'ابوالفضل بازوكار' روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: كمبود منابع آبی و خشكسالی كه استان قم در چند سال اخیر با آن مواجه بوده، باعث شده سطح زیركشت محصولات زراعی در بخش كهك به شدت كاهش پیدا كند.
وی ادامه داد: از اینرو تغییر الگوی كشت و ترغیب كشاورزان برای تبدیل اراضی زراعی به باغی در این منطقه از اولویت های مركز ترویج و خدمات كشاورزی بخش كهك است.
وی با اشاره به اینكه سالانه حدود 20 هكتار اراضی زراعی این منطقه تبدیل به باغ می شود، گفت: كشاورزان بخش كهك بنا به دلایل اقتصادی و حمایت های بیمه ای، استقبال خوبی از این طرح كرده اند.
بازوكار اضافه كرد: با حمایت های دولت در راستای كمك های فنی و اعتباری و تسهیلات بانكی در راستای استفاده بهینه از آب و شرایط جوی بخش كهك، هرسال می توانیم 20 تا 50 هكتار از اراضی زراعی این منطقه را تبدیل به باغ كنیم.
وی به كمك های فنی و اعتباری دولت در این زمینه اشاره كرد و اظهار داشت: كمك بلاعوض برای آبیاری قطره ای به میزان 85 درصد هزینه اجرا در یك هكتار و در اختیار قرار دادن لوله رایگان به كشاورزان برای اجرای لوله گذاری در باغات از جمله این خدمات است.
وی، تسهیلات بانكی كم بهره برای احداث باغ و توسعه باغات و تسهیلات اصلاح باغات قدیمی را از دیگر مشوق های دولت برای ترویج كشاورزان جهت تغییر الگوی كشت در این منطقه عنوان كرد.
بخش كهك در جنوب غربی استان قم و در فاصله 35 كیلومتری از مركز شهر قم واقع شده است. این بخش شامل یك شهر و 18 روستا می باشد.
جمعیت فصلی بخش كهك 35 هزار نفر و جمعیت ثابت آن 18 هزار نفر است كه شغل بیشتر مردم این منطقه كشاورزی و دامپروری است.
272 رشته قنات و 82 چشمه از منابع آبی این منطقه به شمار می آید. ك/3
553/1535
با توجه به كمبود منابع آبي
تغيير الگوي كشت در منطقه كهك ضروري است
۲۰ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۰۰
کد خبر:
80407711
![تغيير الگوي كشت در منطقه كهك ضروري است تغيير الگوي كشت در منطقه كهك ضروري است](https://img9.irna.ir/old/Image/1391/13910820/80407711/N80407711-3458562.jpg)
قم – رييس مركز ترويج و خدمات كشاورزي بخش كهك در استان قم گفت: تغيير الگوي كشت در اين منطقه با توجه به كمبود منابع آبي ضروري است.