۱۰ فروردین ۱۳۹۱، ۹:۲۴
کد خبر: 80054748
T T
۰ نفر

رشتخوار - رييس اداره ميراث فرهنگي و گردشگري رشتخوار گفت: قلعه هاي تاريخي اين شهرستان در نوروز 91 مورد توجه مسافران و گردشگران قرار گرفته است .

محمود باعقیده امروز در جمع گردشگران در قلعه تاریخی كریم آّباد رشتخوار افزود : این شهرستان دارای بیش از 10 قلعه تاریخی است كه متاسفانه به دلیل نبود اعتبار ، مشكلاتی برای آنها بوجود آمده و هنوز در فهرست آثار ملی قرار نگرفته اند.

وی در خصوص روستای تاریخی كریم آباد رشتخوار نیز گفت: این روستا 700 سال قدمت دارد و مدتی است كه در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.

این مسوول همچنین در مورد سایر قلعه های تاریخی اظهارداشت: قلعه مارپیچ نوق یكی از قلعه های كم نظیر و قدیمی است كه به دلیل مجاورت با بارگاه زیارتی سید میر قوام الدین موسوی یكی از نوادگان امام جعفر صادق مورد جلب نظر و توجه گردشگران است.

وی گفت: در زیارتگاه میرقوام الدین، سنگ نوشته های كهن وجود دارد.

باعقیده یكی از قلعه های تاریخی رشتخوار را سنگان ذكر كرد و گفت:سنگان مهد علم و تمدن بوده و یكی از قدیمی ترین دهستان های این شهرستان است كه عارف قرن هفت هجری به نام شاه سنجان را در خود جای داده و مكانی مقدس است.

وی گفت: قلعه سنگان كه یكی از قلعه های نظامی دوران قاجار بوده و هنوز ساختمان ها و خانه ها و حصار اطراف قلعه پا برجاست ، هر ساله مورد توجه گردشگران نوروزی است.

وی اظهارداشت: این قلعه دارای یك مسجد جامع و یك حمام تاریخی است و اكنون مورد استفاده مردم این منطقه قرار می گیرد.

رییس اداره میراث فرهنگی رشتخوار در خصوص قلعه تاریخی چهار برج روستای كریم آباد رشتخوار كه قدمتش به دوره قاجار و اوایل پهلوی مربوط است، گفت:این روستا تاریخی در شش كیلومتری جنوب شهر رشتخوار قرار دارد.

به گفته وی نمای بیرونی این اثر مشتمل بر چهار برج مستحكم بوده و تاسیسات و ابنیه فضای داخلی آن نیز سالم است كه ورودی قلعه بسیار ساده و تعدادی از اتاقهای موجود در آن آراسته به تزئینات رسمی بندی ، گچی و نقاشی روی گچ می باشد.

وی افزود: قلعه ها و بناهای تاریخی رشتخوار علاوه بر قدمت، باری از هویت فرهنگی، دینی و اجتماعی را نیز بر دوش دارد.

رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری رشتخوار نیز از شهر 'جیزد ' به عنون یك منطقه جذب گردشگر در سال جاری خبر داد و گفت: این محوطه تاریخی واقع در كیلومتر 15 روستای اكبرآباد رشتخوار در زلزله 735 هجری شمشی تخریب شده و هنوز آثار فروانی از بناهای این منطقه بر جای مانده است.

وی افزود: قلعه تاریخی رشتخوار دارای مناطق خوش آب و هوا با نما و جلوهه‌ای زیبا و سحر انگیز است.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رشتخوار گفت: بر روی پشت‌ بام اكثر قلعه های تاریخی رشتخوار سوراخ‌هایی وجود دارد كه به منظور حراست بیشتر به خصوص در زمان دفاع و تیراندازی از آن ایجاد شده است.

محمود باعقیده گفت: در رشتخوار بیش از 230 اثر تاریخی شناسایی شده كه تعدادی از این آثار در فهرست ملی قرار گرفته است.

وی با تاكید بر حفاظت از این قلعه های تاریخی به عنوان بهترین مراكز گردشگری و موز های تاریخی گذشتگان توسط مردم كه می تواند ایجاد اشتغال و درآمد برای شهرستان رشتخوار نمایداظهار داشت :این اداره برای احیای این قلعه ها و برای بازسازی این اماكن از جمله قلعه سنگان، كریم آباد، اكبرآباد، مهدی آباد و شهر جیزد دست بكار شده است .

2718/659