۸ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۲۹
کد خبر: 80345905
T T
۰ نفر
افسردگي شايع ترين اختلال رواني در سالمندان است

تهران - عضو مركز تحقيقات روانپزشكي و علوم رفتاري دانشگاه علوم پزشكي مشهد افسردگي را شايع ترين اختلال رواني در ميان سالمندان دانست و گفت :كاهش خواب ، تغيير الگوي تغذيه اي و انزواي اجتماعي از جمله علايم ابتلا به افسردگي در سالمندان است .

به گزارش دانشگاه علوم پزشكی مشهد، دكتر' نغمه مخبر بی قراری' خاطرنشان كرد: علاوه براین اختلالات شناختی یا همان زوال عقل و اختلالات اضطرابی از دیگر بیماری های شایع در میان سالمندان است . اختلالات شناختی انواع مختلفی دارد و شایع ترین نوع آن آلزایمر است كه در زنان شایع تر از مردان است .

مخبر در مورد عوامل زمینه ساز بروز آلزایمر افزود : سابقه خانوادگی مثبت ، خواب طولانی بعد از ظهر و سابقه ضربه به سر از جمله مواردی هستند كه زمینه ساز این بیماری است .

به گفته وی شیوع آلزایمر از سن 65 سالگی به بعد آغاز می شود و اولین نشانه های بالینی ابتلا به این بیماری اختلال در تكلم افراد ، اختلال در پردازش های عالی مغزی و تصمیم گیری است .

وی گفت : پیشگیری از آلزایمر راهكار مشخصی ندارد ولی با انجام فعالیتهایی می توان شانس ابتلا به این بیماری را كاهش داد.به عنوان مثال مصرف غذاهای دریایی و غذاهایی كه دارای ویتامین B بالا هستند ، انجام ورزش های ملایم ، كاهش كلسترول در رژیم غذایی , انجام فعالیت هایی كه نیاز به مهارت های حل مساله دارند و پرهیز از خواب نیمروزی بلند مدت از جمله این فعالیت هاست .

عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد یادآورشد كه نوع دیگری از اختلالات زوال عقل وجود دارد كه در آقایان شایع تر از بانوان است. این بیماری به اختلال زوال عقل عروقی معروف است. افرادی كه مبتلا به دیابت ، فشار خون و چربی خون بالا هستند و یا درچه قلب مصنوعی دارند مستعد ابتلا به این نوع از اختلالات هستند.

علمی **1354**1581
۰ نفر