۱۱ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۲۲
کد خبر: 80437093
T T
۰ نفر
كاهش 25 ساله به صدا در آمدن زنگ خطر بيماريهاي مفاصل

تهران- پزشكان متخصص ارتوپد و مفاصل نسبت به كاهش سن ابتلا به بيماري هاي مفاصل از سنين 55 تا 60 سالگي به 30 سالگي هشدار داده و تغيير در شيوه زندگي افراد را توصيه مي كنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، در گذشته افراد بالای 50 سال سن به مطب پزشكان متخصص ارتوپد و بیماریهای مفاصل مراجعه می كردند اما این روزها اگر سری به مطب این پزشكان زده باشید با مشاهده بیمارانی كه درمطب این پزشكان منتظر نشسته اند، خواهید دید كه این نوع دردها زودتر از موعد به سراغ جوانان بخصوص شهرنشینان آمده است.

براساس این گزارش، در حالی شاهد سرعت در شهرنشینی و كاهش سن ابتلا به این بیماری هستیم كه به گفته بسیاری از متخصصان در مورد كاهش سن ابتلا به این بیماری، آماری در دست نیست اما از افزایش مراجعه كنندگان جوان به مطب ها می توان گفت كه سن ابتلا به بیماری مفاصل رو به كاهش است.

این در حالی است كه در بسیاری از كشورهای پیشرفته در این زمینه آمارها گویا و آشكارا نشاندهنده كاهش سن ابتلا به بیماری مفاصل است.

اگر در حدود دو دهه گذشته افراد بالای 55 سال به مراكز درمانی ارتوپدی و فیزیوتراپی مراجعه می كردند ولی این روزها افراد 30 ساله با درد های ناشی از گردن، زانو، مفاصل و كمر به این مراكز مراجعه می كنند و عموما پزشكان علت این امر را عدم تحرك عنوان می كنند.

از سوی دیگر بروز انحرافات جانبی در ستون فقرات دختران بیش از پسران دیده می شود.

'آرزو.ن' كارمندی 30 ساله است كه به دلیل بروز آرتروز در ناحیه گردن به مطب پزشك متخصص مراجعه كرده است، در مورد بیماریش می گوید:در روزهای اول كه دردهای ناشی از آرتروز به سراغم آمد، باورم نمی شد كه در سنین پایین به این بیماری دچار شده ام اما بعد از انجام رادیولوژی مشخص شد كه دچار آرتروز گردن هستم.

وی اضافه می كند: البته این بیماری در بین همكارم كه سن و سال پایینی دارند نیز دیده شده است.

'رضا.م' راننده تاكسی 31 ساله نیز كمردرد مزمن دارد و به تشخیص پزشك معالجش دچار دیسك كمر شده و باید تحت درمان و در نهایت عمل جراحی قرار گیرد، در این زمینه می گوید: از حدود دو سال پیش درگیر این بیماری هستم كه پزشكم عمل جراحی را توصیه كرده است.

دكتر 'سیدمرتضی كاظمی' یك متخصص ارتوپدی و جراحی استخوان و مفاصل می گوید زندگی شهر نشینی سن ابتلا به بیماریهای مفاصل و استخوان را از 55 تا 60 سالگی به كمتر از 30 سالگی كاهش داده است.

وی می افزاید: ماشینی شدن زندگی ها بخصوص درشهرهای بزرگ منجر به بروز بیماریهای مفاصل نه تنها در سنین بالا بلكه در سنین پایین شده است بر این اساس باید تغییری اساسی در نوع زندگی افراد بوجود آید.

وی با بیان اینكه افراد به دلیل مشغله كاری كمتر پیاده روی می كنند، می گوید: این در حالی است كه بهترین راه برای كاهش سن ابتلا به بیماریهای مفصلی پیاده روی است هر چند كه تغذیه نیز به نوبه خود در بروز این گونه بیماریها تاثیرگذار است.

