۲۸ خرداد ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7420837
T T
۰ نفر
طولانی شدن روند نوسازی کانالهای آبیاری از مشکلات کشاورزی خراسان شمالی است .....................................................................
بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 28/03/87 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.نوسازی.
طولانی شدن روند نوسازی و بتنی کردن کانالهای آبیاری یکی از مشکلات عمده کشاورزی خراسان شمالی است.
شماری از کارشناسان و کشاورزان این استان بابیان اینکه نوسازی کانالهای سنتی یکی از راههای مهم افزایش بهره وری از آب است از تعلل در این بخش و سرعت کم عملیات اجرایی طرح بتونی کردن این کانالها گلایه دارند.
یک کشاورز شیروانی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهارداشت: هر ساله با همکاری و فعالیت خود کشاورزان در فصل بهار فقط سطح محدودی از کانالهای آبیاری روستاها بتونی می شود.
علی اصغر رضایی این روند را کند عنوان کرد و گفت: این در حالی است که با نوسازی و بتونی کردن کانالها موجب صرفه جویی در مصرف آب و نیز تسهیل در مدت زمان آبیاری می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بجنورد نیز روند بتونی شدن کانالهای آبیاری را طولانی عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت این مقوله باید برای آن اعتبار بیشتری در نظر گرفته شود.
مهندس جلیل رمضانی با بین اینکه با بتونی شدن کانالهای آبیاری عملکرد آبیاری تا 90 درصد افزایش می یابد، افزود: این در حالی است که اعتباراتی از این دست امسال بر خلاف انتظار حتی 20 درصد کاهش نیز داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی مانه و سملقان نیز گفت: خاکی و سنتی بودن پوشش انهار این منطقه توجه بیشتر مسوولان را برای تامین اعتبار می طلبد.
مهندس مجید رزم آرا اظهار داشت: 600 کیلومتر از انهار در مانه وسملقان خاکی و سنتی است که برای بتونی کردن نیازمند افزایش اعتبارات پوشش انهار است.
وی افزود: تا سال 1385 حدود 210 کیلومتر از طول انهار سنتی مانه وسملقان نوسازی شده بود که در سال 85، پنج کیلومتر با اعتباری بالغ بر 941 میلیون ریال و در سال 86 نیز هفت کیلومتر با اعتبار دو هزار و 125 میلیون ریال بتونی شد.
وی با بیان اینکه یکی از طرحهای آب و خاک، اجرای پوشش انهار سنتی برای بالا بردن بازده انتقال آب است، ادامه داد: این طرح داری 20 درصد خودیاری نقدی است که باید توسط کشاورزان پرداخت شود.
وی خاطرنشان کرد: با این حال هنوز 600 کیلومتر از انهار در مانه وسملقان خاکی و سنتی است که برای نوسازی ضرورت دارد اعتبارات پوشش انهار افزایش یابد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: با روند کنونی تخصیص اعتبار 70 سال طول می کشد تا پوشش خاکی انهار کشاورزی این استان بازسازی و بتنی شود.
مهندس غلامرضا حجی پور در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی طول انهار سنتی کشاورزی این استان را هفت هزار کیلومتر بیان کرد و گفت: طبق برنامه هر ساله فقط 100 کیلومتر از این انهار بتونی می شود.
وی اعتبار لازم برای نوسازی هر کیلومتر انهار خاکی را 400 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: این میزان اعتبار برای بتونی کردن انهار کافی نیست.
او گفت: این در حالی است که این استان سالانه توانایی بتنی کردن بین 300 تا400 کیلومتر از انهار سنتی را دارد.
وی اضافه کرد: میزان مشارکت کشاورزان در بتنی کردن انهار سنتی و خاکی در سال جاری 20 درصد است و مابقی برعهده دولت است و کشاورزان از طرح بتونی کردن انهار استقبال خوبی دارند.
وی گفت: این استقبال در حالی است که میزان اعتبار اختصاصی به این طرح بسیار اندک است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد. ک/4 7186/626/659 شماره 375 ساعت 15:38 تمام
۰ نفر