خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲ آذر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7477579
T T
۰ نفر
کشاورزان خراسان شمالی خواستار حمایت از اجرای شیوه های نوین آبیاری شدند .....................................................................
بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 02/09/87 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.
شماری از کشاورزان خراسان شمالی خواستار حمایت بیشتر مسوولان و بانکها برای تجهیز زمینهای کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری شدند.
آنان در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات، عدم اطلاعرسانی به کشاورزان درخصوص مزایای اجرای این طرحها و عدم حمایت از نوسازی شبکه های فرسوده و سنتی آبیاری را از مشکلات این بخش عنوان کردند. یک کشاورز جاجرمی علت اصلی عدم رغبت به استفاده از سامانه های آبیاری تحت فشار را در این استان هزینه سنگین اجرا آنها عنوان کرد.
مصطفی نورانی افزود: مسوولان در هر فرصتی بر استفاده از سامانه های نوین آبیاری تاکید می کنند حال آنکه در عمل برای پشتیبانی و حمایت از کشاورزان برای اجرای این سامانه ها اقدام درخوری صورت نمی دهند.
او همچنین قطعه قطعه بودن اراضی کشاورزی و خرده مالکی را مانع بزرگی برای بهره مندی کشاورزان از سامانه آبیاری نوین ذکر کرد.
وی بر لزوم گسترش شرکتهای سهامی زراعی در شهرستانهای استان تاکید و بیان کرد: از طریق این شرکتها با یکپارچه سازی اراضی کشاورزان می توانند از مزایای آبیاری تحت فشار نیز بهره ببرند.
یکی از کشاورزان شهرستان بجنورد نیز هزینه های مالی تجهیز اراضی به سامانه آبیاری نوین را سنگین عنوان کرد و گفت: عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات به این طرحها از موانع گسترش این سامانه ها است.
محمدرضا قادری افزود: لازم است کشاورزان از طریق کارشناسان ترویج آموزش بیشتری نسبت به عملکرد آبیاری نوین و مزایای آن نسبت به آبیاری غرقابی ببینند تا نسبت به اجرای این طرح رغبت بیشتری داشته باشند.
رییس هیات مدیره کشاورزان خبره خراسان شمالی نیز گفت: یکی از مشکلات عمده کشاورزی این استان در بخش آبیاری است.
مهدی محمودیان اظهار داشت: با اینکه مدت زمان زیادی از اجرای سامانه آبیاری نوین می گذرد ولی غالب کشاورزان این استان آب را از طریق سنتی و نهرهای قدیمی به صورت غرقابی در مزارع استفاده می کنند.
وی ایجاد رغبت در کشاورزان برای اجرای طرحهای آبیاری نوین را وظیفه مسوولان دانست و گفت: لازم است سیاستهای تشویقی برای استفاده از سامانه های آبیاری نوین بکار گرفته شود.
او اضافه کرد: این در حالی است که پرداخت تسهیلات بانکی برای اجرای سامانه آبیاری نوین به سختی و کندی صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: این طرح را از سال 1384 در سطح 20 هکتار از کشتزار خود اجرا کرده ام که هم اکنون تجهیزات آن مستهلک و فرسوده شده و با وجود تقاضای همکاری از بانک برای نوسازی این سامانه، چندین سال است که در انتظار به سر می برم.
او معتقد است: مسوولان فقط در حرف مدعی حمایت از این طرحها هستند ولی در عمل در برخورد با مشکلات حمایتی از قشر کشاورز برای تجهیز اراضی به آبیاری نوین انجام نمی دهند.
وی از تاخیر در ارایه خدمات به کشاورزان در این بخش گلایه کرد و گفت: علاقه مندان به اجرای این طرح با مواجهه با مشکلاتی از این دست از ادامه راه دلسرد می شوند.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی می گوید: امسال از محل اعتبارات خشکسالی 60 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در این استان اختصاص یافت.
غلامرضا حجی پور به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: با این میزان اعتبار چهار هزار و 286 هکتار از عرصه های کشاورزی به آبیاری تحت فشار مجهز می شود.
وی افزود: کشاورزان متقاضی می توانند با اعلام درخواست به جهاد کشاورزی برای این طرح وام بلاعوض از بانک کشاورزی دریافت کنند.
او ادامه داد: در مقابل وام بلاعوض کشاورزان می توانند دو برابر این وام را نیز به صورت تسهیلات بانکی دریافت کنند.
وی گفت: به ازا اجرای هر هکتار آبیاری قطره ای 14 میلیون ریال و به ازا هر هکتار آبیاری بارانی 10 میلیون ریال وام بلاعوض به کشاورز تعلق می گیرد.
او مزارع مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار این استان را هفت هزار و 500 هکتار عنوان و بیان کرد: اجرای این طرح در افزایش بازده آبیاری تاثیر زیادی دارد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی نیز در جریان دومین سفر استانی هیات دولت به این استان از اختصاص سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز مزارع کشور به سامانه آبیاری تحت فشار خبر داد.
فرید اجلالی به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: با توجه به بروز خشکسالی، دولت اخیرا تصویب کرده که پنج درصد از وجوه اداره شده سرمایه ای در بودجه سال 87 را به آبیاری تحت فشار اختصاص دهد.
وی سطح برخوردار از آبیاری تحت فشار در کشور را 700 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان 490 هزار هکتار قبل از دولت نهم و 210 هزار هکتار در سالهای فعالیت دولت نهم به آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
اجلالی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش بودجه آب و خاک به مبلغ سه هزار میلیارد ریال در بحث خشکسالی پیش بینی می شود در سال جاری 240 هزار هکتار اراضی کشاورزی به سامانه آبیاری تحت فشار تجهیز شود.
او همچنین یکی از برنامه های جدید وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با خشکسالی و گسترش استقبال کشاورزان از تجهیز اراضی به سامانه آبیاری تحت فشار را دادن اعتبار بلاعوض به جای سود تسهیلات درسال جاری بیان کرد.
وی گفت: امسال استقبال از آبیاری تحت فشار زیاد است و امید می رود با جهش 10 برابری در بودجه این طرح، بتوانیم با خشکسالی به صورت زیر بنایی مقابله کنیم.
اجلالی ادامه داد: امسال در اجرای سامانه آبیاری تحت فشار برای هر هکتار آبیاری قطره ای 14 میلیون ریال اعتبار بلاعوض و دو برابر آن نیز تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار داده می شود.
او اضافه کرد: برای آبیاری بارانی نیز 10 میلیون ریال در ازای هر هکتار اعتبار بلاعوض اختصاص می یابد که دو برابر آن تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار داده می شود.
وی راندمان آبیاری در کشاورزی را به طور متوسط 41 درصد بیان کرد و گفت: پیش بینی می شود با انجام پروژه های خشکسالی راندمان آبیاری به 2/42 درصد برسد.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد. ک/4 7186/626/660 شماره 251 ساعت 13:57 تمام
۰ نفر