۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۵:۳۰
کد خبر: 80513124
T T
۰ نفر
فاضل لنكراني:فقه امام خميني(ره) بايد در همه حوزه هاي علميه مطرح شود

قم- رييس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) گفت: فقه امام راحل(ره) كامل و جامع است لذا امروز بايد فقه ايشان در همه حوزه هاي علميه مطرح شود.

به گزارش ایرنا، آیت الله 'محمدجواد فاضل لنكرانی' روز پنجشنبه در همایش تحریرالوسیله، شروح و تعلیقات كه در سالن همایش های مركز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، گفت: حوزه های علمیه باید با فقه امام ارتباط بیشتری داشته باشند و كسانی كه دلسوز فقه هستند باید در حركت تكمیلی این فقه حركت كنند اگر حوزه ها از این فقه جدا شوند خسرانی برای ان ها محسوب می شود.

وی افزود: یكی از خط مشی های فقهی امام كه باید مورد توجه قرار بگیرد این است كه در مسایلی كه مربوط به فقه حكومت و اجتماع و اساس اسلام است، شرایط عامه ای كه علما می گویند بحث از این شرایط را نباید مطرح كرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ادامه داد: اگر كسی می خواهد متن فقهی بنویسد باید احاطه كامل بر فقه و مبانی محكم داشته باشد و با الگو گیری از تالیفات فقهی امام بتواند در رشد فقه كمك كند امام در آثار فقهی خویش نسبت به نصوص و عدم تعدی از نصوص حساسیت ویژه ای را داشتند و این روش امروزه برای جامعه حوزوی ما بسیار ضرورت دارد.

وی با اشاره به ویژگی های اثار حضرت امام گفت: ایشان در تعارض بین دلیل نقلی و عقلی قطعی حتی الامكان باید تفحص بر نص و روایت كرد، حتی اگر روایت را با توجیهات بعیده وارده حفظ كنید.

وی افزود: كسی می تواند بر تحریر امام شرح بنویسد كه به مبانی اصولی و فقهی امام كاملا آشنا باشد چرا كه امام فقه را از بسیاری از خلوارها بیرون كشید و با بیان نكته های دقیق و عمیق زمینه را برای گترش این علم در اختیار علما و فقها قرار داد.

فاضل لنكرانی به كتاب تفصیل الشریعه نیز اشاره كرد و گفت: این كتاب در دو قسمت است كه آیت الله العظمی فاضل لنكرانی قسمتی از این كتاب را تدریس كرده كه 9 سال طول كشیده و بخش دیگر ان را در دوره كسالت خود به رشته تحریر در آورده كه هر دو قسمت دارای ویژگی های خاصی است.

همایش تحریرالوسیله، شروح و تعلیقات همزمان با پنجاهمین سالگرد قیام امام خمینی، این همایش با حضور علما، فضلا و طلاب، پنجم بهمن ماه در مركز فقهی ائمه اطهار قم برگزار شد.ك/3

8138/1535