به گزارش خبرنگار ایرنا ؛ 'مجید نامجو' روز سه شنبه در سخنانی در چهارمین همایش بین المللی 'دسترسی به انرژی' Energy Access در دهلی نو افزود: بخش انرژی نقش كلیدی در دستیابی به توسعه پایدار ایفا می كند و یكی از مهمترین شاخصه های توسعه اقتصادی كشورهاست.
چهارمین همایش بین المللی 'دسترسی به انرژی' با حضور 50 كشور از جمله جمهوری اسلامی ایران از 18 تا 20 مهرماه در دهلی نو درحال برگزاری است.
وی افزود: گسترش انرژی های تجدید پذیر می تواند نقش موثری در تامین بخشی از تقاضای انرژی ، توسعه مناطق روستایی، ایجاد فرصت های شغلی و از همه مهمتر در حفاظت و ارتقای شرایط زیست محیطی داشته باشد.
نامجو افزود: با توجه به این كه گرم شدن زمین ؛ تغییر شرایط آب و هوایی و نتایج حاصل از آن از جمله خشكسالی های وسیع از مهمترین تهدیدهای زندگی انسان بشمار می روند كه بخش اعظم آن ناشی از الگوهای تولید و مصرف انرژی های موجود می باشد ؛ توسعه انرژی های پاك به همراه بكارگیری معقول و بهینه سوخت های فسیلی راه حل مناسبی در برخورد با این معضلات بشمار می رود.
نامجو گفت: كشورهای جهان امروزه با حساسیت و توجه ویژه ای به این موضوع نگاه می كنند به طوری كه در سالهای اخیر بازار انرژی های تجدید پذیر به سرعت درحال پیشرفت بوده و انرژی های تجدید پذیر در سال 2011 حدود 16.7 درصد از مصرف نهایی انرژی را تامین نموده است.
وی افزود: سرمایه گذاری های جدید جهانی در حوزه تجدید پذیرها نسبت به سال 2010 شاهد رشد 17 درصدی بوده كه این میزان را به 357 میلیارد دلار در سال 2011 رسانده است.
وزیر نیرو اظهار داشت: این رقم بیش از 6 برابر سرمایه گذاری درسال 2004و دو برابر بیشتر از سال 2007 می باشد كه دقیقا سال پس از بحران جهانی اقتصاد است.
وی افزود: تجدید پذیرها بیش از 25 درصد از كل ظرفیت تولید نیروگاهی جهان را به خود اختصاص داده و حدود 20.3 درصد از الكتریسیته جهان را تامین نموده است كه سهم انرژی بادی بیشتر از همه انواع انرژی های تجدید پذیر و برابر 61 درصد بدون احتساب نیروگاه های برق ابی بزرگ بوده است.
وی همچنین گفت: در 118 كشور جهان اهداف راهبردی در جهت توسعه انرژی های تجدید پذیر تدوین و سیاست گذاری های لازم برای سالهای 2015 تا 2050 انجام شده است.
وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران كه ریاست مشترك این كنفرانس بین المللی را به همراه 'فاروق عبدالله' وزیر انرژی های نو و تجدید پذیر هند به عهده دارد؛ افزود: ایران در راستای دستیابی به توسعه پایدار اقدامات مهمی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی، توسعه انرژی آبی و منابع تجدید پذیر انجام داده است.
وی گفت: در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی اقدامات متعددی نظیر تبدیل نمودن نیروگاه های گازی به نیروگاه های سیكل تركیبی و افزایش بازدهی آنها، افزایش سهم مصرف گاز طبیعی به جای سوخت مایع در سبد انرژی كشور و گازسوز نمودن خودروها و همچنین توسعه خودروهای هیبریدی صورت گرفته است.
نامجو ادامه داد: بهره برداری از نیروگاه های برق آبی در ایران روندی به شدت صعودی داشته است و اكنون این رقم به 9500 مگاوات رسیده است و پیش بینی می شود حداكثر تا دو سال آینده 6 هزار مگاوات ظرفیت جدید برق ابی در دست اجرا به نیروگاه های كشور اضافه شود كه در این صورت تا سال 2014 كل ظرفیت این نیروگاه ها به 15 هزار و 500 مگاوات خواهد رسید.
وی همچنین گفت: از دیگر اقدامات دولت حمایت از بخش خصوصی به منظور ترویج و توسعه تكنولوژی و كاربردهای انرژی های تجدید پذیر می باشد كه در این راستا اصلاح و وضع قوانین لازم توسط مجلس و دولت جهت الزام وزارت نیرو به خرید برق تولید شده از منابع تجدید پذیر توسط بخش خصوصی انجام شده است.
وی همچنین گفت: تامین انرژی پایدار از طریق سیستم های تجدید پذیر برای مناطق محروم و به منظور بهبود وضعیت زندگی و توسعه شرایط اجتماعی از جمله سیاستهای دولت است و درحال حاضر ظرفیت نصب شده برق درجمهوری اسلامی ایران بیش از 67 هزار مگاوات است كه تامین برق بیش از از 99.5 درصد جمعیت كشور را با قابلیت اطمینان بالا پوشش می دهد.
وی گفت: شبكه برق ایران با تمامی كشورهای همسایه تبادل برق داشته و این آمادگی وجود دارد كه به كشور هند نیز صادرات برق صورت گیرد.
وی گفت: ایران به دنبال تحقق اهداف راهبردی كلان درخصوص انرژی های پاك و تجدید پذیر است و درهمین راستا پروژه های اجرایی بدون احتساب نیروگاه های برق آبی بزرگ تا حدود 5 هزار مگاوات تا سال 2016 در ایران نصب و راه اندازی خواهد شد و امكان سرمایه گذاری در زمینه انرژی های نو در ایران مهیاست.
وی گفت: با پیوستن به آژانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر ؛ ایران قصد دارد از این شرایط برای توسعه و ترویج كاربردهای انرژی های تجدید پذیر در كنار سایر منابع انرژی به صورت جدی بهره برداری نماید.
گفتنی است همایش بین المللی 'دسترسی به انرژی ' با حضور بیش از 50 وزیر و نمایندگانی از كشورهای مختلف، سازمان ملل و سایر سازمان های دولتی و غیردولتی بین المللی؛ در هند درحال برگزاری است.
در این همایش علاوه بر ایران ؛ كشورهای آمریكا، گواتمالا، عراق، كنگو، كانادا، جمهوری آذربایجان و بنگلادش نیز حضور دارند.
ایجاد فضا و زمینه مناسب در سطح بین المللی برای دولت ها، بخش های خصوصی و مقامهای غیردولتی به منظور دستیابی به انرژی از اهداف این همایش بین المللی عنوان شده است.
این همایش با شعار سال 2012 ˈسال بین المللی انرژی پایدار برای همهˈ بر اهمیت دسترسی به انرژی برای توسعه اقتصاد پایدار و دستیابی به انرژی و حمایت از اهداف توسعه هزاره سوم و نقش سازمان ملل تاكید دارد.
آساق** 589**1392
وزير نيرو: استفاده از انرژي هاي پاك و تجديد پذير نقش موثري در تامين نيازهاي انرژي دارد
۱۸ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۰۲
کد خبر:
80362284
دهلي نو - وزير نيروي جمهوري اسلامي ايران گفت: استفاده از انرژي هاي پاك و تجديد پذير نقش موثري در تامين بخشي از نيازهاي روزافزون انرژي در جهان دارد.