۱۱ خرداد ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7952688
T T
۰ نفر

فقر، عامل اصلی مهاجرت تاجیک ها به روسیه

۱۱ خرداد ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7952688
فقر، عامل اصلی مهاجرت تاجیک ها به روسیه ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/03/11 اجتماعی.تاجیکستان.حقوقها.مهاجرت و رشوه دوشنبه ـ به گفته کارشناسان تاجیک، دستمزدهای اندک در بخش کشاورزی و فقر در تاجیکستان موجب افزایش مهاجرت جویندگان کار به روسیه و نیز رشد روزافزون پدیده رشوه درمیان کارمندان دولت دراین کشورشده است.
عبد الخالق سنگینف، کارشناس تاجیک مسائل اقتصادی درگفت وگو با ایرنا با بیان اینکه دستمزد اندک کشاورزان و دامپروران درتاجیکستان، باعث مهاجرت آنها به روسیه برای اشتغال شده است، افزود: کشاورزی یکی از بخش هایی اقتصادی تاجیکستان است که از زمان فروپاشی شوروی در 1990 تاکنون درآن فساد مالی بیشتر احساس می شود.
کمیته دولتی آمار جمهوری تاجیکستان اخیرا اعلام کرد: کمترین دستمزدهای ماهانه دراین کشور، امسال به کارگران بخش کشاورزی، پرورش ماهی و کارکنان جنگلداری پرداخت می شود که چیزی بین 103 تا 109 سامانی (معادل 24 تا 26 دلار) است.
سنگینف گفت : پول هایی که دولت تاجیکستان به این بخش تخصیص می دهد، به طور کامل از طرف استانداری ها پرداخت و هزینه نمی شود و این عامل موجب پایین بودن دستمزدها و درنتیجه شرایط دشوار زندگی کشاورزان دراین کشور شده است.
وی ادامه داد: کشت پنبه یکی ازبخش های حیاتی در کشاورزی تاجیکستان است که تقریبا 75 درصد روستاییان در این زمینه فعالیت دارند و بخش بزرگی از درآمدهای ارزی تاجیکستان نیز از محل صادرات این محصول زراعی است، با این حال دستمزد دهقانان پنبه کار ماهانه از 30 تا 40 سامانی (8.6 تا 9 دلار) فراتر نمی رود.
وی افزود: دستمزد ناچیز دهقانان را وادار ساخته است که برای امرارمعاش به روسیه و دیگر کشورهای مستقل همسود مهاجرت کنند.
کارگران تاجیک در روسیه اکثرا درمشاغل پست و دشوار به کار گرفته می شوند که بیشتر آنها به علت تحقیر کار فرماییان، آزار و اذیت گروه های نژادپرست و نیز دوری طولاتی مدت از خانواده دچارافسردگی و بیماری های روحی می شوند.
سنگینف، کارشناس اقتصادی تاجیک با بیان اینکه کارکنان بخش های پرورش ماهی و جنگلداری نیز از دستمزد کم شکایت دارند، تاکید کرد: اگر این روند در کشور ادامه یابد، دیگر از این دو بخش تولیدی و خدماتی نیز در آینده چیزی باقی نخواهد ماند.
طبق آمار وزارت کار و تامین اجتماعی تاجیکستان، 500 هزار تاجیک که اکثر آنها روستایی هستند، در جست و جوی کارهای موقت در روسیه به سر می برند و این درحالی است که منابع غیررسمی در این کشور شمار مهاجران کاری تاجیک را بیش از یک میلیون نفر تخمین می زنند.
حلیمه صادقوا که هشت سال در ناحیه واسع استان ختلان به پیشه پنبه کاری اشتغال داشته است، به خبرنگار ایرنا گفت: ظرف شش ماه کار فقط 150سامانی ( 34 دلار) حقوق گرفته است.
وی تاکید کرد: دربخش کشاورزی فساد بسیار ریشه دوانده و پول های حاصل از فروش پنبه تنها به جیب سرکارگران و صاحبان زمین ها می رود و برای خود خانه های بزرگ و خودروهای گرانبها می خرند ولی مقام های دولتی توجهی به این وضع نمی کنند و صدای دهقان به گوشی کسی نمی رسد.
وزارت کار و تامین اجتماعی تاجیکستان اعلام کرده است که هرخانواده تاجیک در فوریه 2010 )بهمن 88) بطور متوسط 100 سامان و 34 درم (7.22 دلار) درآمد داشته است اما از گفته کشاورزان تاجیک چنین برمی آید که در آمد ماهانه بسیاری از آنها حتی این رقم ناچیز نیز بسیار کمتر است.
طبق اعلام دولت تاجیکستان، فعلا 50 درصد جمعیت این کشور زیرخط فقر به سر می برد ولی کارشناسان مستقل تعداد فقیران را به مراتب بیشتر از این رقم می دانند.
همچنین طبق گزارش اخیر سازمان جهانی خوار و بار ملل متحد، بیش از یک سوم جمعیت تاجیکستان از کمبود غذا رنج می برند.
طبق گزارش کمیته آمار تاجیکستان، بیشترین دستمزد ماهانه امسال به کارمندان وزارت دارایی و بانک های دولتی و خصوصی پرداخت می شود که حداکثر یکهزار و 134 سامانی (معادل 5.256 دلار) بوده است.
کمیته آمار تاجیکستان همچنین اعلام کرد: درمقام دوم کارمندان بخش مخابرات بوده اند که حقوق ماهانه آنها حداکثر 973 سامانی (220 دلار) بوده است.
این میزان حقوق ماهانه نیز با توجه به تورم حدود 20درصدی تاجیکستان مکفی نیست و حتی طبق اعلام این نهاد دولتی بدهی دولت تاجیکستان بابت حقوق معوقه کارکنان به 2.5 میلیون دلار رسیده است.
آساق **ه ص 305** **1569** 1064 شماره 135 ساعت 12:25 تمام
۰ نفر