تغذیه با شیر مادر سالانه از مرگ بیش از یک میلیون کودک جلوگیری می کند
..................................................................
قزوین، خبرگزاری جمهوری اسلامی 15/05/87
داخلی.اجتماعی.مادر.شیر.
رییس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین گفت: تغذیه با شیر مادر سالانه از
مرگ بیش از یک میلیون کودک زیر یکسال جلوگیری می کند.
دکتر سعید اسکویی روز سه شنبه در همایش "مادران شیرده و باردار" که به
مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در این مرکز برگزار شد،افزود:در شیر
مادر آنتی بادی هایی وجود دارد که ضد میکروب عمل می کنند و موجب مقاومت بدن
نوزاد در برابر بیماریها می شود.
وی بابیان این که شیر مادر از بروز سوء تغذیه در کودکان جلوگیری می کند،
اظهارداشت: این تصور که شیرخشک باعث چاقی و سلامتی کودکان می شود، نادرست
است و حتی احتمال بروز سوء تغذیه را در کودکان افزایش می دهد.
این مسوول خاطرنشان کرد: آنزیم هایی در شیر مادر وجود دارد که از بروز
بیماریهای عفونی درکودکان جلوگیری و معده و روده آنان را ضدعفونی می کند،
در حالی که چنین آنزیم هایی در شیرخشک وجود ندارد.
کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین نیز امتناع
کودک ازخوردن شیرمادر را شایعترین علت قطع شیردهی برشمرد که باعث پریشانی
مادران می شود.
فتانه مینایی گفت: در برخی از مواقع شیرخوار بدلیل ابتلا به بیماری از
خوردن شیرمادر خودداری می کند که مادران باید با حوصله به شیردهی ادامه
دهند.
وی بااشاره به این که عفونت پستان مانع شیردهی نیست ، اظهار داشت: هر
چند شیردهی هنگام تورم و انسداد مجاری پستان سخت و دردناک است ولی شیردهی
به علت تخلیه پستان بهترین درمان برای این بیماری است.
مینایی بابیان این که " اگر شیر از پستان تخلیه نشود، پستانهای متورم
منجر به کاهش تولید شیر خواهد شد، گفت: به هیچ عنوان خطر انتقال عفونت از
طریق شیر به کودک وجود ندارد.
این کارشناس اضافه کرد: شیر مادر تا 48 ساعت در یخچال قابل نگهداری می-
باشد و می توان درصورت اشتغال مادران در خارج از منزل توسط اطرافیان از
طریق فنجان و قاشق به نوزاد داده شود.
وی توصیه کرد از دادن شیر توسط شیشه شیر به کودکان خودداری شود چرا که
علاوه بر غیربهداشتی بودن موجب بد فرم شدن دندانها و لبهای کودکان می شود.
مینایی همچنین گفت: شیر مادر را می توان در قسمت جایخی یخچال به مدت دو
الی سه هفته و در فریزر نیز در دمای منفی 18 درجه به مدت سه ماه نگهداری
کرد.
وی گفت: شیر دوشیده شده حاوی برخی باکتریهای پوست است که می تواند در
شرایط نامناسب دخیره و تکثیر شده و شیر را فاسد نماید لذا شستشوی دستها و
ظروف جمع آوری شیر با آب و صابون و جوشاندن ظروف به مدت 20 الی 25 دقیقه
ضروری است.
مینایی افزود: ظروف پلاستیکی برای جمع آوری و ذخیره شیر مادر مناسبتر از
ظروف شیشه ای است زیرا لکوسیتهای شیر به دیواره شیشه می چسبند و خاصیت خود
را از دست می دهند.ک/3
7394/3404/587
شماره 420 ساعت 19:51 تمام
تغذیه با شیر مادر سالانه از مرگ بیش از یک میلیون کودک جلوگیری می کند
۱۵ مرداد ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر:
7438568