به گزارش ایرنا، این تنها مدال كاروان 27 نفره شطرنج ایران به مسابقات قهرمانی رده های سنی جهان است.
'اسدی' با 5/10 امتیاز از 11 بازی و با اختلاف 5/1 امتیاز نسبت به نفر دوم با اقتدار قهرمان هشت ساله های جهان شد.
پس از وی شطرنج باز روسیه با 9 امتیاز صاحب گردن آویز نقره شد و نماینده مجارستان با 5/8 امتیاز به مدال برنز دست یافت.
جمهوری اسلامی ایران در دوره گذشته این رقابت ها كه سال 1390 در شهر 'كالداس نواس' برزیل برگزار شد موفق شده بود یك مدال نقره رده سنی 18 سال پسران و یك مدال برنز رده سنی 14 سال دختران را بدست آورد.
استاد بین المللی 'پویا ایدنی' و استاد بین المللی بانوان 'سارا سادات خادم الشریعه' مدال آوران جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته بودند.
استاد فیده بانوان 'مینو عسگری زاده' كه تا دور نهم در جایگاه دوم رده سنی جهان پیش رفت، با دو باخت پیاپی، در نهایت با هفت امتیاز از 11 بازی به كار خود پایان داد و در جایگاه هشتم رده سنی 18 سال جهان ایستاد و 'غزل حكیمی فرد' دیگر نماینده ایران در این رده سنی در جایگاه بیستم ایستاد.
در این رده سنی، استاد بزرگ بانوان روس 'الكساندرا گوریاچكینا' با 5/9 امتیاز گردن آویز طلا را بدست آورد و نمایندگان هلند و روسیه را در جایگاه دوم و سوم ایستادند.
'غزل حكیمی فرد' دیگر نماینده ایران در این رده با 5/6 امتیاز در جایگاه بیستم جهان ایستاد.
'پویا ایدنی' نماینده ایران در رده سنی 18 سال، كه تا قبل از دور یازدهم خود را به جایگاه دوم برترین 18 ساله های جهان رسانده بود، با باخت دور آخر مقابل استاد بزرگ ارمنستانی با هشت امتیاز به مقام پنجم جهان رسید.
در این رده سنی استاد بزرگ لهستانی 'داریوسز اسویرسز' با 9 امتیاز صاحب گردن آویز طلا شد و نمایندگان ارمنستان و پرو به مدال نقره و برنز دست یافتند.
در رده سنی 16 سال، استاد بین المللی روس 'یوری الیسف' با 9 امتیاز صاحب گردن آویز طلا شد و نمایندگان هند و روسیه نیز در جایگاه دوم و سوم ایستادند.
'امیر كوثری نیا'، 'نیما جوانبخت' و 'امیرسالار جاویدفرد' نمایندگان ایران در این رده در جایگاه 13، 26 و 62 ایستادند.
در بخش دختران این رده سنی نیز استاد فیده بانوان روس 'آنا استازكینا' با 9 امتیاز صاحب گردن آویز طلا شد و دیگر نماینده روسیه و نماینده چین نیز به مدال نقره و برنز دست یافتند.
'سارا سادات خادم الشریعه' و 'رعنا حكیمی فرد' نمایندگان ایران در این رده سنی هفتم و سی و چهارم شدند.
در رده سنی 14 سال، استاد فیده آمریكایی 'كیدن تروف' با 9 امتیاز به مدال طلا دست یافت و نمایندگان هند و كانادا نیز دوم و سوم شدند.
'سید خلیل موسوی'، 'احمد عسگری زاده'، 'بردیا شیخ حسنی'، 'شاهین لرپری زنگنه' و 'آرین خرسندی' نمایندگان ایران در این رده در جایگاه 17، 38، 50، 56 و 87 ایستادند.
در بخش دختران نیز استاد فیده بانوان هند 'ام ماهالاكشمی' با 9 امتیاز به مدال طلا دست یافت و نمایندگان گرجستان و هند نیز به مدال نقره و برنز رسیدند.
'درسا درخشانی' و 'پگاه قائم مقامی' نمایندگان ایران در این رده سنی دوازدهم و هفتاد و یكم شدند.
