۱۹ شهریور ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7450530
T T
۰ نفر
نام آیت الله مدنی در همدان فراتر از خاطره، پویا و متبرک (بخش 2پایانی ) .....................................................................
همدان، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/06/87 داخلی.سیاسی.مناسبتها.آیت الله مدنی. جاودانه ها در اوائل دهه 50 در شهر خرم آباد ، خلاء حضور یک عالم مجاهد و متعهد که بتواند مرجع مذهبی و سیاسی مردم باشد و زعامت روحانیت متعد و انقلابی را به عهده بگیرد بیش از هر زمان دیگر احساس می شد.
بر این اساس عده ای از روحانیان سرشناس و متعهد خرم آباد از ایشان دعوت بعمل آوردند که فعالیت خود را از همدان به خرم آباد منتقل کند که وی با استجابت دعوت ایشان و عزیمت به خرم آباد فصل دیگر از زندگی پرفراز و نشیب و سراسر مبارزه خود را آغاز می کند.
شهید مدنی در خرم آباد و در حوزه علمیه کمالوند فعالیت خود را با تدریس درس خارج آغاز نمود و بعد از مدتی با حکم حضرت امام (ره )سرپرستی این حوزه را به عده گرفت.
پس از چندی از سوی امام (ره ) به عنوان وکیل تام الاختیار و نماینده ایشان به روحانیان و مردم خرم آباد معرفی می شود وی با دریافت وجوه شرعیه و پرداخت شهریه به طلاب کمک به افراد محروم و بی سرپرست و با تاسیس مراکز عام المنفعه گامهای مهمی در اصلاح امور برمی دارد و همچنان مبارزه های خود را در خرم آباد دنبال می کند و با تبلیغ مرجعیت حضرت امام (ره ) تالیف معظم له را در معرض استفاده مردم قرار می دهد و موجب جذب جوانان مذهبی و انقلابی می شود.
گزارش های مستمر ساواک در مورد برنامه های شهید مدنی و ارسال آن به تهران مزدوران رژیم را هراسناک کرد و در نتیجه از سوی روسای ساواک ب طور مرتب دستور مراقبت و کنترل فعالیتهای ایشان صادر می شد.
سرانجام ایشان توسط ایادی ساواک دستگیر و در بدترین شرایط به نورآباد ممسنی تبعید شدند این شهید بزرگوار نورآباد را به پایگاه مبارزه علیه رژیم تبدیل می کند.
در سال 1356 کمیسیون امنیت اجتماعی لرستان تشکیل جلسه داده و محل تبعید ایشان از نور آباد به شهرستان گنبد کاووس اعزام می کنند ایشان به محض ورود روحانیان منطقه را تحت تاثیر قرار داده و این شهر را نیز پایگاه مبارزاتی خویش قرار می دهند.
عناصر پلید وابسته شاه سابق که توان مقابله با ایشان را نداشتند با پیگیری های مداوم به ترتیب محل تبعید ایشان به شهرهای بندر کنگان بوشهر و مهاباد سال 57 تغییر می دهند.
ایشان با ورودشان به منطقه مهاباد این بار با شعار وحدت برادران اهل سنت و شیعه آنان را بیدار کرده و به قیام در صفی احد فرا می خواند و با این روش گروهکهای ملحدی چون حزب دمکرات را به انزوای کامل سوق دادند.
در پایان زمان تبعید ایشان در پاییز 57 با انتخاب خود به تبریز رفته و علم انقلاب را در این شهر بر دوش گرفتند پس از مدتی یکم دی ماه 57 در میان استقبال باشکوه مردم وارد همدان شدند.
نقش ایشان در هدایت و جهت دهی به مبارزه های مردم همدان به حدی بود که وقتی در جریان 22 بهمن لشکر 81 زرهی کرمانشاه برای سرکوب مردم به سمت تهران حرکت می کرد به دستور ایشان مردم همدان برای سد حرکت تانکها، با دست خالی و کفن پوشان به مقابله با تانکهای برخواستند و خود آیت الله نیز در جلوی همه تظاهرکنندگان به راه افتاده و موفق شدند تانکهای را از حرکت باز دارند.
* پس از پیروزی انقلاب * پس از به ثمر رسیدن قیام خونین ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره ) و سرباز خستگی ناپذیر انقلاب که پرچم مبارزه را لحظه ای بر زمین نگذاشته و از تبعیدگاهی به تبعیدگاهی دیگر و از سنگری به سنگر دیگر همیشه در صف مقدم مبارزه حرکت کرده است.
ایشان در پیروزی انقلاب تلاش بی وقفه ای داشت فصل دیگری از مبارزات خود را برای حفظ و حراست و پاسداری از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز می نماید.
