۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۸:۳۳
کد خبر: 80141226
T T
۰ نفر
ايرنا مي گويد ملت ها در ضيافت ملكه انگليس با ديكتاتورها قرباني شده اند

ايرنا بين الملل - تهران - "ايرنا" ؛ خبرگزاري جمهوري اسلامي ، در مقاله اي به شدت از اينكه ملكه بريتانيا از پادشاه بحرين نيز براي شركت در مراسم سالگرد تاجگذاري اش دعوت كرده بود، انتقاد كرده و گفته كه ملت ها قرباني ضيافت ملكه با ديكتاتورها شده اند.

بحريني ها بيش از يکسال است که براي سرنگوني ديکتاتور آن کشور مبارزه مي کنند.

گروه پژوهش های خبری ايرنا در اين مقاله نوشته اشت: درحالیکه تظاهرات مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه در روزهای اخیر تشدید شده است، هزاران کیلومتر آنطرف تر؛ ضیافت نهار دیکتاتورها با شرکت پادشاه آن کشور در مراسم سالگرد تاجگذاری ملکه انگلستان برگزار شد.



به گزارش خبرگزاری فرانسه، الیزابت دوم ملکه انگلستان که روز جمعه جشن شصتمین سالگرد تاجگذاری خود را برگزار کرد در این مراسم میزبان خانواده هایی پادشاهی از همه جای جهان بود، اقدامی که به طور مشخص درباره دو نفر یعنی پادشاه بحرین و سوازیلند، جنجال برانگیز شد.

بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، حمد بن عیسی آل خلیفه که رژیم وی مورد انتقادهای شدید درخصوص قلع و قمع و سرکوب مخالفان است و همچنین مسواتی سوم پادشاه سوازیلند که مردمش می گویند در بحران گرسنگی و فقرشان، او زندگی مجلل و ثروت عظیمی برای خود فراهم کرده، در مرکز انتقادات بسیاری از منتقدان اقدام ملکه انگلستان بودند.

نکته قابل توجه در این تمسخر آشکار حقوق بشر ازسوی ملکه و دولت انگلستان این بود که وزارت خارجه انگلستان نیز مانند دولت آمریکا پادشاه بحرین را "دوست و همپیمان قدیمی" برای پادشاهی انگلستان خواند.

به عنوان بخشی از مراسم جشن های شصتمین سالگرد سلطنت الیزابت دوم، ملکه انگلستان، روز جمعه، 29 اردیبهشت (18 مه)، میهمانی ناهاری با حضور شماری از پادشاهان کنونی و سابق جهان در کاخ باکینگهام در لندن برگزار کرد، اما حضور بعضی از آنان به خصوص پادشاهان بحرین و سوازیلند باعث اعتراض گروه های مدافع حقوق بشر شد.



**بیگانگی ملکه انگلیس با ارزش های بشردوستانه

---------------------------------------------------------

مدافعان حقوق بشر در بحرین گفته اند که برخورد دولت این کشور با معترضان به منزله بی اعتنایی به خواست های دموکراتیک مردم و نقض موازین حقوق بشر است و پادشاه بحرین در راس حکومتی است که به نقض حقوق بشر متهم است.

پیتر تاچل، یکی از فعالان بریتانیایی حقوق بشر، در گفتگو با بی بی سی دعوت از پادشاه بحرین به ضیافت ملکه بریتانیا را مورد انتقاد قرار داده و گفته است که ملکه "سلاطین مستبد را به شرکت در جشن سالگرد سلطنت خود فرا خوانده است."

وی دعوت از پادشاه بحرین را "بی تدبیری آشکار" خوانده و افزوده است که این اقدام نشان خواهد داد که "ملکه بریتانیا با ارزش های بشردوستانه اکثر مردم کشورش آشنا نیست."

به گفته این فعال حقوق بشر، "دعوت از مستبدانی با دستان آلوده به خون باعث تخفیف نهاد سلطنت و مخدوش شدن جشن های سالگرد سلطنت ملکه می شود."

در همین حال روز پنجشنبه، دنیس مک شین معاون سابق وزارت خارجه انگلستان دولت بحرین را به "ارتکاب اقداماتی خوفناک علیه مردم" متهم کرد.

وی در انتقاد از برخی از دعوت شدگان به ضیافت ملکه تلاش کرد شخص ملکه را از این اتهام تاحدی مبرا کند و گفت: وزارت خارجه باید از ملکه بریتانیا حفاظت کند "نه اینکه او را در وضعیتی قرار دهد که مجبور باشد با یک فرد مستبد ناهار بخورد.

وی افزود که تمامی ملت ها باید بتوانند در انتخاباتی آزاد و بدون هیچگونه محدودیت شرکت کنند و نظرات خود در مورد حکومت هایشان را هم با آزادی کامل و بدون ترس از بازداشت، محاکمه، شکنجه و اعدام بیان دارند.

در مراسم ضیافت روز جمعه، شخصیت های سلطنتی کویت و عربستان سعودی نیز حضور داشتند و عفو بین الملل، از سازمان های مدافع حقوق بشر، با صدور بیانیه ای موارد نقض حقوق بشر در عربستان سعودی را برشمرد و دولت آن کشور را به برخورد خشونت آمیز با منتقدان و معترضان متهم کرد.



**تظاهرات هزاران بحرینی علیه طرح اتحاد با عربستان

------------------------------------------------------------

این اقدام ملکه انگلستان درحالی صورت می گیرد که هزاران نفر از مردم بحرین روز جمعه در اعتراض به سیاست های پادشاهی این کشور و طرح اتحاد میان بحرین و عربستان سعودی، در نزدیکی منامه تظاهرات کردند.

مخالفان نظام آل خلیفه و جمعیت وفاق اسلامی که بزرگ‌ترین گروه شیعه در این کشور است، از معترضان برای برگزاری تظاهرات در روز جمعه با شعار "لبیک ‌ای وطن" در خیابان البدیع که روستاهای شیعه‌نشین حومه منامه را به هم وصل می‌کند، دعوت کرده بودند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که جوانان؛ دختران و پسران جوان درحالیکه پرچم قرمز و سفید رنگ بحرین را بر دوش خود افکنده بودند، در تظاهرات جمعه شرکت کردند. آنها شعار می‌دادند "اتحاد را نمی‌پذیریم"، "بحرین برای فروش نیست" و "زمین برای مزایده نیست". برخی دیگر نیز شعارهای ضدحکومتی سر دادند.

شامگاه پنجشنبه هم شماری از روستاهای شیعه‌نشین بحرین شاهد درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان بود. این درگیری‌ها تا ساعات بامداد جمعه ادامه داشت. زنان و مردان معترض بحرینی در اعتراض‌های شبانه خود علیه طرح اتحاد میان عربستان سعودی و بحرین شعار دادند و خواستار آزادی چهره‌های معترض که در زندان‌ها به سر می‌برند هم شدند.

رویترز می‌نویسد، نمایندگان کشورهای عربی روز دوشنبه (21 مه) نشست خود برای بررسی طرح ملک عبدالله، پادشاه عربستان مبنی بر اتحاد کشورهای عضو که قرار است از اتحاد عربستان و بحرین شروع شود را بدون نتیجه به پایان بردند. قرار است که این موضوع در یک کمیته وزارتی بررسی شود.

برون مرزي **1575 **