۱۴ شهریور ۱۳۹۱، ۱۲:۱۶
کد خبر: 80308019
T T
۰ نفر
مشكل بخش كشاورزي حلقه مفقوده بين اجرا و تحقيقات است

كرج - دبير اجرايي دوازدهمين كنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ايران گفت: هم اكنون بخش كشاورزي از حلقه مفقوده بين اجرا و تحقيقات رنج مي برد و بايد براي حل اين مشكل ، بين تحقيقات و اجرا در بخش كشاورزي ارتباط قوي تري برقرار شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،'سعید وزان' روز سه شنبه در دوازدهمین كنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران در دانشگاه آزاد كرج، افزود: متولی تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی در كشور وزارت جهاد كشاورزی است كه باید این امر را مورد توجه قرار دهد.

وزان حلقه اتصال این مجموعه تحقیقاتی با دانشگاه را مستحكم ندانست و تاكید كرد كه اگر این ارتباط قوی تر شود، می توان از دستاورد دانشگاه ها در بخش كشاورزی بهره گرفت.

وی ادامه داد: اگر مشكل این حلقه مفقوده در بخش تحقیقات و اجرا حل شود، به طور قطع هیچ كشوری با مشكل تولید مواجه نخواهد شد.

عضو انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران تصریح كرد: با توجه به اینكه امسال سال تولید ملی ، كار و سرمایه ایرانی نامیده شده ، یكی از تولیدات مهم كشور، محصولات كشاورزی است.

وی با اشاره به اینكه جمعیت در دهه اخیر دو برابر شده است و پس از این نیز با رشد جمعیت، مواجه خواهیم بود، افزود: بنابراین، میزان تولیدات بخش كشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود.

وی گفت : ایران به لحاظ جغرافیایی در منطقه خشك و نیمه خشك جهان قرار دارد و یك سوم میانگین بارندگی جهان را به خود اختصاص داده و همین امر موجب شده است برای تهیه محصولات كشاورزی با كمبود آب مواجه شویم.

وزان با بیان اینكه برگزاری كنگره علوم زراعی و اصلاح نباتات ایران می تواند چالش های بخش كشاورزی و تولیدات محصولات سالم را برطرف كند، تولید پایدار محصولات زراعی در شرایط تغییر اقلیم را از اهداف این كنگره دانست و گفت: این كنگره با محوریت به نژادی، به زراعی، ژنتیك و تنوع زیستی تولیدات گیاهان زراعی ، مدیریت علف های هرز برگزار شده است.

دبیر اجرایی انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران تصریح كرد: بیش از 1600 مقاله به دبیرخانه انجمن ارسال شده كه از این تعداد، 1300 مقاله كلیدی و اصلی مورد پذیرش قرار گرفته است .

وزان افزود: از مجموع 1300 مقاله، 10 مقاله كلیدی و 34 مقاله به صورت سخنرانی ارایه می شود.

وی اظهار داشت: انجمن علمی زراعی كشاورزی كشور در سالهای 1389 و 1390 رتبه اول انجمن های علمی بخش كشاورزی را به خود اختصاص داده است .

دوازدهمین كنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران از امروز فعالیت خود را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد كرج با حضور كارشناسان و اساتید برتر این رشته آغاز كرد و به مدت سه روز به كار خود ادامه می دهد.

گفتنی است، در مراسم گشایش این كنگره از مقام های ارشد وزارت جهادكشاورزی حضور نداشتند.

اقتصام 9186**1070**1561
۰ نفر