۳ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۵۵
کد خبر: 80048196
T T
۰ نفر

تهران - يك كارشناس تغذيه اظهارداشت: در روزهاي تعطيل سال نو كه خانواده‌ها در صدد ايجاد هر چه مفرح تر اوقات خود هستند با افراط نكردن در خوردن تنقلات و پرهيز از پرخوري سلامت خود را به خطر نياندازند.

'سعیده معانی' روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا استان تهران، گفت: برخی تصور می‌كنند در جشن‌ها و مراسم‌، مجاز به تغییر گسترده در برنامه‌ غذایی معمول خود هستند و می‌توانند در مصرف برخی از مواد كه برای سلامت انسان مضر است، افراط كنند در حالیكه بی توجهی به تغذیه می‌تواند به اختلالات و ناراحتی های گوارشی در انسان منجر شود.

وی افزود: اختلال دیگری كه در ایام نوروز به طور معمول در برنامه غذایی افراد رخ می‌دهد، كمبود مصرف آب است كه در تعطیلات عید به علت آنكه افراد، بیشتر اوقات خود را به سفر می‌گذرانند و یا صرف دید و بازدید دوستان و خویشاوندان می‌كنند، كمتر آب مصرف می‌كنند كه كمبود آن می‌تواند اختلالاتی در سلامت انسان به جا گذارد كه از آن جمله می توان به بروز یبوست و ناراحتی‌های گوارشی اشاره كرد.

این كارشناس بهبود تغذیه گفت: آب در حفظ سلامت، شادابی و طراوت پوست تاثیر مهمی دارد و كمبود مصرف آن باعث كاهش رطوبت و طراوت پوست شده و یكی از عوامل موثر در خشكی و پژمرده شدن پوست و چروك شدن آن است.

وی افزود: در این ایام معمولا افراد از میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی حاوی فیبر، كمتر استفاده می‌كنند.

معانی در خصوص فواید فیبرغذایی گفت: مواد غذایی حاوی فیبر، باعث تسریع عبورغذا از دستگاه گوارش شده و از بروز یبوست پیشگیری می‌كند و ضمنا دارای خواص مهم دیگر، می‌توان به كاهش چربی‌های نامطلوب و تنظیم تعادل فشار خون، پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان، به‌خصوص سرطان كولون (روده بزرگ) نیز اشاره كرد.

وی خاطرنشان كرد: مشكل دیگری كه به هنگام تعطیلات عید معمولا در زندگی افراد رخ می‌دهد، كمبود تحرك و فعالیت جسمی مانند پیاده‌روی و ورزش است، به همین علت بسیاری از اشخاص، بعد از ایام نوروز افزایش وزن پیدا می‌كنند و یا در سنین بالاتر مبتلا به افزایش فشار یا چربی‌های خون می‌شوند.

معانی افزود: بعضی از والدین، كودكانشان را به میان وعده‌های غذایی ناسالمی كه باعث چاقی می‌شوند مانند چیپس و تنقلات گوناگون، شیرینی‌ها و بخصوص شكلات عادت می‌دهند و این تغذیه نادرست در نوروز به ‌بهانه فراوانی شیرینی و شكلات، بیشتر می‌شود، در حالی كه بهتر است میان‌ وعده‌هایی سالم با ارزش غذایی بالا مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و دیگر لبنیات كم‌چرب، نان، پنیر، تخم‌مرغ و گردو را جایگزین آن كنند.

وی افزود: در كودكان، زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی و شكلات در این ایام اغلب باعث بروز مشكلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود و درضمن، مانع مصرف وعده‌های اصلی غذایی شده و به این ترتیب تداوم این وضعیت به مدت دو هفته در تعطیلات می تواند منجر به بروز مشكلات جدی در تغذیه آنها شود.

معانی گفت: در مورد افراد بزرگسال نیز زیاده روی در مصرف تنقلات عید می‌تواند منجر به مشكلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن شود، بنابراین برای برخورداری از تعطیلات همراه با آرامش و سلامتی، تعادل در مصرف مواد غذایی در این ایام را باید در نظر گرفت.

تهرام/ز.ن/1348