مدیر انتشارات نیوشه گفت:این سه عنوان كتاب به صورت تخصصی،نگاهی پژوهش محور به آداب و فرهنگ عامه قوم بختیاری دارد.
'عباس قنبری عدیوی ' روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود:كتاب 'درآمدی بر پژوهش ضرب المثل های بختیاری' یكی از این عناوین می باشد كه مجوز چاپ دریافت كرده است.
به گفته وی،این مجموعه شامل چندین مقاله مستقل درباره ضرب المثل و ارتباط آن با هنر و فرهنگ ،باورهای دینی ،تاریخ عصر قاجار و مشروطه می باشد.
وی گفت:كتاب'ادبیات عامه بختیاری'،به عنوان اثری پژوهشی در قالب درسنامه دانشگاهی مجوز نشر دریافت كرده است.
به گفته وی،این كتاب انواع گونه های ادبی ،افسانه ها،قصه ها، اسطوره ها،حكایت ها،مثل ها،اشعار مختلف،ترانه ها و دیگر گونه های نظم و نثر ادبیات مردم قوم بختیاری را در بر دارد.
رییس بنیاد ایرانشناسی چهارمحال وبختیاری گفت:این اثر ، كتابشناسی پژوهش های فرهنگ عامه است و به بررسی پایگاه ها و وب گاههای و مطبوعات محلی و كشوری كه فرهنگ قوم بختیاری را ترویج می كنند، می پردازد.
وی تاكید كرد:كتاب 'نیوشه ' نیز تحلیل متن شناسی ضرب المثل های بختیاری با رویكردی دانشگاهی است، كه جایگاه زبان ، گویش و فرهنگ قوم بختیاری را در بین فارسی زبانان جهان بررسی كرده است.
قنبری یادآور شد:در این كتاب ضرب المثل ها،به صورت تخصصی از نظر ساختار و كاربرد در بین كشورهای ایران، تاجیكستان و افغانستان مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته وی،این سه عنوان كتاب از سوی انتشارات نیوشه به قلم 'عباس قنبری عدیوی ' چاپ و منتشر می شود.
قنبری یادآور شد:برابر اصل 15قانون اساسی ،زبان و گویش های محلی در قالب درس دانشگاهی باید تدریس شود و این فرصت خوبی برای آشنایی و آگاهی جوانان با ادبیات عامه مردم مناطق مركزی،جنوب و جنوب غربی ایران است.
به گزارش ایرنا،از این محقق و مولف چهارمحال وبختیاری ،پیش از این نیز 20 عنوان كتاب با موضوعات مردمشناسی و فرهنگ عامه منتشر شده است.
7359
شهركرد- مجوز چاپ و انتشار سه عنوان كتاب با موضوع مردم شناسي بختياري در چهارمحال وبختياري صادر شد.