این متخصص ارتوپدی و جراحی استخوان و مفاصل ادامه می دهد: نوع تغذیه افراد نسبت به گذشته بهبود یافته اما عوامل بسیار اساسی در بروز آرتروز، تعویض مفاصل و به صورت كلی بیماریهای مفاصل و استخوان نقش دارد كه مهم ترین آن بی تحركی و وزن بالا است.

كاظمی در مورد مصرف دخانیات در بروز دردهای مفصلی می گوید: مصرف دخانیات به صورت مستقیم در بروز این گونه بیماریها نقش ندارد اما به صورت غیرمستقیم نقش داشته و سبب بروز پوكی استخوان می شود.

دكتر 'احمد لنكرانی' یك فوق تخصص ارتوپدی نیز با بیان اینكه سن ابتلا به بیماری مفاصل به دلیل عدم تحرك روبه افزایش چشمگیری است، می گوید: این دردها در روزهای اول به صورت اسپاسم شدید خود را نشان می دهد و افراد این گونه دردها را زیاد جدی نمی گیرند در حالی كه آرتروز در راه است.

وی می افزاید: افرادی كه ساعت ها به صورت مستمر با رایانه كار كرده و گردن خود را به سمت پایین می آورند، افرادی كه ساعت ها یكجا وبی حركت می نشینند و همچنین افرادی كه سرشان را در موقع خواب با شكل نامناسبی قرار می دهند دچار اسپاسم شدید گردن می شوند.

لنكرانی به افرادی كه از رایانه بسیار زیاد استفاده می كنند، توصیه می كند تا هر نیم ساعت یك بار از جای خود بلند شده و ورزش های مرتبط به گردن وشانه را انجام دهند تا عضلات از خشكی و گرفتگی خارج شوند.

وی اضافه می كند: افرادی كه دچار اسپاسم شدید گردن هستند باید از بالش های كوتاه استفاده كرده و گردن را به یك سمت خم نكنند.

لنكرانی با بیان اینكه وزش باد به صورت مستقیم درد بیماران مبتلا به اسپاسم و درد مفاصل را تشدید می كند، می گوید: یكی از دلایلی كه درد افراد مبتلا به این بیماری در تابستان تشدید می شود، در معرض باد مستقیم كولر و پنكه قرار گرفتن است.

لنكرانی ادامه می دهد: این دسته از بیماران باید از قرارگرفتن در مسیر باد بخصوص زمانی كه عرق كرده اند پرهیز كرده و زمانی كه استحمام می كنند باید موهای خود را خشك كرده و از خیس و خنك نگه داشتن گردن بپرهیزند.

به گفته وی این بیماری با مصرف دارو و انجام ورزش های مناسب درمان می شود.

'رضا عمادی فرد'یك كارشناس ارشد ارتوپد فنی در مورد میزان شیوع انحرافات جانبی در ستون فقرات دختران می گوید: میزان شیوع این عارضه در دختران نسبت به پسران 9 به یك است.

وی می افزاید: با توجه به شیوع انحرافات جانبی ستون فقرات دختران، والدین باید به موضوعاتی مانند برآمدگی كتف ها، گودی كمر، تراز بودن شانه ها و مواردی از این دست به ویژه در دختران توجه كنند.

وی به والدین توصیه می كند: در صورت مشاهده این موارد در فرزندان خود، آنان را برای ارزیابی اولیه به مراكز ویژه ارتوپدی ببرند.

این كارشناس ارشد ارتوپد فنی اضافه می كند: انحراف جانبی در ستون فقرات در زیبایی فرد موثر است و این معضل در بزرگسالی خود را به صورت بدشكلی قامتی نشان خواهد داد.

عمادی فرد می گوید: اقدامات پیشگیرانه می تواند هزینه های سربار درمان و از كار افتادگی زودهنگام را كاهش دهد.

اجتمام(5)**9105**1647