یک مقام بهداشتی:گوشت کارخانه سوسیس وکالباس بایدازکشتارگاه های مجازتهیه شود
۱۰ مرداد ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر:
7625628
یک مقام بهداشتی:گوشت کارخانه سوسیس وکالباس بایدازکشتارگاه های مجازتهیه شود
#
تهران بزرک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/05/85
داخلی.اجتماعی.دامپزشکی.تغذیه.
رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان گفت : گوشت کارخانه های
سوسیس و کالباس سازی باید از کشتارگاه های مجاز زیر نظر سازمان دامپزشکی و
یا از گوشت های منجمد وارداتی با مجوز دامپزشکی تهیه شود.
دکتر"آراسب دباغ مقدم" روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:
براین اساس،حضور یک دامپزشک به عنوان مسئول فنی که مسئولیت نظارت برتمامی
گوشت های وارده به کارخانه و مسائل بهداشتی مرتبط بااین محصول را داشته
باشد ، در هر کارخانه سوسیس و کالباس سازی ضروری است.
وی اظهار داشت: استفاده ازبرخی اعضای دام همچون ریه،طحال،مثانه، نخاع،
بافت های غده ای، سنگدان، رک و پی، پوست، گوشت کله و چربی های احشایی در
تولید فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس نیز، ممنوع بوده و با کارخانه های
مصرف کننده این اعضای دام توسط مراجع قانونی برخورد می شود.
دباغ مقدم افزود:سوسیس و کالباس با توجه به مواد مغذی موجود در آن
همچون گوشت چربی، تخم مرغ، پروتئین و غیره،از نظر فساد پذیری بسیار خطرناک
بوده و لازم است که در تولید، نگهداری و عرضه آن دقت لازم به عمل آید.
رئیس کمیته بهداشت موادغذایی جامعه دامپزشکان گفت : براین اساس ، کمتر
از 10 درصد نبودن میزان پروتئین و بیشتر نبودن آب از 60 درصد در سوسیس و
کالباس ضروری است.
وی افزود: میزان گوشت موجود در سوسیس و کالباس باید حداقل 50 درصد،
چربی آن حداکثر 20 درصد و میزان مواد نشاسته ای موجود در آن کمتر از هشت
درصد باشد.
دباغ مقدم اظهارداشت: درایران بیش از 50 نوع سویس وکالباس تولید می شود
که اختلاف آن ها نیز بیشتر بخاطر درصد گوشت، نوع گوشت، نوع ادویه، میزان و
نوع چربی و نیز میزان آب افزوده شده است.
وی افزود: از نظر درصد گوشت، سوسیس و کالباس به چهار گروه سوسیس و
کالباس حاوی حداقل 40 تا 50 درصد گوشت، 50 تا 60 درصد، 60 تا 90 درصد و
بیش از90 درصد گوشت تقسیم می شود.
رئیس کمیته بهداشت موادغذایی جامعه دامپزشکان گفت: بیش از 250 کارخانه
سوسیس و کالباس سازی در کشور سالانه حدود 400هزار تن سوسیس و کالباس تولید
می کنند و ظرفیت این را نیز دارند که تولیدات خود را به 600 هزارتن در سال
افزایش دهند.
وی بااشاره به مصرف سرانه سوسیس و کالباس، افزود: مصرف سرانه سوسیس
و کالباس در اروپا سالانه 64 کیلوگرم، در ترکیه 5/47 کیلوگرم و در ایران
حدود چهار کیلوگرم است.
دباغ مقدم درخصوص مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس اظهار داشت: مواد
تشکیل دهنده سوسیس و کالباس شامل مواد پروتئینی همچون گوشت،سویا، شیرخشک،
پنیر، تخم مرغ،انواع چربی های خوراکی حیوانی و گیاهی،آرد گندم، نشاسته های
خوراکی،انواع ادویه و سبزی های خوراکی همچون فلفل دلمه ای، هویج، قارچ، آب
به شکل یخ و مواد افزودنی مجاز است.
وی خاطر نشان کرد: مصرف سوسیس و کالباس درحد متعادل و درصورت تهیه از
کارخانه های معتبر آسیبی به سلامتی مصرف کنندگان نمی رساند.
وی یادآورشد: درج پروانه ساخت، تاریخ تولید،انقضا،نام و آدرس کارخانه
سازنده بر روی پوشش سوسیس و کالباس برای اطمینان از سلامت آن ضروری بوده و
پوشش آن نیز باید کاملا پر، بدون فضای خالی، حباب، هوا و چروکیدگی باشد.
تهرام/ت/2335/687/1547