به گزارش ایرنا،به علت میزان روغن موجود در دانه های گیاه كلزا، این گیاه برای سده های پی در پی در سراسر جهان كشت می شود.
محل رویش این گیاه در ابتدا در كرانه ی شرقی دریای مدیترانه بوده است گرچه استفاده از آن سابقه ای بسیار طولانی داردو شواهدی موجود است كه این گیاه و روغن آن، در 2000 سال پیش از میلاد مسیح در هند استفاده می شده است.
روغن كلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد كلسترول از كیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و در شرایط مختلف تنوع زیادی در تركیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود.
برخی از انواع كلزدارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود 2 درصد یا كمتر دارای اسید اروسیك می باشند و روغن آنها به صورت خوراكی مصرف می شود.
كشت دانه روغنی كلزا با محاسن فراوانی كه در تناوب زراعی با غلات دارد و همچنین سازگاری آن با شرایط مختلف آب و هوایی هر استان اهمیت این محصول را بیشتر نموده و می تواند در كاهش وابستگی كشور به روغن نباتی نقش مهمی داشته باشد.
این گیاه می تواند در تناوب با زراعت گندم و جو قرار گرفته و از تراكم بیماری ها ، آفات و علفهای هرز بكاهد و باعث افزایش عملكرد دانه این محصولات شود.
كلزا در تناوب با غلات به خصوص گندم و جو عكس العمل بهتری نشان می دهد واین عملكرد باعث كنترل بیماریها ، آفات و علفهای هرز كلزا می گردد.
رئیس جهاد كشاورزی كهگیلویه در این رابطه به ایرنا،گفت: امسال قریب 60هكتار سطح زیر كشت كلزای آبی در شهرستان داریم كه پیش بینی می شود در هر هكتار دو تن برای این محصول عملكرد داشته باشیم.
سید'عمران تقوی'اظهار داشت: میزان برداشت این محصول در بعضی از مزارع آبی چهار تن در هر هكتار و در مزارع دیمی 5/1 نیم تن در هر هكتار بوده است.
وی گفت: كلزا را بایستی در زمینی كاشت كه خاك حاصلخیز ، زهكشی خوب و جمعیت علف هرز كم داشته باشد ودر مزارعی كه به علف های هرز هم خانواده با كلزا مانند تربچه وحشی و خردل وحشی آلودگی شدید دارند از كشت آن در این گونه زمینها باید خود داری نمود.
تقوی اضافه كرد: با توجه به بارندگی های امسال پیش بینی می شود كه برداشت این محصول نسبت به سال گذشته در این شهرستان رشد چشمگیری داشته باشد.
تقوی زمان برداشت كلزا در این شهرستان را از 15اردیبهشت ماه جاری دانست.
7531/671/566
دهدشت-كلزا يكي از محصولات راهبردي و مهم در بخش كشاورزي مي باشد كه براي فراوري روغن از آن استفاده مي شود.