۳۰ بهمن ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7512673
T T
۰ نفر

چهار میلیون مسافر امسال در استان گیلان شدند

۳۰ بهمن ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7512673
چهار میلیون مسافر امسال در استان گیلان شدند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/11/30 اقتصاد.حمل و نقل.پایانه رشت - مدیر کل حمل و نقل و پایانه های گیلان، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر چهار میلیون نفر مسافر در مسیرهای درون و برون استانی جابجا شدند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 11 درصد افزایش داشته است.
سیدعزیز سیدجیفرودی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: میزان جابجایی کالا از مبادی ورودی و خروجی استان نیز با 5/16درصد افزایش در مقایسه با مدت مشابه پارسال به هفت میلیون و 992 هزار تن رسیده است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اهمیت حمل و نقل جاده ای، گفت : در زمان حاضر 5/99 درصد حمل و نقل و جابجایی کالا و مسافر در این استان از طریق جاده های آن انجام می شود.
سیدعزیز سیدجیفرودی افزود: این درحالی است که سهم جابجایی کالا و مسافر در کشور از طریق جاده ها به 87 درصد می رسد.
وی ادامه داد: طبق بررسی های انجام شده، هزینه حمل و نقل در 30 تا 40 درصد قیمت تمام شده کالاها اثرگذار است و به تبع افزایش یا کاهش آن، قیمت کالاها هم تغییر می کند.
جیفرودی افزود: بخش حمل و نقل حدود هشت درصد در تولید ناخالص ملی کشور نقش دارد.
وی ایجاد زیرساخت های مناسب در بخش حمل و نقل جاده ای و فراهم شدن راه های دسترسی را از جمله معیارهای توسعه یافتگی عنوان کرد که در استان گیلان بخش زیادی از آن تحقق یافته است.
وی یادآور شد: باثبت و فعالیت 117شرکت مسافربری در گیلان، بیش از یک هزار و 800 دستگاه وسیله نقلیه عمومی اعم از اتوبوس، مینی بوس و سواری در استان فعال است.
وی تعداد شرکت های حمل و نقل کالا در گیلان را هم 161 شرکت بیان کرد و افزود: بالغ بر سه هزار وسیله نقلیه عمومی هم در این بخش وجود دارد.
وی با اشاره به برخی از فعالیت های این اداره کل، گفت: احداث پایانه باربری انزلی به دلیل وجود بندرانزلی و تخلیه و بارگیری کالا در دو مرحله و در سالهای62 و 85 آغاز شد.
وی افزود: برای این پایانه که در زمینی به مساحت 8/5 هکتار احداث شده ، 16 میلیارد و 381 میلیون ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد: ساخت سالن مسافری پایانه مرزی آستارا و گیت تجاری آن نیز در سال 80 و در زمینی به مساحت شش هزار مترمربع آغاز شد.
وی اعتبار صرف شده برای ساخت این سالن مسافربری را، بالغ بر 16 میلیارد ریال اعلام کرد.
جیفرودی از دیگر اقدامات انجام شده در استان به احداث مجتمع خدماتی ـ رفاهی پایانه باربری شهرستان رشت، اشاره کرد.
وی اظهارداشت: ساخت این مجتمع نیز با هدف تسهیل در ارایه خدمات و جابجایی مسافران و ایجاد مکانی مناسب برای استراحت رانندگان، در سال 86 انجام شد.
وی گفت: برای احداث این مجتمع در زمینی به مساحت شش هکتار، بالغ بر 10 میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های گیلان، خاطرنشان کرد: علاوه بر ایجاد جتمع خدماتی و پایانه باربری آستارا، پاسگاه های پلیس راه استان در محورهای مواصلاتی انزلی، لوشان و چابکسر نیز در سالهای80 تا 83 راه اندازی شد.
وی از ایجاد شش واحد مجتمع خدماتی و رفاهی در محورهای مواصلاتی استان و یک واحد پایانه مسافری در رودسر توسط بخش خصوصی خبر داد که دردست ساخت است.
وی در ادامه با اشاره به نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی خاطرنشان کرد: در این بخش با اعطای تسهیلات از محل طرحهای بنگاه های کوچک و زودبازده اقتصادی تاکنون یک هزار و 435 دستگاه انواع وسایط نقلیه عمومی شامل سواری ، مینی بوس، اتوبوس، کامیونت و کامیون نوسازی شده است.
وی از اجرای طرح جایگزینی کارت هوشمند ازسال 83 به عنوان دیگراقدامات انجام شده نام برد .
جیفرودی گفت: این طرح با هدف جلوگیری از جعل و سوء استفاده های احتمالی و کسب آمار دقیق و صحیح از بخش حمل و نقل اجرا شد که به جای دفترچه کار برای رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی کارت هوشمند با درج مشخصات کامل راننده وخودرو صادر می شود.
وی افزود: از زمان اجرای این طرح تاکنون، 20 هزار کارت هوشمند برای رانندگان حرفه ای شاغل در بخش حمل و نقل کالا و مسافر این استان صادر شده است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های گیلان افزود: اجرای طرح ایمن سازی مدرسه های حاشیه راه های استان و آموزش بیش از 45 هزار دانش آموز در راستای فرهنگ سازی ترافیک در مدرسه های حاشیه راه های اصلی، مکانیزاسیون سیستم های صدور بارنامه، صورت وضعیت، بلیت و حذف روش های سنتی، اقدامات آموزشی و ایمنی برای کاهش تصادفات، کنترل ایمنی تردد در بخش ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای از مهم ترین فعالیت های انجام شده بوده است.
البته قابل ذکر است که فعالیت ستاد بحران اداره کل حمل و نقل و پایانه های گیلان در زمان بارش سنگین برف سالهای 83 و 86 در استان، برای ساماندهی بخش حمل و نقل مسافر، فراموش نشدنی است.
بهره گیری از راهکارهای لازم برای تامین امنیت جانی مسافران، کمک به بازگشایی مسیرهای مسدود شده بر اثر برف، اعزام اتوبوس، مینی بوس، سواری در مسیرهای مختلف به ویژه کوهین و اردبیل برای جابجایی مسافران از جمله اقدامات انجام شده این اداره در زمان برف بوده است.
باتوجه به بارش برف سنگین سال 86 در دو مقطع زمانی و مسدود شدن راههای ارتباطی و ماندن بسیاری از مسافران در جاده ها، بالغ بر 300 نفر مسافر در راه مانده نیز توسط این نیروهای اداره کل اسکان داده شدند.
صنعت حمل ونقل در استان گیلان به دلیل مزیت های فراوان در بخشهای مختلف، قرارگیری در مسیر کریدور شمال - جنوب، فعالیت های تجاری و بازرگانی و گردشگر پذیربودن آن مورد توجه قرار گرفته است .
استان گیلان دارای پنج پایانه مسافربری در شهرهای رشت، انزلی، آستارا، تالش و لاهیجان و سه پایانه باربری در شهرهای رشت، انزلی و آستارا است.
کد3/ 7289/ 1552/506 شماره 264 ساعت 14:53 تمام
۰ نفر