۱۸ اسفند ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7999646
T T
۰ نفر

چالش آمریکا در برابر قدرت نظامی چین

۱۸ اسفند ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7999646
چالش آمریکا در برابر قدرت نظامی چین ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/12/18 سیاسی.چین.آمریکا.نظامی پکن - افزایش توانمندی های نیروهای مسلح چین و تقویت نفوذ این کشوردر امور منطقه ای وجهانی باعث شده است تا آمریکا بارها از ظهور این قدرت و ناتوانی مقابله با آن ابراز نگرانی کند.
به گزارش ایرنا، مقام های چین نیز از به چالش کشیدن قدرت نظامی آمریکا بخصوص در منطقه دریای جنوبی، دریای شرقی و شبه جزیره کره ابایی ندارد.
دلیل این مدعا زمانی بود که درجریان سفر رابرت گیتس وزیر جنگ آمریکا به چین در ماه ژانویه امسال نیروی هوایی چین جنگنده جدید رادار گریز(استیلث ) خود را آزمایش کرد.
این آزمایش درحالی صورت گرفت کهگیتسمشغول گفت وگوباهو جین تائو رییس جمهور چین و فرمانده کل نیروهای مسلح چین بود.
اگرچه رییس جمهوری چین در آن دیدار تلویحا از کنار این مساله رد شد اما چنین آزمایشی درجریان چنین دیدارحساسی که پس ازیک سال قطع رابطه نظامی دو کشور صورت می گرفت، ازسوی آمریکا و بسیاری ناظران بین المللی به نوعی شاخ و شانه کشیدن چین در برابر قدرت نظامی واشنگتن تلقی شد.
چینی ها به این نیز بسنده نکردند و برای اینکه هشدارهای خود را به آمریکا تکمیل کنند، به مساله تایوان اشاره کردند.
مساله تایوان حساسترین موضوع در روابط سیاسی و نظامی چین و حتی در ابعاد اقتصادی مربوط می شود وهرنوع برخورد آمریکا با این موضوع می تواند جهت دهنده روابط واشنگتن با پکن درهر زمینه، درهرشرایط و در آینده باشد.
یانگ جیه چیوزیرامورخارجه چین این هفته درمصاحبه با صدها خبرنگار داخلی و خارجی درحاشیه اجلاس سالانه کنگره ملی خلق به آمریکا هشدار داد که از فروش تسلیحات مدرن به تایوان خودداری کند.
درخواست مستقیم وزیرخارجه چین از آمریکا در شرایطی مطرح می شود که آمریکایی ها قبل ازاین با فروش شش میلیارد و 400 میلیون دلار سلاح به تایوان درسال 2010 تا آن اندازه پکن را خشمگین کردند که برای چین چاره ای جز قطع رابطه نظامی وتعلیق دیدارهای نظامی دو طرف باقی نماند.
همزمان مقام های ارتش چین و فرماندهان نظامی این کشور درجلسات مختلف در گوشه و کنار این کشور از آمریکا خواسته اند به اصول و بیانیه های دو کشور در مورد تایوان پایبند بوده و از فروش سلاح به این جزیره خودداری ورزد.
آنها به وقایع و تحولات گذشته و قطع روابط نظامی دو کشور اشاره کرده و هشدار دادند که استمرار این فروش های تسلیحاتی روابط را تیره تر خواهد کرد.
برای چین که بتدریج ازعرصه اقتصادی خود برای قویترشدن در قلمرو نظامی بهره می گیرد طبیعی است که دستکم در قلمرویی که تحت حاکمیت خود می داند رویارویی نظامی با آمریکا را نیزمورد توجه قرار دهد.
هشدارهای چین فقط به تایوان منوط نشده است. این کشور در روزهای اخیر بارها نسبت به رزمایش نظامی آمریکا و کره جنوبی درشبه جزیره کره اشاره کرده و چنین رزمایش هایی را تهدیدی برای چین و کل منطقه شبه جزیره کره و آسیای شمال شرقی دانسته است.
مقام های چین درحالی که صلح و ثبات در شبه جزیره کره را برای خود و آسیای شمال شرقی مهم می دانند ازحضور آمریکا دردریای جنوبی نیز نگران هستند.
اعزام کشتی ها و ناوهای جنگی چین به مناطق و آبهای مورد منازعه در دریای شرقی و به پرواز در آوردن جنگنده ها در این منطقه و دریای جنوبی و برگزاری رزمایش های مختلف همگی حاکی از نگرانی پکن از حضور نظامی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام است. جایی که برای چین حکم حیاط خلوت دارد.
جنگنده استیلث چین درحالی آزمایش خود را با موفقیت به انجام رساند که این کشور در حال توسعه موشک های بالستیک هدایت شونده ای است که می تواند ناوگان آمریکا را در منطقه هدف قرار دهد.
همزمان چینی ها درحال کار بر روی ناوهواپیمابری هستند که می تواند در آینده مدل اصلی برای ساخت چنین ناوی باشد.
این پیشرفت ها در کنار افزایش بودجه نظامی چین و تخصیص بیشتر از90 میلیارد دلار برای توسعه ارتش و نیروهای مسلح این کشور در سال 2011 میلادی علاوه بر توانمندی ها و تحرکات نظامی این کشور درمنطقه حاکی از آن است که امروز چینی ها با جسارتی بی سابقه و با اتکا بر قدرت اقتصادی و نظامی بالای خود و نگاه به ضعف ها و ناتوانی های آمریکا در ابعاد سیاسی و اقتصادی و نظامی ، واشنگتن را به چالش می کشند.
یک دهه قبل چینی ها ساده تر از کنار مسایلی چون فروش تسلیحات آمریکا به تایوان می گذشتند اما امروز قبل از آنکه آمریکایی ها به درخواست تایوان برای خرید 66 جنگنده پیشرفته اف 16 جواب مثبت بدهد به واشنگتن هشدار می دهند و به سرعت نیز در قبال چنین تبادلات تسلیحاتی ارتباطات نظامی با آمریکا را متوقف می کنند.
به هر صورت امروز حضور چین در دریای جنوبی و دریای شرقی و تاکید بر مالکیت بر جزایر مورد منازعه دراین منطقه و مقاومت در برابر حضور ژاپن و اعزام ناو و هواپیما به منطقه و آبهای مورد نظر در کنار آزمایش جنگنده رادارگریز و توسعه موشک های بالستیک و ناوهواپیمابر به منزله به چالش کشیدن قدرت نظامی واشنگتن تلقی می شود و ظاهرا مقام های آمریکا نیز بتدریج این موضوع را پذیرفته و راهکاری بجز کوتاه آمدن و انتقادهای تلویحی از این تحرکات نظامی چین برای خود نیافته اند.
آساق ** 275 ** 2100 ** 1064 شماره 060 ساعت 10:41 تمام
۰ نفر