۱۲ شهریور ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7448561
T T
۰ نفر

ابوریحان بیرونی ، دانشمند پرافتخار ایرانی

۱۲ شهریور ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7448561
ابوریحان بیرونی ، دانشمند پرافتخار ایرانی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/06/12 علمی آموزشی.ابوریحان .دانشمند کرج - از ابوریحان بیرونی به عنوان فیلسوف و ریاضی دان برجسته یاد می کنند،حال آنکه دامنه دانش و آگاهی او حوزه های مختلف مانند دین، نجوم، مردم شناسی، طب و جغرافیا را در برمی گیرد.
فردا چهارشنبه سیزدهم شهریور مصادف با روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی است بسیاری از عالمان از این شخصیت برجسته به عنوان دارنده دانش دائره المعارفی در دوران خود یاد می کنند.
ابوریحان بیرونی دانشمندی است که در اغلب علوم دست داشته و مایه افتخار ایرانیان است .
آثاری که این دانشمند پرآوازه بر جای گذاشته هریک خود گوهری ارزشمند است که منابع عالی و غنی از علوم مختلف را به دست می دهد.
آثار الباقیه شاید مهمترین اثر این دانشمند برجسته ایرانی است که تحسین بسیاری از عالمان را برانگیخته و بسیاری از این کتاب ارزشمند به عنوان یک دانشنامه یاد می کنند.
یک استاد دانشگاه می گوید: این کتاب که در اصل به عربی نوشته شده است، اطلاعات ارزشمندی درباره اعیاد و ایام سور و سوگ ایرانیان و دیگر اقوام به دست می دهد.
دکتر عطاالله کوپال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در واقع آثار الباقیه ، دانشنامه ای است که سنن و رسوم عبرانیان، مسلمانان، ایرانیان باستان و همچنین مباحث دقیق در محاسبه های تقویم را در میان ملل گوناگون مطرح می کند.
این عضو هیات علمی دانشکده ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: این کتاب بسیاری از حقایق تاریخی کهن را در خود ثبت کرده و مانع از فراموشی و نابودی آنها در گذشت زمان شده است .
وی خاطرنشان کرد: کتاب دیگر ابوریحان با عنوان تحقیق ماللهند نیز که به عربی نگاشته شده ، علوم ، ادیان ، عقاید فلسفی و آداب و رسوم مردم هند را در خود جای داده است .
به گفته وی ، اگرچه زبان مادری ابوریحان بیرونی، خوارزمی است اما به چند زبان مختلف تسلط کامل داشته ، چنانکه با تالیف کتاب التفهیم ، توانایی و چیرگی مطلق خود را به دو زبان فارسی و عربی به رخ می کشد.
وی افزود: بیرونی در کتاب التفهیم ، مقدمات اولیه علم نجوم را درج کرده و این کتاب به عنوان یکی از شاهکارهای علمی به شمار می آید که طی سده های متمادی کتاب درسی ریاضیات بوده است .
کوپال گفت: ابوریحان بیرونی بجز عربی و فارسی بر زبان سانسکریت نیز تسلط کامل داشته و از محتوای کتابها و رساله هایی که تالیف کرده، چنین برمی آید که با زبانهای دیگری نیز آشنایی داشته است .
این استاد دانشگاه اظهار داشت: ابوریحان بیرونی بیش از یکصد و هشتاد کتاب و رساله نوشته اما افسوس که بیشتر آنها امروز به جا نمانده است و طی گذشت زمان از بین رفته اند.
وی یادآور شد: این دانشمند شهیر و بزرگ در عصر اوج رستاخیز علمی ایرانیان در سده های آغازین هجری می زیست و نامش در کنار ابن سینا، خوارزمی ، زکریای رازی ، جوزجانی و دیگران مایه سربلندی و افتخار ما ایرانیان است .
وی اظهار امیدواری کرد:یادآوری نام دانشمندان بزرگی مانند ابوریحان بیرونی صرفا به روزهای بزرگداشت بسنده نشود و همواره یاد این مفاخر ملی را گرامی بداریم و در شناساندن این مفاخر به نسل کنونی و دنیا بیش از پیش کوشا باشیم .
ابوریحان بیرونی در سال 362 هجری قمری در شمال خراسان در منطقه بیرون حوالی خوارزم متولد شد. ک /4 561/7419/ 684 شماره 269 ساعت 14:13 تمام
۰ نفر