'حسین سامی' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: پیش بینی می شود كه از این سطح هفت هزار و 300 تن انگور شامل گونه های لعل، عسكری و یاقوتی برداشت شود.
وی احتمال داد امسال میزان تولید انگور پیشرس در این استان نسبت به سال قبل 20 درصد افزایش یابد كه دلیل آن مدیریت اصولی تاكداران، مبارزه با بیماری ها و آفات و ارایه طرح های مختلف افزایش محصول در سطح باغ های انگور این استان است.
وی اظهار داشت: البته بارش باران و تگرگ در بهار و تابستان امسال تا حدودی به تاكستان های این استان در سال جاری خسارت زده است.
سامی افزود: بیشترین تولید انگور پیشرس استان در شهرستان های جاجرم، اسفراین و بجنورد صورت می گیرد.
وی سطح كل تاكستان های این استان را 18 هزار و 10 هكتار ذكر و بیان كرد: از این رقم 11 هزار و 850 هكتار تاكستان آبی و شش هزار و 160 هكتار دیم است.
وی افزود: بیشترین حجم كاشت و تولید انگور در این استان متعلق به گونه های كلاهداری و سلطانی است كه برداشت آن در ماه های شهریور و مهر آغاز می شود و رقم كلاهداری به مدت طولانی در سردخانه ها و انبارها قابل نگهداری است.
وی بیشترین تاكستان های استان را مربوط به شهرستان های شیروان، فاروج و بجنورد ذكر كرد.
استان خراسان شمالی از نظر سطح كشت انگور رتبه پنجم و از حیث میزان تولید آن رتبه ششم كشور را دارد.
خراسان شمالی 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی و باغی دارد كه سالانه 950 هزار تن انواع محصولات زراعی و 200 هزار تن محصول باغی در این استان تولید می شود. ك/3
7184/626
بجنورد - كارشناس باغباني اداره كل جهاد كشاورزي خراسان شمالي از آغاز برداشت انگور پيشرس از سطح هزار و 90 هكتار تاكستان اين استان خبر داد.