سالروز شهادت سردار شهید محمدحسن قاسمی طوسی در حالی وارد بیست وچهارمین سال خود شد كه هنوز نام و یاد و آثار این سردار بزرگوار لشكر 25 كربلای مازندران سرمشق دولتمردان است.
مراسم پرشكوه بیست و چهارمین سالروز شهادت این سردرا شهید در منزلش در روستای شهیدپرور ' طوسكلا ' از توابع شهرستان نكا و با حضور سردار مهندس قاسمی وزیر نفت و طاهایی استاندار مازندران و نیز شماری از همرزمان این شهید برگزار شد.
سردار طوسی، سیره ای ولایی و بصیرتی الهی داشت كه طی آن تكلیفی بالاتر از اطاعت محض از ولایت مطلقه فقیه احساس نمی كرد و آنچنان ذوب در ولایت بود كه در خلوت خود یك جلوه داشت و همواره خود را فدایی امام(ره) می دانست و تنها واژه ای كه بر زبان او تكرار می شد همان 'لبیك یا خمینی' بودو
طوسی كه مرگ را با فشردن در میان مشت های پرتوانش مچاله و تحقیر كرد و از ابهت انداخت و در سنگرها سكنی گزید، در شب های حمله آنچنان می درخشید كه پرتوافكنی حضورش، طلوع شبانه خورشید را تداعی می كرد و از نگاه روشن او، ماه رنگ از چهره می باخت و سحر متجلی می شد.
سرداری كه در محضر ولایت، حق و حقیقت و عدل و عدالت، هرگز و در هیچ شرایطی اما و اگر، شرط و شروط، سهم و طلب، خط و خطوط، مرز و حدود، فراز و فرود و عرض اندام نداشت و وجاهت شرعی تمامی حركات و سكناتش را تنها و تنها در جلب رضایت ولی امر مسلمین می نگریست.
قائم مقام لشكر همیشه پیروز 25 كربلای مازندران و فرمانده اطلاعات عملیات لشكر كه عضویت مستمر در قرارگاه فرماندهی مشترك جنگ موسوم به خاتم الانبیاء داشت، كسی بجز طوسی عزیز نبود كه عملاً امكان حضور و نقش آفرینی مازندرانی ها را در سطوح بالادست فرماندهی دفاع مقدس فراهم كرد.
فتح ' فاو ' با آن عملیات باورنكردنی والفجر هشت، یكی از ثمرات بارز به كارگیری استعدادهای مازندرانی ها در سطوح فرماندهی عالی جنگ بود كه می توان آن را پیچیده ترین و گسترده ترین عملیات جنگی در طول دفاع مقدس دانست كه سردار سرلشكر شهید طوسی، با فعالیتهای مشترك اطلاعات-عملیاتی و فرماندهی، عملاً ایفاگر محوری ترین نقشها برای طراحی، توجیه، اقناع و عملیاتی كردن اندیشه ها و اطلاعات ناب خویش در قرارگاه خاتم بود.
شهید طوسی به روایت همسرش ، خانم عرب زاده طوسی ، یك فرمانده تمام عیار بود كه بیش از آنكه در ستاد مستقر باشد، در مناطق عملیاتی و در پیشاپیش رزمندگان حضور می یافت و مخصوصاً در عملیات والفجر هشت و فتح فاو، اوج فرماندهی ایشان به نمایش درآمد كه حتی با دست خود در دهان غواصانی كه در هنگام آموزش از سرما می لرزیدند، عسل می ریخت تا سالم بمانند و عملیات را با موفقیت پشت سر گذارند.
فرمانده ای كه در خاطرات همسرش در كتاب 'بوی تربت' در جریان فتح شهر استراتژیك فاو، چشمانی همیشه خسته و گودافتاده و خون رنگ و نیز قامتی همیشه خمیده و خسته و استراحت ندیده داشت و حتی زمانی كه برای چندمین بار مجروح شد و تازه از اتاق عمل بیمارستان مناطق جنگی برگشته بود و كاملاً به هوش هم نیامده بود، باز هم دغدغه جبهه داشت و دل نگرانی می كرد.
نماز شب طوسی، قرائت قرآن و دعاهای جانسوز طوسی، خلوت های قشنگش، عشقبازی های استثنائی اش و دلخوشی های او به اینكه توفیق حضور در خیمه ولایت را دارد و حسین زمان را تنها نگذاشته است، از او اسطوره ای همه جانبه ساخت كه می توان با صراحت گفت كه او علی وار، هم شیر روز و هم زاهد شب بود.
طوسی مظهر مهربانی، حسن رابطه، قدرشناسی، احترام و امتنان از فداكاری های همسر، والدین و نزدیكان بود و مخصوصاً تلاش داشت تا با مهربانی، بخشی از خلاء عدم حضور در نزد خانواده را جبران كند.
وی مشابه همین محبت ها متوجه خانواده های شهدا و خانواده های رزمندگان نیز می نمود تا آنها خلاء حضور عزیزانشان را كمتر حس كنند و به همین خاطر در مرخصی های اندك نوروزی اش، به همراه خانواده به سركشی خانواده های ایثارگر می پرداخت.