آیت الله مدنی در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی مردم همدان به نمایندگی انتخاب و سپس در کوران مشکلات و آشفتگی اوضاع همدان، از سوی حضرت امام (ره ) با انتخابات تام به امامت جمعه شهر منصوب شدند.
در انقلاب سوم که عناصر فرصت طلب، ملی گرا و منافقین کمر به نابودی و انحراف انقلاب بسته بودند و هر روز با ایجاد توطئه ای قلب امت اسلام و امام عزیز را درد می آوردند.
آیت الله مدنی در مبارزه با آنان و افشای ماهیت لیبرال ها و منافقان تلاش مضاعف داشت اعلامیه مشترک ایشان و دیگر یاران امام (شهید صدوقی، اشرفی اصفهانی، دستغیب و آیت الله طاهری ) و موضوع صریح و قاطع آنان در برابر حرکت خزنده نقش بسزایی در افشای این جریان مرموز و فریبنده و خطرناک داشت.
نقش محوری ایشان در هدایت نیروی سپاه همدان در سرکوب غایله شوم ضد انقلابیون در شهر سنندج سندی است که در سینه تاریخ محبوس مانده و فراموش ناشدنی است.
ایشان پس از مدتی به تبریز عزیمت نموده و در سرو سامان دادن به اوضاع سیاسی و اجتماعی تبریز تلاش خالصانه ای نمود و آنگاه برای ادامه خدمت به شهر همدان بازگشت اما هنوز چند روزی از مراجعت وی نگذشته بود که حادثه تلخ شهادت اولین شهید محراب آیت الله قاضی طباطبایی به دست دشمنان انقلاب به وقوع پیوست.
در این هنگام بار دیگر امام (ره ) طی حکم دیگری ایشان را به نمایندگی خود و امامت جمعه تبریز منصوب کرد و با ورود ایشان به تبریز معضل بزرگ حزب خلق مسلمان آغاز گردید که با هدایت ایشان و استقامت و حضور اقشار مردم در صحنه، توطئه آمریکا و ایادیش در آذربایجان خنثی گردید.
شهید مدنی در تقویت روحیه رزمندگان اسلام نقش بسزایی داشتند و با شرکت خود در جبهه و حضور در کنار سپاهیان اسلام و شرکت در مجالس دعا و نیایش مشوق آنان بودند به عنوان نماینده امام (ره ) بر دستان برادر ارتشی که هواپیمای متجاوز دشمن را با ضدهوایی در فضای تبریز سرنگون ساخته بود، بوسه زده و کمال تواضع خود را که از عرفان به رب و اخلاق الهی اش بر می خاست در مقابل مجاهدان فی سبیل الله می داد.
* شهادت * خط سرخ شهادت خط محمد و آل علی (ع) است و این افتخار از خاندان نبوت و ولایت به ذریه طیبه آن بزرگواران و پیروان خط آنان به ارث رسیده است.
سال ها قبل از شهادت در یکی از جلسات درس گفته بود من در دو موضوع نسبت به خود شک کردم یکی اینکه من سید هستم ؟ دیگر اینکه آیا شهید می شوم یا نه ؟ یک شب امام حسین (ع) را در خواب دیدم که بالای سر من آمد و دستی بر سر من کشید و این جمله را فرمود: یا بنی انت المقتول پسرم تو شهید می شوی که جواب دو سوال من بود.
سرانجام در روز جمعه 20/6/60 ساعت 45/13 پس از اینکه مراسم نماز جمعه پایان گرفت عده ای ماموران شهربانی که عازم جبهه های نبرد حق علیه باطل بردند از ایشان خواستند به طورارشادی مطالبی را بیان کنند در این هنگام شهید آیت الله مدنی در جایگاه خود به طور انفرادی دو رکعت نماز را آغاز کرده بود که منافقی کوردل، مزدوری بی اراده و قصی القلبی خوارج کیش از میان جمعیت خود را به محراب نزدیک و بازوی ایشان را گرفت و نماز آقا را قطع کرد در این موقع اطرافیان به طرف مهاجم روی آوردند ولی قبل از رسیدن آنها وی ضمان نارنجکی را که در لباسش مخفی کرده بود کشید و نارنجک به طور وحشتناکی منفجر شد.
بر اثر این انفجار عبدی صالح، عارفی از خودگذشته و انسانی نمونه به لقا حق پیوست و ایشان به همراه سه نفر شهید و بیش از 50 نفراز نمازگزاران مجروح شدند.
پیکر شهید آیت الله مدنی 21 شهریور پس از تشییع در تبریز به قم انتقال داده شد و در جوار حرم مطهر حضرت معصومه (س ) به خاک سپرده شد. ک/4 7523/564/1139 شماره 232 ساعت 14:24 تمام
۰ نفر