعت 22 و 20 دقیقه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال 1358 در تاریکی شب در حالی که از یکی از جلسات فکری سیاسی بیرون آمده بود با گلوله گروه نادان و جنایتکار فرقان به شهادت رسید.
امام (ره ) و امت اسلام در حالی که امیدها به آن بزرگمرد بسته بودند در ماتمی عظیم فرو رفتند.
ایشان در طول عمر پر برکت خود آثار و تالیفات زیادی از خود به جای گذاشت که اکنون پس از سالها هنوز مورد استفاده دانشگاهیان و دانشجویان قرار می گیرد.
استاد شهید مطهری یکی از چهره های بارز در تبیین و ترویج تفکر شیعی به شمار می رود.
او سالها در جبهه فرهنگ و دین به روشنگری پرداخت و باالحاد، فساد وانحراف مبارزه کرد و سرانجام با خون خویش حقیقت پیروزی خون برشمشیر را به اثبات رساند.
آثار و برکات معنوی قلم آن شهید همچنان در جامعه اسلامی و فراتر از آن در جهان اسلام و در محافل علمی و تحقیقی می درخشد.
شهید مطهری همواره نگران انحرافها، کژیها، بدعتها و شبهه هایی بود که در روند شکل گیری نظام و حکومت اسلامی از سوی بداندیشان، روشنفکران وابسته و مهاجمان فرهنگی مطرح می شد و کیان اسلام و جامعه اسلامی به ویژه افکار نسل جوان را مورد تهدید و تشویش قرار می داد.
وسعت و گستردگی نظرات علمی شهید مطهری و تنوع و گوناگونی آنرا، حتی در یک نگاه به عناوین نوشته هاو سخنرانیهای او می توان دریافت.
کسی که "داستان راستان" را به یادگار گذاشته است ، همان است که " عدل الهی " را شکافته، و از سیر تاریخی نهضت اسلامی سخن به میان آورده و تاریخ سیاسی معاصر را محک زده و نقد کرده است.
شهید مطهری اعتقاد داشت، باید ابتدا اسلام را آن طور که هست، بدور از آرایشهاو پیرایشها شناخت و خرافاتی را که به آن بسته شده است از آن دورکرد وی می گفت، همه دردهای ما این است که یا اسلام حقیقی را نشناخته ایم و یا اگر شناخته ایم به آن عمل نمی کنیم.
آن شهید بزرگوارالگویی برای نسل جوان است و به عنوان یک معلم درتمام سطوح در عصر ما برای معلمان نیز یک الگوی تمام عیار به حساب می آمد.
شهید مطهری جلوتر از زمان می اندیشید و این امتیاز بزرگی بود که آن شهید بزرگوار را از دیگران متمایز می کرد.
اکنون این وظیفه اندیشمندان حوزه و معلمان است که با تبیین اندیشه های شهید مطهری ، نسل جوان را با اسلام راستین آشنا کنند.
طلاب و روحانیون حوزه علمیه قم در حال حاضر اندیـشه های پاک آن عالم بزرگ اسلامی را سرمشق تلاشهای علمی خود قرار می دهند و با تاسی از ایشان به بحث و بررسی مسایل فقهی و دینی می پردازند.
از خصوصیات بارز شهید مطهری اسلام شناسی، برداشت صحیح از دین، زمان شناسی و آرمان گرایی بود.
استاد شهید مطهری زمان خویش را بخوبی درک می کرد و بخاطر همین بود که در مقابل جریان فکری انحرافی در آن زمان به خوبی ایستاد و جوابگوی سئوالات زمان خویش شد.
از توفیقات این عالم دینی برقراری ارتباط شایسته بین حوزه و دانشگاه بود که نقش مهمی در وحدت حوزه و دانشگاه از آن زمان تا کنون داشته است.
به راستی می توان گفت که شهید مطهری اسوه ای برای معلمان کشور است زیرا این شهید بزرگوار عمر با برکت خود را در راه کسب علم و معرفت صرف کرد و نام این شهید والامقام در تاریخ به عنوان اسوه ای برای معلمان جاودانه خواهد ماند.
نسل جوان باید با فراگیری علم و مطالعه آثار شهید مطهری با دیدگاه وی آشنا شوند و سعی کنند با تمام توان بحران هویت و مسایل ایدئولوژیکی را در دنیای اطلاعات امروز برای خود برطرف نمایند.
با امید به اینکه راه این شهید بزرگوار همیشه تاریخ ماندگار و راهش پر رهرو باشد.ک/4 7177/534/633/1139 شماره 253 ساعت 13:41 تمام
۰ نفر