به گزارش این پایگاه اطلاع رسانی، خروج 'نیكلا ساركوزی'، رییس جمهوری جنگ طلب و اسلام هراس فرانسوی و طرفدار اسرائیل از گردونه سیاست این كشور و روی كار آمدن 'فرانسوا اولاند'، نامزد میانه رو سوسیالیست می تواند روابط پاریس تهران را تغییر دهد.
مسلما پیروزی اولاند اتفاق خوش یمنی برای روابط ایران و فرانسه است كه در شرایط كنونی به پایین ترین سطح خود رسیده و در صورت انتخاب مجدد ساركوزی بدتر خواهد شد.
در حالی كه مذاكرات مهم بغداد روز 23 ماه مه (سوم خرداد) نزدیك است، اگر اولاند رییس جمهوری بشود، با اتخاذ موضعی مستقل در برابر ایران نسبت به موضع ساركوزی می توان شاهد تغییری در سیاست خارجی پاریس دربرابر تهران شد.
این امر می تواند كاخ سفید را در یافتن راهكاری دیپلماتیك به جای بازی با آتش و رویارویی نظامی با ایران جدی تر كند.
به گفته استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران كه خواست نامش فاش نشود، پیروزی اولاند تاثیر زیادی بر خاورمیانه خواهد داشت و به معنای شروع سیاست مستقل تر اروپاست كه می تواند در آلمان و ایتالیا نیز تكرار شود؛ زیرا این كشورها نیز در سال آتی باید انتخابات ریاست جمهوری را برگزار كنند و این امر برای رژیم صهیونیستی و آمریكا مشكل ساز است.
به نظر می رسد ساركوزی اكنون به اهمیت توازن سیاست خاورمیانه ای فرانسه پی برده باشد، زیرا از سفر به تل آویو و تلاش برای ازسرگیری مذاكرات صلح خبر داده است.
با وجود این، همه شواهد از دیر بودن اتخاذ چنین سیاستی در دقیقه نود خبر می دهد كه انتظار ظهور چپ گراها در عرصه سیاسی فرانسه ناشی از ركود اقتصادی این كشور و سیاست نخبه گرایی وی و همچنین انگیزه سیاسی ناشی از محبوبیت اولاند بین رای دهندگان طبقه متوسط و كارگر می شود.
به نوشته آسیا تایمز، با آنكه بعضی از رسانه های غرب وی را خطری برای فرانسه و اروپا دانسته اند، اولاند می تواند پیام صلح و نماینده مفهومی باشد كه اروپا به شدت به آن نیاز دارد: تعالی تصویر این قاره به مثابه هویتی مهربان تر. بنابر این در مقایسه با ساركوزی كه خود را كاملا به الگوی سیاست خصمانه در قبال ایران فروخته بود، اولاند احتمالا مسیر متفاوتی را بر می گزیند كه بر گفت و گو و همكاری به عنون انگیزه ای برای تسهیل تنش ها اصرار دارد.
اگر این مسیر به دیگر كشورهای اتحادیه اروپا نیز سرایت كند و ایران احساس كند اروپا سیاست سالمی را اتخاذ كرده است ، آمادگی بیشتری برای انعطاف در جبهه هسته ای از خود نشان خواهد داد.
بهبود روابط ایران و فرانسه می تواند تبعات اقتصادی جدی در قالب ارتقای روابط و حتی افزایش چشم انداز همكاری های هسته ای داشته باشد.
با آنكه تهران انتظار تغییر چشمگیری در سیاست خارجی دولت اولاند را ندارد، احتمال پیروزی وی در انتخابات روز یكشنبه (17 خرداد) با در نظر گرفتن اظهارات او در زمینه سیاست خارجی مانند تسریع روند خروج نیروهای فرانسه از افغانستان نشان دهنده ظهور رهبر جدیدی است كه می تواند همتای مهمی در گفت و گو باشد.
یكی از مسائل كلیدی احتمالا در نشست ماه جاری سران عضو پیمان آتلانتیك شمالی موسوم به ناتو مطرح می شود كه به سامانه دفاع موشكی آمریكا در اروپا مربوط است و اولاند و هواداران چپ گرای وی آشكارا با آن مخالفت كرده اند.
مساله نگرانی امنیتی تهران و مسكو مهم است و اولاند می تواند با نفوذ خود بازبینی ناتو در این قضیه را خواستار شود، به ویژه اگر مذاكرات بغداد به خوبی انجام شده و در نهایت نگرانی اروپا را از موشك های احتمالی هسته ای ایران رفع كند. این امر باعث اختلافاتی بین آمریكا و فرانسه می شود كه سیاست واشنگتن را در قبال روسیه و ایران تضعیف می سازد.
در همین حال پیروزی اولاند احتمالا برای 'باراك اوباما'، رییس جمهوری آمریكا، برتری تلقی می شود. اظهارات اولاند مبنی بر اعمال مالیات بر ثروتمندان و افزایش تلاش های اشتغال زایی دولت برای بسیاری از رای دهندگان آمریكایی آشنا و جالب به نظر می رسد. باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا در صورت انتخاب مجدد به خوبی می تواند با همكاری اولاند صلح خاورمیانه را در اولویت قرار داده و پیش ببرد.
هیچ یك از فرضیات یاد شده اخبار خوبی برای اسرائیل نیست كه امید زیادی به اروپا بسته، اما اكنون با تغییرات سیاسی مواجه شده است. از دست دادت متحد مهمی چون ساركوزی به شدت برای اسرائیل دشوار خواهد بود، به ویژه اینكه به تازگی شاهد خروج شركای منطقه ای مانند 'حسنی مبارك'، دیكتاتور مصر را نیز به تازگی از گردونه بوده است. اسرائیل در مواجهه با تضعیف چشم انداز حمایت اروپا، احتمالا با گزینه های دشوارتری رو به روست و از سازگاری خود با بادهای متغیر سیاسی دور است.
مترجمام**9157**1506
آسيا تايمز:پيروزي اولاند در انتخابات مي تواند روابط پاريس- تهران را تغيير دهد
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۹:۱۵
کد خبر:
80115106
تهران - پايگاه اطلاع رساني 'آسيا تايمز'روز شنبه نوشت: پيروزي 'فرانسوا اولاند'، نامزد سوسياليست ها در انتخابات فرانسه، مي تواند روابط پاريس - تهران را از چند منظر تغيير دهد.