به گزارش خبرنگار ایرنا، بهروز خیریه كه مجموعه كتاب اهل بیت پیامبر(ص) در شعر شاعران كرد را گردآوری كرده است، روز پنجشنبه در همایش شعر حدیث عشق در سنندج، افزود: شاعران كرد، شاعران درباری و یا اینكه به قصد منافع مالی شعر سرایی كرده باشند نبوده اند.
وی افزود: آنچه كه سرایش كرده اند حاصل باور درونی خود و در گوشه حجره های مساجد بوده است و به این دلیل وقتی شعر آنان خوانده می شود تاثیر شگرفی از خود به جا می گذارد.
وی اشعار شاعران كرد را در این زمینه در سه دسته قرار داد و گفت: اشعاری با الهام از شخصیت ائمه اطهار و حادثه كربلا، اشعاری كه به صورت مستقیم در مدح و رثاء اهل بیت (ع) سروده شده و سوم منظومه هایی هستند كه به بیت و بیت خوانی مشهورند.
به گفته وی شاعران كرد به چهار زبان عربی، فارسی، كردی و تركی شعر سروده اند.
وی در ادامه در مورد گردآوری مجموعه شاعران كرد در وصف اهل بیت (ع)، گفت: هدف از گردآوری این مجموعه آشنا كردن هرچه بیشتر جامعه با اشعار شاعران كرد است كه در وصف ائمه اشعار بسیار ارزشمندی را سرایش كرده اند.
خیریه با اشاره به چرایی گردآوری اشعار، افزود: عنصر اصلی در شعر، خیال یا صور خیال است و آنچه كه نظم را از عنصر شعر جدا می كند خارج از مباحث صنایع شعری همین صور خیال است.
وی با اشاره به سخن بزرگان كه گفته اند:' شعر و هنر تجربه انسان است اما این تجربه حاصل اراده شاعر نیست و یك اراده ذوقی است' گفت: هر تجربه شعری حاصل عاطفه، اندیشه و خیال و باورهای شاعر است و این نكته در بین شاعران كرد جایگاه ویژه ای دارد.ك/3
7346/533
سنندج - يك فعال فرهنگي كرد گفت: شاعران كرد براساس باور دروني خود شعر سرايي كرده اند و از اين رو اشعار آنان ماندگار مانده است.