۱۰ مرداد ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7625628
T T
۰ نفر
یک مقام بهداشتی:گوشت کارخانه سوسیس وکالباس بایدازکشتارگاه های مجازتهیه شود # تهران بزرک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/05/85 داخلی.اجتماعی.دامپزشکی.تغذیه. رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان گفت : گوشت کارخانه های سوسیس و کالباس سازی باید از کشتارگاه های مجاز زیر نظر سازمان دامپزشکی و یا از گوشت های منجمد وارداتی با مجوز دامپزشکی تهیه شود. دکتر"آراسب دباغ مقدم" روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: براین اساس،حضور یک دامپزشک به عنوان مسئول فنی که مسئولیت نظارت برتمامی گوشت های وارده به کارخانه و مسائل بهداشتی مرتبط بااین محصول را داشته باشد ، در هر کارخانه سوسیس و کالباس سازی ضروری است. وی اظهار داشت: استفاده ازبرخی اعضای دام همچون ریه،طحال،مثانه، نخاع، بافت های غده ای، سنگدان، رک و پی، پوست، گوشت کله و چربی های احشایی در تولید فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس نیز، ممنوع بوده و با کارخانه های مصرف کننده این اعضای دام توسط مراجع قانونی برخورد می شود. دباغ مقدم افزود:سوسیس و کالباس با توجه به مواد مغذی موجود در آن همچون گوشت چربی، تخم مرغ، پروتئین و غیره،از نظر فساد پذیری بسیار خطرناک بوده و لازم است که در تولید، نگهداری و عرضه آن دقت لازم به عمل آید. رئیس کمیته بهداشت موادغذایی جامعه دامپزشکان گفت : براین اساس ، کمتر از 10 درصد نبودن میزان پروتئین و بیشتر نبودن آب از 60 درصد در سوسیس و کالباس ضروری است. وی افزود: میزان گوشت موجود در سوسیس و کالباس باید حداقل 50 درصد، چربی آن حداکثر 20 درصد و میزان مواد نشاسته ای موجود در آن کمتر از هشت درصد باشد. دباغ مقدم اظهارداشت: درایران بیش از 50 نوع سویس وکالباس تولید می شود که اختلاف آن ها نیز بیشتر بخاطر درصد گوشت، نوع گوشت، نوع ادویه، میزان و نوع چربی و نیز میزان آب افزوده شده است. وی افزود: از نظر درصد گوشت، سوسیس و کالباس به چهار گروه سوسیس و کالباس حاوی حداقل 40 تا 50 درصد گوشت، 50 تا 60 درصد، 60 تا 90 درصد و بیش از90 درصد گوشت تقسیم می شود. رئیس کمیته بهداشت موادغذایی جامعه دامپزشکان گفت: بیش از 250 کارخانه سوسیس و کالباس سازی در کشور سالانه حدود 400هزار تن سوسیس و کالباس تولید می کنند و ظرفیت این را نیز دارند که تولیدات خود را به 600 هزارتن در سال افزایش دهند. وی بااشاره به مصرف سرانه سوسیس و کالباس، افزود: مصرف سرانه سوسیس و کالباس در اروپا سالانه 64 کیلوگرم، در ترکیه 5/47 کیلوگرم و در ایران حدود چهار کیلوگرم است. دباغ مقدم درخصوص مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس اظهار داشت: مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس شامل مواد پروتئینی همچون گوشت،سویا، شیرخشک، پنیر، تخم مرغ،انواع چربی های خوراکی حیوانی و گیاهی،آرد گندم، نشاسته های خوراکی،انواع ادویه و سبزی های خوراکی همچون فلفل دلمه ای، هویج، قارچ، آب به شکل یخ و مواد افزودنی مجاز است. وی خاطر نشان کرد: مصرف سوسیس و کالباس درحد متعادل و درصورت تهیه از کارخانه های معتبر آسیبی به سلامتی مصرف کنندگان نمی رساند. وی یادآورشد: درج پروانه ساخت، تاریخ تولید،انقضا،نام و آدرس کارخانه سازنده بر روی پوشش سوسیس و کالباس برای اطمینان از سلامت آن ضروری بوده و پوشش آن نیز باید کاملا پر، بدون فضای خالی، حباب، هوا و چروکیدگی باشد. تهرام/ت/2335/687/1547
۰ نفر