۱۳ مرداد ۱۳۹۱، ۲۱:۵۹
کد خبر: 80259576
T T
۰ نفر
پايداري توليد برنج  از رويكردهاي مهم موسسه تحقيقات برنج مازندران است

ساري -مسئول موسسه تحقيقات برنج درمازندران، پايداري توليد برنج را از رويكردهاي مهم اين موسسه برشمرد.

'علی مومنی' روز جمعه در نشست با عضو كمیسیون كشاورزی و نماینده مردم بابل در مجلس و مسئولین جهاد كشاورزی این شهرستان بیان كرد: ثبات ، پایداری و توجه به بخش كشاورزی، دانش محور شدن تولید در كشاورزی، احساس امنیت كشاورزان در كشور از جمله موارد مهمی است كه باید به آن توجهی ویژه شود.

وی ادامه داد: بعد از گندم در ایران محصول غذایی اصلی برنج است كه سالانه سه میلون و 500 هزار تن شلتوك تولید می شود.

مومنی از ایران بعنوان دومین كشور وارد كننده برنج در جهان یاد كرد و افزود: روند مصرف برنج در كشور با توجه به رشد جمعیت رو به افزایش است.

وی گفت : هم اكنون در 16 استان كشور برنج تولید می شود و مازندران با 38 درصد تولید برنج ، بیشترین سهم را در تولید این محصول در ایران بعهده دارد .

به گفته مومنی مازندران یك میلیون و 500 هزار تن شلتوك در سال تولید می كند كه مهمترین محصول زراعی در مازندران است.

وی تبدیل اراضی شالیزاری به دیگر محصولات و نیز نامساعد بودن بازار برنج را از جمله چالش های مهم فراروی كشت و تولید این محصول دانست .

'مومنی' ارزش افزوده برنج تولیدی در مازندارن را سالانه شش هزار میلیارد ریال دانست و گفت این درحالیست كه سهم تخصیصی و اعتبارات پژوهشی تعیین شده برای تحقیقات برنج دراستان تنها در حد 300 میلیون ریال است كه این چالش مهمی برسرراه تولید این محصول است .ك/3

7328/402