۱۶ خرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۲۴
کد خبر: 80167426
T T
۰ نفر

اعتكاف، محو خود خواهي در امواج بلند خداگرايي

۱۶ خرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۲۴
کد خبر: 80167426
اعتكاف، محو خود خواهي در امواج بلند خداگرايي

شهرري - اعتكاف، محو خود خواهي در امواج بلند خداگرايي و خدمت‏ به امت اسلامي و بيرون رفتن از خانه خويش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است.

اعتكاف عبادتي مستحبي و تقرب جویانه و داوطلبانه است كه روزه روز سوم آن رنگ وجوب مي ‏گیرد.

اسلام، فكر جدایي از زندگي دنیا و گوشه نشیني و كناره گیري از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام كرد، اما اعتكاف را بعنوان فرصتي براي بازگشت‏ به خویش و خداي خویش قرار داد، تا كساني كه از هیاهو و جنجال هاي زندگي مادي خسته مي ‏شوند، بتوانند چند صباحي با خداي خود خلوت كنند و جان و روح خود را با خالق هستي ارتباط دهند.

اعتكاف شرایطی را فراهم می كند تا انسانها با توشه معنوي و اعتقادي راسخ و ایمان و امیدي بیشتر به زندگي خود ادامه داده تا خود را براي صحنه‏ هاي خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش كنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند از نافرماني او بپرهیزند و به سوي سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.

اركان عبادت یعنی اجزایی كه اگر عمداً یا سهوا ترك شوند، آن عبادت باطل می شود. اعتكاف نیز اركانی دارد كه عبارت اند از نیت، توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهار گانه معروف، سه روز كمتر نبودن اعتكاف و روزه دار بودن معتكف در ایام اعتكاف.



* زمان اعتكاف:

اعتكاف در هر زمانی كه انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند صحیح است و بهترین زمان برای آن، ماه مبارك رمضان و مخصوصا در دهه آخر آن ماه می باشد.



* نیت اعتكاف:

اعتكاف، همانند سایر عبادات باید با نیت و قصد قربت ‏باشد و هر گونه ریا و خود نمایی و قصد غیر الهی آن را باطل می‏كند، در نیت اعتكاف، قصد وجه شرط نیست، یعنی لازم نیست قصد كند كه اعتكاف واجب است‏ یا مستحب.

زمان نیت اعتكاف، وقت شروع اعتكاف است كه شروع طلوع فجر می باشد و با استمرار نیت اول شب هم مانعی ندارد.

اعتكاف را می توان به سه صورت برای خود، به نیابت از مردگان و به نیابت از زندگان به جا آورد.

687/688/
۰ نفر