۲۷ تیر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7961042
T T
۰ نفر
حمایت های جهانی از ایران - شکست های واشنگتن در برابر تهران ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/04/27 سیاسی.ایران.آمریکا.مخالفت های جهانی مسکو- مخالفت شماری از اعضای شورای امنیت ازجمله روسیه و چین با تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران، یک بار دیگر پوچ و بی اساس بودن ادعای واشنگتن مبنی بر همراهی کشورها با سیاست های آمریکا علیه ایران را به اثبات رسانده است .
به گزارش ایرنا از مسکو، آمریکا در حالی تحریم های یکجانبه علیه ایران اعمال کرده است که حتی در میان اعضای شورای امنیت درباره این مسئله اختلافات زیاد وجود دارد.
روسیه و چین دو عضو دائمی شورای امنیت با تحریم های خارج از چارچوب قطعنامه شورای امنیت بشدت مخالف هستند و برزیل و ترکیه دو عضو غیردائمی این نهاد هم که به قطعنامه رای منفی داده و آن را رد کرده اند ،با هرگونه اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ایران مخالف می باشند و آنرا غیر قابل قبول می دانند.
با مروری بر وضعیت کنونی ،این واقعیت آشکار شد که به رغم ادعاهای آمریکا مبنی بر جلب حمایت روسیه و چین به اعمال تحریم های ضد ایرانی یکجانبه واشنگتن، مسکو و پکن از بیانیه تهران برای مبادله سوخت هسته ای میان ایران ، برزیل و ترکیه که نشانه رو به زوال بودن نظام سلطه آمریکا در عرصه بین المللی است، استقبال و حمایت کردند.
اقدامات آمریکا در عرصه بین المللی علیه ایران با مخالفت های گسترده کشورها و دولت ها روبرو است و بسیاری این سووال را مطرح می کنند که چرا آمریکا که ادعای رفتار متمدنانه از خود نشان می دهد و مدعی دفاع از از ارزش هایی همچون حقوق بشر یا دمکراسی است ، در برابر ایران تدابیری اتخاذ می کند که مغایر با کنوانسیون ها و قوانین بین المللی می باشد.
اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ایران ، اعتراضات بسیاری را در کشورهای جهان و نیز در شورای امنیت سازمان ملل برانگیخت و روسیه به عنوان عضو این شورا، بارها نسبت به این اقدامات آمریکا اعتراض کرده و با گوشزد کردن عواقب چنین رویکردی ، واشنگتن را از انجام این گونه اقدامات برحذر داشته است.
دمیتری مدودیف رییس جمهوری روسیه در مصاحبه با روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال از اقدامات یکجانبه آمریکا انتقاد کرد و گفت: این اقدامات وضعیت را متشنج می کند،زیرا که درباره آن با هیچکس توافق نشده است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هم درباره تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران هشدار داده و گفت: روسیه در صورت اجرای این تحریم، تدابیر متقابل و متناسب اتخاذ خواهد کرد.
سرگئی اشماتکو وزیر انرژی روسیه ورییس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه چهارشنبه هفته گذشته در کنفرانس خبری پس از مذاکره با مسعود میرکاظمیوزیر نفت ایران در مسکو اعلام کرد:تحریم ها هیچ تاثیر ومحدودیتی برای توسعه همکاری های دو کشور ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تهران و مسکو مصمم به تحکیم و گسترش همکاری های دوجانبه ، منطقه ای و بین المللی می باشند و هیچ مساله ای نمی تواند مانعی بر سر راه توسعه مناسبات دو کشور ایجاد کند.
وی همچنین گفت: آماده ایم تحویل فرآورده های نفتی به ایران را مورد بررسی قرار دهیم .
چین عضو دائمی دیگر شورای امنیت و گروه 5+1 هم با یکه تازی آمریکا در عرصه بین المللی و توسل این کشور به اقدامات غیرقانونی علیه ایران بشدت مخالفت می کند و مقامهای چینی در هفته های اخیر بارها در این زمینه به آمریکا هشدار داده اند.
برزیل ، قدرت بزرگ منطقه آمریکای لاتین و ترکیه قدرت منطقه ای در آسیا ،در وضعیت پیرامون برنامه هسته ای ایران، از ایران حمایت می کنند و شمار زیادی از کشورهای جهان نیز سیاست های آمریکا علیه ایران را غیر قابل قبول می دانند و حاضر به اجرای دستورات واشنگتن نیستند.
