۲۱ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۱۲
کد خبر: 80450704
T T
۰ نفر
محدثي خراساني از تريبون شعر براي بيان كرامات انساني استفاده مي كند

تهران - شاعر معاصر و استاد دانشگاه، معنا محوري را از عناصر شعري مصطفي محدثي خراساني برشمرد و گفت: او از تريبون شعر براي بيان كرامت ها و ارزش هاي انساني استفاده مي كند.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'رضا اسماعیلی' شب گذشته(دوشنبه) در آیین گرامیداشت 'مصطفی محدثی خراسانی' كه در سازمان فرهنگی رسانه ای 'اوج' برگزار شد، به سابقه دوستی خود با این شاعر انقلابی اشاره كرد و افزود: سالها پیش، از طریق فعالیت های رسانه ای با یكدیگر آشنا شدیم و به من پیشنهاد همكاری در مجله 'فصلنامه شعر' را داد و از این راه شوق پژوهش و تحقیق را در من زنده كرد.

وی گفت: محدثی خراسانی را می توان از چند منظر مدیریتی، فرهنگی و معلمی و شاعری نیز نگریست؛ او در حوزه شعر در قالب های كلاسیك، غزل، رباعی و نیمایی فعالیت می كرد اما سبك وی بیشتر نو كلاسیك است؛ او با شیوه ای هنرمندانه، قالب نیمایی را با غزل تركیب می كند و بدین طریق سبب روز آمدی زبان غزل می شود.

این استاد دانشگاه با تاكید بر آنكه محدثی خراسانی در پی ساختارشكنی نیست، ادامه داد: تلاش وی در جهت ایجاد هنجار است. او سعی دارد به پشتوانه‌های ادبی، هنجارها را ترمیم كند و برای ادبیات ارزش افزوده قائل شود.

وی به سعه صدر ادبی و انعطاف پذیری محدثی خراسانی اشاره كرد و گفت: او نسبت به قالب‌ها سعه صدر داشته و تعصبی درباره هیچ كدام ندارد. ایجاز و كوتاه‌گویی در شعر را می توان از دیگر ویژگی های آثار محدث خراسانی برشمرد.

اسماعیلی، 'معنامحوری' را از دیگر عناصر شعر این شاعر عنوان كرد و افزود: محدثی خراسانی از شعر به عنوان یك تریبون برای بیان ارزش‌ها و كرامت‌های انسانی استفاده می‌كند.

این پژوهشگر معاصر یادآور شد: اشعار محدثی خراسانی ساده و روان است. او با زبان روز با مردم صحبت می كند و پز روشنفكری نمی‌دهد. آرمانگرایی نیز در اشعار وی مشاهده می شود.

این شاعر آیینی گفت: یكی از دوستان معتقد بود محدثی خراسانی همچنان جوان است و نباید برای وی پاسداشت برگزار كرد. معتقدم این تفكر اشتباه است كه فقط برای درگذشتگان باید مراسم بزرگداشت برپا كرد. این مراسم، پاسداشت محدثی خراسانی نیست، بلكه بزرگداشت شاعر و فرهنگ انقلاب است.

وی به همزمانی برگزاری این مراسم با درگذشت 'خلیل عمرانی' شاعر آیینی اشاره كرد و گفت: از توانمندی‌های ادبی خلیل عمرانی غافل شدیم.



** امثال محدثی ها نماینده یك نسل از انقلاب هستند

در ادامه این مراسم، مدیر مطالعات جبهه فرهنگی، افرادی مانند محدثی خراسانی را نماینده یك نسل از انقلاب دانست و افزود:‌ این افراد نقش مهمی در توسعه و تثبیت فرهنگ انقلاب داشته‌اند.

'وحید جلیلی' گفت: نگاه محدثی خراسانی به فرهنگ، صرفا ابزاری نیست، و كسی كه ماهیت شعر و فرهنگ را می داند، می‌تواند این نوع مدیریت را اعمال كند.



** معرفی رویكردی سالم و فارغ از جریانات سیاسی دغدغه محدثی خراسانی است

مدیر دفتر شعر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم، افزود: معرفی رویكردی سالم و فارغ از جریانات سیاسی و روشنفكری، بخشی از فعالیت‌های مصطفی محدثی خراسانی است

' علی داوودی' گفت‌: اشعار محدثی خراسانی به رغم سادگی بسیار عمیق و تاثیر گذار است.



** از همراهی با نسل جوان تجارب خوبی كسب كرده ام

مصطفی محدثی خراسانی نیز در مراسم بزرگداشت خود گفت: دوستان می‌گویند در 30 سال فعالیت فرهنگی، زمان زیادی را با دیگران گذرانده ام كه اگر بر روی شعر خود كار می‌كردم به مراحل بالاتری می رسیدم، اما معتقدم هر تجربه ای كه به دست آورده ام از همراهی با نسل جوان است.

در ادامه این مراسم، از مصطفی محدثی خراسانی به خاطر فعالیت های مستمر ادبی و تاثیرگذار وی تجلیل شد.

همچنین از مرحوم خلیل عمرانی شاعر برجسته آیینی كه روز دوشنبه دار فانی را وداع گفت، تقدیر به عمل آمد.

مصطفی محدثی خراسانی سال 1340 در شهرستان تایباد متولد شد. وی ‌اكنون عضو شورای عالی شعر در صدا وسیما است.

از آثار او می‌توان به 'هزار مرتبه خورشید'، 'شاعران پروازی'، 'ولی مهر' و گزیده غزلیات بیدل' با نام 'از چیدن رنگ' و 'انتظار' اشاره كرد.

فراهنگ(3) ** 1630 ** 1071