اما بعد مهم دیگر، شخصیت سازمانی و ایمانی شهید طوسی است، چرا كه ایشان یك مومن خودساخته، خداباور، ایثارگر و یك الگوی تمام عیار اخلاقی، رفتاری و ارتباطی برای همه اطرافیان اعم از همزادگاهی ها، همرزمان و هم نشینان بود كه به هیچوجه منافع فردی خود را بر منافع گروهی و سازمانی ترجیح نمی داد و به عبارتی ساز جدا نمی نواخت و همه چیزش وقف نظام بوده و در نهایت هم، همه هستی خود را به اسلام هبه كرد و در خاطره دفاع مقدس و همه كسانی كه بر سر این سفره مقدس نشسته و ماندگاری نشان داده اند،جاودانه ماند.
امثال شهید طوسی، اگر چه به لحاظ ظاهری در میان ما نیستند ، اما با حضور معنوی خویش، هادیان اصلی دلهای مردم بویژه جوانان این مرز و بومند كه علیرغم اینكه این شهدا را عیناً درك نكرده اند، اما شیفتگان واقعی آنان بوده و برای دفاع از آرمانهای این شهدای بزرگ سنگ تمام گذاشته و برایشان یادواره ها گرفته و خلق آثار می كنند و اینجاست كه ما حالا می فهمیم آوینی عزیز، سیدالشهدای اهل قلم در باره این ره یافتگان وصال چه شیرین گفت: پندار ما این است كه ما مانده ایم و شهدا رفته اند، اما حقیقت آن است كه زمان ما را با خود برده است و شهدا مانده اند.
مهم این است كه ما زنده بودن شهدای خود را درك كرده و باور كنیم كه آنها در افقی بالاتر ناظر و شاهد اعمال ما بوده و فعل و انفعال رفتاری ما را پی می گیرند و مبادا در روز قیامت، وقتی پرونده اعمال ما گشوده می شود، ما شرمنده شهدایی باشیم كه یا لاف دوستی و همرزمی با آنها را می زدیم و یا از بركت خون آنها، سرشار نعمت بودیم.
در نگاه دیگر تاكید می شود كه تردید نیست كه سردار سرلشكر شهید محمد حسن قاسمی طوسی، در سطوح سرداران عالی مقام دفاع مقدس و شهیدی فرااستانی است كه امروز می توان او را در كنار باكری ها، باقری ها، همت ها، زین الدین ها، كاظمی ها و خرازی ها نشاند و بسیار تأسف بار است كه در جریان تبلیغ شخصیت ستادی و عملیاتی ایشان، قصوری فراگیر وجود دارد كه مانع از تحقق این واقعیت می گردد.
سردار قاسمی وزیر نفت در سخنان كوتاهی بر این حقیقت و جایگاه بلند شهدایی همچون طوسی اذعان كرد و بر قدردان بودن از شهدا تاكید داشت و اینكه جامعه ما شهید پرور و در نتیجه شهید محور است و مهم این است كه ما به باوری برسیم كه بتوانیم زنده بودن شهدا و تاثیرگذاری آنها را بر امور جامعه لمس ودرك كنیم .
وزیر نفت با تاكید بر تقویت ارزش های ایثار و شهادت در بین مسوولان، گفت: یادآوری شهدا سبب رفع همه مشكلات كشور می شود.
قاسمی افزود : عطر شهدا اكنون در جای جای ایران اسلامی پخش و سبب بركات فراوانی برای جامعه شده است.
وی ادامه داد : به هر میزان كه در یادآوری و تحكیم آرمان های والای شهیدان ثابت قدم باشیم، مشكلات و تنگناهای اداری و اجرایی كشور تسهیل خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به اینكه باید مطمئن بود كه در جای جای ایران سربلند، شهدا حضور دارند، تصریح كرد: شهدا به واقع زنده هستند و نباید از آنان غافل شویم.
قاسمی با بیان اینكه شهدا به مردم حاجت می دهند بنابراین باید در حفظ این ارزش های ناب اسلامی كوشا باشیم، یادآور شد: تمام تلاش دشمن برای ایجاد تخدیش و تخطئه در افكار بسیجی و ارزشی ملت ایران است.
وزیر نفت تاكید كرد: ملت ایران همواره پشتیبان ولایت فقیه و حامی ارزش های پاك شهدا بوده و مسوولان همواره خود را وامدار ارزش های ایثار و شهادت می دانند.
سردار شهید 'محمد حسن قاسمی طوسی' شهیدی كه بارها به دوستانش گفته بود آرزو داد كه به فضیلت گمنامی برسد سرانجام به این آرزویش رسید به طوری كه كسی از مكان افتادن جنازهاش مطلع نشد و پس از هشت سال چشم انتظاری در سال 1374 باقی مانده پیكر پاكش بر روی دست شاگردان و یارانش تشییع و به عنوان ستاره شمال در نكا دفن شد.ك/4
2585/1654
به بهانه بيست وچهارمين سالگرد شهيد طوسي/
شهيد طوسي ، اسطوره عرصه هاي ايثار و فداكاري هشت سال دفاع مقدس
۱۸ فروردین ۱۳۹۱، ۱۶:۲۵
کد خبر:
80064011
ساري - بيست و چهارمين سالگرد شهادت سرلشگر پاسدار ' محمد حسن قاسمي طوسي ' ، ملقب به مالك اشتر لشكر 25 كربلا و اسطوره هاي ايثار و فداكاري هشت سال دفع مقدس پنجشنبه شب در روستاي طوسكلا با حضور مسوولان ارشد استاني و كشوري و خانواده هاي معظم شهدا برگزار شد.