۱۴ آبان ۱۳۹۱، ۱۶:۰۲
کد خبر: 80400158
T T
۰ نفر
نخستين كتابخانه صوتي كشور در فرهنگسراي خاوران افتتاح شد

شهرري - نخستين كتابخانه صوتي كشور روز يكشنبه در فرهنگسراي خاوران با حضور رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم كه با حضور مسوولین فرهنگسرای خاوران و جمعی از روشندلان در كتابخانه این فرهنگسرا برگزار شد، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سخنانی نقش كتاب و كتابخوانی را در ارتقا فرهنگ عمومی جامعه مفید و ارزشمند دانست و افزود: ایجاد كتابخانه صوتی ابتكار و شیوه جدیدی است كه از طریق آن می توان فرهنگ كتابخوانی را ترویج و گسترش داد.

'امیر خوراكیان' نشر كتابخوانی را در شرایط فعلی جامعه پر اهمیت دانست و با اشاره به اینكه، فرهنگ عمومی جامعه در خطر سطحی نگری جهان مدرن قرار گرفته است، افزود : امروزه ندانستن یك موضوع جهل محسوب نمی شود بلكه بیان تنها جزیی از یك مطلب و عمیق نشدن در آن و همچنین ندانستن همه ابعاد آن جهل جدی است.

وی اظهارداشت: در حال حاضر بی سوادی جهل نیست بلكه وارونه جلوه دادن فكرها و اندیشه هایی كه با واقعیت ها تفاوت داشته باشد جهل و سطحی نگری است و به همین دلیل است كه به ارزش كار در حوزه كتاب و كتابخوانی بیش از پیش افزود می شود.

خوراكیان در ادامه ایجاد كتابخانه صوتی برای مخاطبان به خصوص روشندلان، كم بینایان و همچنین سالخوردگان را در فرهنگسرای خاوران اقدامی مفید و ارزنده دانست و با بیان اینكه این كار یك ابتكار تازه ای است كه تمامی عذرها و بهانه ها را برای فرار از مطالعه از بین می برد، افزود : ایجاد این كتابخانه با هجوم رسانه های صوتی و تصویری كه انسان را به سمت دانستنی های كوتاه و ناقص پیش می برد نیز مقابله خواهد كرد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه، كیفیت قرائت متن كتاب های صوتی و همچنین تن صدا، سرعت خواندن و همچنین تناسب نوع قرائت با محتوای كتاب را در اثرگذاری و جذب مخاطب بسیار مهم دانست و گفت : تمامی این ویژگی ها می تواند در ایجاد تمركز، اشتیاق و اثرگذاری در مخاطب نقش موثری داشته باشد.

وی با این حال قطع ارتباط فیزیكی با كتاب را در درازمدت نامطلوب دانست و انس با عبارت ها، تامل در كلمات و لذت بردن از چیدمان كلمات در كنار هم و همچنین خلق معانی شیرین و زیبا را از عناصری دانست كه در كتاب صوتی وجود ندارد و تنها با خواندن كتاب می توان از این ویژگی ها بهره لازم را برد.

خوراكیان تاكید كرد : استفاده از كتابخانه صوتی و خواندن كتاب به این شیوه تنها برای كسانی مطلوب است كه به طریقی در ارتباط با كتاب معذورند و حیف است كه سایر افراد خود را از لذت همراهی با كتاب و متن آن محروم نمایند.

رئیس فرهنگسرای خاوران نیز در ابتدای این مراسم، بیان داشت : طبق آمار كتابخانه فرهنگسرای خاوران یكی از بزرگترین و پر مخاطب ترین كتابخانه های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران است.

'سید علیرضا مژگانی' افزود : فرهنگسرای خاروان با بیش از 85 هزار جلد كتاب پذیرای روزانه 2 هزار نفر مخاطبی است كه از كتابخانه و تالار مطالعه آن استفاده می كنند.

وی در ارتباط با ایجاد نخستین كتابخانه صوتی در فرهنگسرای خاوران نیز گفت : در حال حاضر بیش از 4 هزار عنوان كتاب آموزشی، دینی، فرهنگی، اقتصادی و رمان برای افرادی كه به هر شكلی نمی توانند با كتاب بصورت مستقیم ارتباط داشته باشند، آماده بهره برداری است.

رئیس فرهنگی و هنری منطقه 15، ایجاد فضای لازم برای استفاده از كتب بین الملی در فضای مجازی را نیز مهم دانست و وعده داد : به زودی كتابخانه مجازی و دیجیتال برای استفاده مخاطبین راه اندازی خواهد شد.

'نرگس اسلامی شرار' یكی از روشندلانی كه همراه با خانواده خود نقش به سزایی در ایجاد كتابخانه صوتی فرهنگسرای خاوران داشته است نیز در این مراسم، با بیان اینكه، كتاب های بریل به دلیل حجم زیاد و مشكلات خاص خود امروزه كمتر مورد استفاده قرار می گیرد، افزود : حركت به سوی استفاده از بانك های صوتی در بین نابینایان افزایش چشمگیری داشته است.

وی، هزینه جمع آوری 4 هزار عنوان كتاب برای كتابخانه صوتی فرهنگسرای خاوران را 200 میلیون ریال ذكر كرد و با بیان اینكه، این كتابخانه تنها مختص نابینایان و كم بینایان نیست، افزود : ماشینی شدن زندگی و گرفتاری های روزمره، گرانی كتاب و نبود كتابخانه در خیلی از خانه ها باعث شد كه با مساعدت های خانواده و مسوولین فرهنگسرای خاوران این طرح را به سرانجام رسانیم.

در ادامه این مراسم با اهدا لوح از 'غلامعباس اسلامی شرار'،'نرگس اسلامی شرار' و همچنین 'محمد میثم میثمی' معاون آفرینش و اجرای فرهنگسرای خاوران، بعنوان دست اندركاران ایجاد نخستین كتابخانه صوتی كشور تجلیل بعمل آمد.

699/703