در رده سنی 12 سال، 'ساموئل سویان' آمریكایی به مدال طلا رسید و دیگر هموطنش گردن آویز نقره را به گردن انداخت. در این رده سنی نماینده چین صاحب نشان برنز شد.
'آرین غلامی'، 'پرهام مقصودلو'، 'آرش طاهباز' و 'محمد امین مولایی' نمایندگان ایران در این رده در جایگاه هفتم، هشتم، بیست و هفتم و صد و ششم قرار گرفتند.
در بخش دختران این رده سنی نیز 'آر وایشالی' شطرنجباز هندی با 9 امتیاز صاحب گردن آویز طلا شد و نمایندگان قزاقستان و هند صاحب مدال نقره و برنز شدند.
'ملیكا نوروز' تنها نماینده ایران در این رده سنی در جایگاه 72 ایستاد.
در رده سنی 10 سال، 'آن خوی نگویان' ویتنامی با 11 امتیاز از 11 بازی گردن آویز طلای خود را از دست 'گری كاسپاروف' قهرمان بلامنازعه شطرنج جهان از سال 1985 تا سال 2000 میلادی دریافت كرد. نمایندگان ارمنستان و هند نیز در جایگاه دوم و سوم این رده سنی ایستادند.
'برنا درخشانی'، 'جابر كوچكی'، 'سینادخت میرزاحسن وحید' نمایندگان ایران در این رده سنی در جایگاه 37، 45 و 140 ایستادند.
در بخش دختران این رده سنی، 'ان پریی یانكا' هندی با 5/9 امتیاز به مدال طلا دست یافت و نمایندگان بلاروس و روسیه مدال نقره و برنز گرفتند.
'آناهیتا زاهدی فر' و 'صدیقه كلانتری' در این رده سنی دهم و سی و سوم شدند.
در رده سنی هشت سال پسران، 'نودیربك عبدالستارف' ازبك به مدال طلا رسید و نمایندگان تركیه و آمریكا دوم و سوم شدند. 'پویا محمدی' نماینده ایران در این رده سنی، چهل و دوم شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، از مجموع 36 مدال انفرادی طلا، نقره و برنز توزیع شده در این رقابت ها، هند و روسیه هر كدام با سه طلا، دو نقره و سه برنز بیشترین مدال ها را دریافت كردند، آمریكا دو طلا، یك نقره و یك برنز بدست آورد و كشورهای ایران، ازبكستان، ویتنام و لهستان هر كدام یك طلا بدست آوردند.
همچنین ارمنستان صاحب دو نقره شد، هلند، قزاقستان، بلاروس، گرجستان و تركیه هر كدام یك نقره بدست آوردند و چین صاحب دو برنز و كشورهای مجارستان، پرو و كانادا صاحب یك برنز شدند.
مسابقات شطرنج قهرمانی رده های سنی جهان از 18 آبان ماه با حضور هزار و 585 شطرنجباز از 93 كشور جهان در شهر 'ماریبور' اسلوونی آغاز شد و تا 29 آبان ادامه داشت.
از جمهوری اسلامی ایران 27 ورزشكار شامل 10 شطرنجباز دختر و 17 شطرنجباز پسر در شش رده سنی زیر هشت سال، زیر 10 سال، زیر 12 سال، زیر 14 سال، زیر 16 سال و زیر 18 سال در دو بخش دختران و پسران حضور داشتند.
این مسابقات در 11 دور و به روش سوییسی برگزار شد.
آیین اختتامیه این مسابقات با حضور مقام های ارشد فدراسیون جهانی شطرنج - فیده - برگزار شد. 'گری كاسپاروف' دارنده 11 جایزه اسكار شطرنج نیز در این مراسم حضور داشت.
ورزشی**1545**1553
تهران - 'مطهره اسدي' شطرنج باز هشت ساله قائمشهري در مسابقات شطرنج قهرماني رده هاي سني جهان در شهر 'ماريبور' اسلووني، گردن آويز طلاي اين رده سني را به گردن آويخت و جايزه خود را از 'گري كاسپاروف' اسطوره شطرنج جهان دريافت كرد.