۵ دی ۱۳۹۱، ۹:۴۷
کد خبر: 80471006
T T
۰ نفر
پژوهش در دانشگاهها و حوزه هاي علميه بايد هدفمند و برنامه ريزي شده باشد

اهواز-نماينده ولي فقيه در خوزستان و امام جمعه اهواز گفت: پژوهش در دانشگاه ها و حوزه هاي علميه بايد هدفمند و برنامه ريزي شده باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله 'سید محمد علی موسوی جزایری' شامگاه دوشنبه در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری در سالن شهید علی هاشمی استانداری خوزستان اظهارداشت: دانشگاه ها و حوزه های علمیه استان باید در زمینه تولید علم و پیشرفت تکنولوژی پیشگام باشند.

وی با تاکید بر اتصال حلقه ارتباط میان تولید علم و بازار مصرف و انجام تحقیقات کاربردی و عملیاتی افزود: تولید علم ما در دانشگاه‌ها باید در بازار مصرف قابل ارائه و عرضه باشد که وجود ضعف هایی در این زمینه نیازمند برنامه‌ریزی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه است.

آیت الله جزایری تصریح کرد: جوانان ما با ایمان به خدا و خود باوری می توانند خلاء های علمی را پر کنند و با تحقیق و تفحص برای هر مشکلی راه حلی پیدا کنند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان ادامه داد: در جهان اسلام چشم‌های بیداری به ما دوخته شده است تا بتوانند روزی را ببیند که ملت شریف ایران هرچه بیشتر به قله‌های پیشرفت دست یافته و سایر ملت‌ها از ما تبعیت کنند.

وی گفت: کشور ایران هم اکنون در زمینه تولید هسته‌ای، پرتاب ماهواره به فضا، ساخت قطعات پیچیده صنعت حفاری و پتروشیمی به جایگاه قابل قبولی در جهان دست یافته است و در بسیاری از بخش‌های صنعتی نیاز به کمک از کشورهای دیگر ندارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار خوزستان نیز در این آیین اظهارداشت: مشکل پژوهش نظارت نکردن بر جذب اعتبار و تعریف پروژه ها است و مشکل در کمبود اعتبار نیست.

'بهروز حسینی‌فر' تاکید کرد: دولت در قانون بودجه دستگاه‌های اجرایی مکلف کرده نیم تا سه درصد اعتبار غیر هزینه‌ای خود را به مقوله پژوهش اختصاص دهد.

وی تصریح کرد: نیم درصد بودجه دستگاه‌های اجرایی استان حدود یک هزار و 580 میلیارد ریال است.

حسینی فر ادامه داد: نیم درصد بودجه دستگاه‌ها رقم قابل توجهی است پس مشکل ما در زمینه نظارت بر تخصیص این رقم کلان، تعریف پروژه و طرح تحقیقاتی مناسب، فرهنگ سازی فکری برای پژوهش و تشویق محققان برای ورود به این عرصه است.

دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری با تاکید بر نسبت مستقیم میان پژوهشگران و توسعه جوامع گفت: توسعه مراکز علمی و کارهای تحقیقاتی موجب رشد و افزایش شاخص تولید ناخالص ملی در بسیاری از کشورهای پیشرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون کشور ایران در زمینه فناوری‌های نانو، تولیدات دارویی جدید، انرژی هسته‌ای، سلول‌های بنیادین و بسیاری موارد دیگر اطلاعات جدیدی دارد که به جهان ارائه کند اضافه کرد: امید است چشم‌انداز مورد نظر رهبر معظم انقلاب مبنی بر دستیابی به رتبه اول علمی منطقه هرچه زودتر محقق شود.

در پایان این آیین از 74 پژوهشگر برتراستان در حوزه های مختلف تجلیل شد.

7161/641