حسن یاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قرص های كلسیم دار در بیماران سنگ ساز باید با نظر پزشك و متخصص مربوطه تجویز و مصرف شود.
وی یادآورشد: مصرف قرص كلسیم در افرادی كه سنگ از نوع كلسیم دارند باید با مایعات فراوان و مدت زمان اعلام شده مصرف شود.
یاری افزود: مصرف لبنیات در بیماران مبتلا به سنگ سازی مشكلی ندارد و باید در حد اعتدال مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار كرد: در بیماران دچار نارسایی كلیوی نیز برای جبران املاح بدن، كلسیم همراه با ویتامین های D و C برای كاهش مشكلات ناشی از آن مانند پوكی استخوان تجویز می شود.
این متخصص كلیه و مجاری ادراری مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان عدم مصرف مایعلات فراوان و زندگی ماشینی را از دلایل بروز سنگ سازی در افراد عنوان كرد و گفت: مصرف غذاهای آماده و كم تحركی نیز از دیگر علل افزایش سنگ سازی در افراد است.
وی یادآورشد: بیشتر افراد آب سنگین را از دلایل اصلی بروز سنگ كلیه می دانند كه این عامل بارها از سوی متخصصان مربوطه رد شده است.
یاری افزود: سنگ شكنی رایج ترین روش درمان سنگ های كلیوی به شمار می آید كه در این شیوه امواج و شوك ایجاد شده در خارج از بدن از طریق پوست و بافت عبور كرده و پس از برخورد با سنگ كلیه ان را خرد می كند.
وی یادآور شد: سنگ ها به شكل شن هایی در می آید كه به آسانی از طریق ادرار دفع می شود.
این مختصص كلیه و مجاری ادراری مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان گفت: سنگ كلیه در بیشتر مناطق دنیا از جمله اروپای شرقی، آفریقا و خاورمیانه و ایران شیوع بیشتر ی دارد كه این روند به عوامل گوناگونی بستگی دارد.
522/7320
زنجان- يك مختصص كليه و مجاري ادراري مركز آموزشي درماني تخصصي و فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان گفت: مصرف قرص هاي حاوي كلسيم خطر ايجاد سنگ كليه در افراد را افزايش مي دهد.