به گزارش ایرنا دكتر 'علی احسان صالح' روز چهارشنبه در جمع خبرنگارن با بیان اینكه بانك هویت اطلاعات ژنتیك در شناسایی مجرمان بسیار موثر است افزود: تمام سلولهای انسانی بجز گلبولهای قرمز بالغ حاوی DNA هستند و این مولكول ها از نظر خصوصیات تشخیص هویتی در هر فرد بجز دوقلوهای همسان اختصاصی هستند.
وی گفت: پروفایلینگ DNA به مجموعه روش هایی اطلاق می شود كه در نهایت خصوصیات تشخیص هویت ژنتیكی فرد را مشخص می سازد و دقت این روش در تشخیص هویت مجرمان و رفع اتهام از افراد بی گناه مورد توجه است.
صالح در خصوص كلیت تشكیل بانك اطلاعات هویت ژنتیكی اظهار داشت: اطلاعات پروفایل های ژنتیكی پس از نمونه گیری و ارزیابی قابل ذخیره سازی به صورت الكترونیكی و تطبیق با پروفایل نمونه های به دست آمده از صحنه جرم است.
وی گفت: براساس مطالعات انجام شده بسیاری از مجرمان، جرائم خود را تكرار می كنند و با آثار بجا مانده از صحنه جرم شامل مو، لكه خون و تكه ای از پوست می توان به راحتی مجرمان را شناسایی كرد.
این مقام مسئول قضایی، كمك به شناسایی متهمان، ایجاد ارتباط بین پروفایل های DNA تهیه شده از دو صحنه جرم و تشخیص هویت مجرمان سریالی را از محدوده فعالیتهای این بانك دانست و كاهش جرائم را از كاركردهای مثبت راه اندازی بانك ژنتیكی برشمرد.
دكتر صالح با بیان این موضوع كه آزمایشات DNA بیشتر جنبه تاییدی دارند تصریح كرد: استفاده از تكنولوژی DNA تنها محدود به بانك هویت ژنتیكی نیست بلكه در برخی از موارد وجود DNAقربانی قتل از روی لكه های موجود بر روی لباس مجرمان منجر به شناسایی مجرمان می شود همچنین در بسیاری از موارد تجاوزات جنسی هویت فرد متجاوز مشخص می شود.
مدیر كل پزشكی قانونی همدان اعلام كرد: این اداره كل استانداردهای لازم برای تشكیل آزمایشگاه ژنتیك قانونی را دارد و در صورت تخصیص اعتبار لازم آزمایشگاه این بانك اطلاعاتی در فضایی مستقل و با ظرفیتی مناسب احداث می شود.
وی گفت: طرح بانك اطلاعات هویت ژنتیك در صورت عملیاتی شدن در سه مرحله شامل مجرمان سابقه دار، افراد آسیب پذیر جامعه مانند جمعیت هلال احمر، آتشنشانان، نیروهای نظامی و همچنین در مرحله اخر تمام اقشار جامعه صورت می پذیرد.
7525/576
همدان - مدير كل پزشكي قانوني همدان گفت: تشكيل بانك اطلاعات هويت ژنتيكي در اين استان با توجه به پيشرفت هاي اخير علوم ژنتيك انساني در جرم شناسي ، امري ضروري است.