به عقیده کارشناسان سه عامل در ناتوانی آمریکا از بدست آوردن اجماع جهانی علیه ایران موثر هستند.
عامل اول اینکه موضع هسته ای جمهوری اسلامی ایران برحق و بر اصول منطقی استوار می باشد که آمریکا و غرب را در ایجاد مانع برای توسعه برنامه هسته ای ایران دائما با مشکل مواجه می سازد.
دیپلماسی هسته ای ایران توانسته است در این شرایط دشوار ،با انجام حرکت های سنجیده آمریکا و متحدانش را در وضعیت سختی قرار دهد و منافع ایران را که همانا ادامه اجرای برنامه هسته ای صلح آمیز است، تامین کند.
آمریکا در این وضعیت برای مانع تراشی در مسیر توسعه برنامه هسته ای ایران و اعمال فشار بر این کشور، به انواع حیله ها و ترفندها متوسل می شود.
استفاده ابزاری از سازمانهای بین المللی همچون آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت ازجمله این شیوه های غیرقانونی واشنگتن می باشد.
آمریکا با کمک برخی مقامهای آژانس بین المللی انرژی اتمی به پرونده سازی علیه ایران پرداخته و چنین رویکردی همچنان در مجموعه رویکردهای برای اعمال فشار بر ایران قرار دارد.
اولی هاینونن معاون پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمره این مقامها قرار دارد که چندی پیش استعفای خود را اعلام کرد.
به گزارش منابع خبری غربی، هاینونن به پرونده سازی و جعل مدرک علیه ایران می پرداخت و عامل و محرک اصلی در تبدیل آژانس به ساز وکار حمایت از قطعنامه های شورای امینت سازمان ملل بود.
نارضایتی مردم و سران کشورهای مختلف جهان از سیاست های یکجانبه گرایانه آمریکا در عرصه بین المللی عامل دیگر عجز و ناتوانی این کشور و معدود متحد غربی اش از کسب اجماع جهانی علیه ایران است.
بسیاری از کشورها در حال حاضر با ایران در عرصه های مختلف همکاری می کنند وبه جرات می توان گفت شمار این کشورها هر روز افزایش می یابد.
عامل مهم دیگر در موفقیت ایران در برابر تلاش های آمریکا ، توانمندی عظیم ایران در عرصه های مختلف ازجمله انرژی و صنعتی است که اجازه کسب اجماع علیه این کشور نمی دهد و تحریم این کشور را نیز محال می سازد.
رجب صفراف رییس مرکز مطالعات ایران معاصر روسیه اخیرا در این باره گفت: بسیاری از کشورهای جهان خواهان همکاری با ایران هستند.
وی گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شرکت های آنها علاقه فراوان به حضور در بازار ایران دارند و هدف اصلی تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران، محروم کردن اروپا از بازار ایران بویژه در بخش انرژی است.
وی افزود: تحریم های یکجانبه آمریکا نمونه بارز یکه تازی آمریکا در عرصه بین المللی است.
کارشناسان روس بر این عقیده اند که واشنگتن با تحریم ایران از طریق صدور قطعنامه جدید علیه این کشور و تحریم های یکجانبه علیه ایران در واقع مرتکب شکست شد و این امر ضعف و ناتوانی دیپلماسی آمریکا را نشان داد.
آنها خاطرنشان کردند که آمریکا در بدست آوردن اجماع جهانی علیه ایران در سطح بین المللی برغم تلاش های گسترده و سرمایه گذاریهای سیاسی کلان ،دچار شکست شده است.
آمریکا در صدور قطعنامه جدید علیه ایران با وجود تلاش و فشار، با مخالفت جمعی از اعضای شورای امنیت روبرو شد.
این موضوع نشان داد که اجماع جهانی علیه ایران، آرزوی دست نیافتنی دولتمردان آمریکا و در راس آنها اوباما است، و وجود نظام چند قطبی جهان و پدید آمدن قدرت های بزرگ جدید در نقشه سیاسی جهان همچون ایران، برزیل و ترکیه را به اثبات رساند که می تواند در معادلات سیاسی جهان نقش تاثیرگذار ایفاء کند.
اروپام**/2242 1773 شماره 084 ساعت 14:07 تمام
۰ نفر