به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، این پژوهشگران با تركیب داروهای فتو ترمی و شیمی درمانی موفق به كشف یك داروی جدید ضد سرطانی در مقیاس نانومتری شدند.
براساس این گزارش محققان با استفاده از این داروی جدید در كشت سلولی تومور گلیوم انسانی در آزمایشگاه دریافتند كه این دارو برای درمان سرطان پوست (ملانوم) و تومورهای سخت سیستم عصبی از جمله گلیوم مطلوب است.
نتایج حاصل از این گزارش میافزاید، داروی جدید آنتی تومورال از ذرات هیبریدی شامل خوشههای نانو ذرات طلاست كه توسط پوشش سیلیس متخلخل محافظت شده است و این پوشش دارای یك داروی ضدتومور به نام كمپوتسین است.
نتایج دیگر این مطالعه نشان می دهد كه نانو خوشههای طلا با داشتن فعالیت فتوترمال، نور تولید شده به وسیله یك لیزر پزشكی را جذب و منجر به افزایش دمای موضعی درون سلولهای سرطانی میشوند.
بر اساس آخرین برآوردهای این تحقیق در نهایت این تنش بالا می تواند سلولهای سرطانی را تخریب كند و تجمع نانو ذرات در سلولهای سرطانی با افزایش نفوذپذیری عروق بسیار مطلوب است كه در سطح تومور رخ میدهد.
به گفته محققان این روش جدید نسبت به درمانهای سنتی تاثیرات بیشتری داشته و عدم عوارض جانبی داروهای ضدتومور در سایر بافتها را نیز تنظیم می كند.
فاز اولیه این مطالعه در كشت سلولی در حال انجام ومراحل بالینی بعدی شامل طرحهایی بر روی سرطان پوست و گلیوم در مدل حیوانی است.
اجتمام**9105**1647
![كشف يك داروي جديد با خاصيت ضد سرطاني كشف يك داروي جديد با خاصيت ضد سرطاني](https://img9.irna.ir/old/Image/1391/13910628/80328835/N80328835-3182395.jpg)
تهران- پژوهشگران موسسه تكنولوژي شيميايي والنسيا يك داروي جديد با خاصيت آنتي تومورال در مقياس نانومتري را كشف كردند.