۸ آذر ۱۳۹۱، ۱۴:۴۴
کد خبر: 80433175
T T
۰ نفر
70 درصد افراد داراي كبد چرب چاق هستند

تهران - فوق تخصص گوارش و كبد گفت : مطالعات نشان داده است كه 70 درصد افرادي كه كبد چرب دارند افرادي چاقي هستند كه تجمع چربي در ناحيه شكم دارند.

دكتر 'ناصر ابراهیمی دریانی 'امروز در دوازدهمین همایش بین المللی گوارش و كبد در جمع خبرنگاران افزود :خطر كبد چرب در افرادی كه تجمع چربی در اطراف شكم آنان وجود دارد به مراتب بیشتر از سایر افراد است .

وی با اشاره به اینكه كبد چرب هیچ علامتی ندارد و آرام آرام پیشرفت می كند اظهار داشت : ابتلا به كبد چرب می تواند فرد را دچار سیروز كبدی (خشكی كبد ) كند؛ در این صورت به اصطلاح عوام شكم آب می آورد و پاها دچار ورم شدید می شود كه در این صورت بایستی عمل پیوند كبد انجام شود .

دریانی به چاقی به عنوان معضلی بزرگ اشاره كرد و گفت :دوران چاقی از كودكی و نوجوانی آغاز می شود و اغلب بیماری ها مانند دیابت ،فشار خون ، سنگ كیسه صفرا ، تورم لوزالمعده ، كاهش ایمنی بدن ، بیماری دستگاه گوارش و كبد از چاقی نشات می گیرد .

وی ادامه داد: وقتی واكسن در افراد چاق تزریق می كنند آنتی بادی در این گروه پایین تر و اثرات آن كمتر است و سیتم ایمنی افراد چاق به مراتب پایین تر است .

به گفته این فوق تخصص گوارش و كبد افراد چاق درگیر پوكی استخوان ، آرتروز ،نقرس و بسیاری دیگر از بیماری های قرن حاضر ند كه عارضه كبدی از مهمترین این بیماری هاست .

دریانی اشاره كرد : مطالعات نشان داده است كسانی كه دارای كبد چرب هستند زودتر از دیگران به بیماری قلبی و عروقی مبتلا می شوند و یا سكته مغزی می كنند .

به گفته وی همچنین مطالعات و تحقیقاتی كه دو سال پیش در بیمارستان امام خمینی انجام شد نشان دادكه در بیماران كبدی پلاك های مربوط تصلب شرایین در عروق 'كاروتوئید' آنها بیشتر از افراد عادی است .

دریانی افزود : این مطالعه نشان می دهد كه در آینده بسته شدن عروق منجر به عدم خون رسانی به مغز شده و سكته مغزی رخ می دهد .

وی ادامه داد: همچنین كسانی كه دچار كبد چرب هستند وقتی آنژیو گرافی عروق كرونر انجام داده اند رگ های انان بسته شده و در سن جوانی دچار آنفاكتوس قلبی می شوند.

وی هشدار داد: تغذیه نامناسب و خوردن بیش از حد هر نوع مواد غذایی مانند فست فودها عارضه چاقی و كبد چرب را به دنبال خواهد داشت .

فوق تخصص گوارش و كبد اضافه كرد : امروزه معتقدند كه تنها راه درمان كبد چرب ورزش و كاهش وزن است و تاكنون اثبات نشده مصرف داروی خاصی بتواند از كبد چرب و سیروز كبدی پیشگیری نماید .

وی افزود: كبد چرب دو مرحله دارد یكی مرحله ای كه چربی در كبد تجمع كرده است و مرحله دوم عدم توجه فرد به بیماری كبد چرب كه در این صورت دچار سیروز كبدی خواهد شد .

دریانی گفت : مطالعات نشان داده است كسانی كه به التهاب كبد مبتلا می شوند حدود 20 درصد دچاربیماری سیروز كبدی می شوند.

فوق تخصص گوارش و كبد هشدار داد: كسانی كه دچار بیماری های سندرم متابولیك ( دیابت ، چربی خون ، فشار خون و چاقی ) هستند خطر بیشتری آنان را به عارضه كبد چرب تهدید می كند.

وی اضافه كرد : امروزه ثابت شده است كه شایعترین علت افزایش' آنزیم های كبدی' همین كبد چرب است و بسیاری از بیماران با ویروس هپاتیت مراجعه كرده اند كه این بیماری آنان كبد چرب تشخیص داده شده است .

این فوق تخصص گوارش و كبد افزود: تحقیقات نشان داده است كه بین روده و كبد ارتباط تنگ و تنگی وجود دارد و به طور كلی مهمترین مشكلی كه در ابتلا به كبد چرب وجود دارد نوعی میكروب در روده است كه سد دفاعی و دیواره روده را از بین می برد و موادی نظیر آنتی توكسید و مواد التهابی دیگر وارد بدن می شود .

دریانی اظهار داشت : امروزه معتقدند نوع میكروبی كه در فرد چاق و لاغر وجود دارد كاملا متفاوت است و این به نوع تغذیه بستگی دارد .

دوازدهمین همایش بین المللی گوارش و كبد از 8 تا 10آذر در سالن همایش رازی در حال برگزاری است .

علمی (3)**13541**1544
۰ نفر