به گزارش ایرنا، اندیشكده های 'كاتو'، 'موسسه صلح ایالات متحده'، 'امریكن اینترپرایز' و 'موسسه واشنگتن' شكست تحریم های غرب علیه ایران، انتخابات ریاست جمهوری آینده، برنامه هسته ای، اهداف راهبردی و سیاست خارجی ایران در قبال تحولات منطقه را مورد بررسی قرار دادند.
**اندیشكده آمریكایی 'كاتو'
این مركز تحقیقاتی در مقاله ای تحت عنوان 'شكست تحریم های ایران'، به قلم 'استیو اچ. هانك'، استاد اقتصاد كاربردی دانشگاه 'جانز هاپكینز' و تحلیلگر ارشد این اندیشكده، به سابقه تحریم های طولانی علیه ایران می پردازد و با استناد به تحلیل های آماری و درج نمودار در این تحلیل استدلال می كند كه تحریم ها موفق نبوده اند و نتوانسته اند ایران را وادار كنند از برنامه هسته ای خود دست بردارد.
نویسنده این مقاله می افزاید: «به رغم تبعات اقتصادی تحریم های سنگین بین المللی علیه ایران، این كشور همچنان برنامه هسته ای خود را دنبال می كند و با توجه به شرایط كنونی، به نظر می رسد بهترین راه حل این مسئله، مذاكره و گفتگوست.»
**موسسه صلح ایالات متحده
پایگاه تحلیلی 'ایران پرایمر' وابسته به اندیشكده آمریكایی 'موسسه صلح ایالات متحده' در تازه ترین گزارش خود انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران را مورد توجه قرار داده است. 'شائول بخاش'، استاد تاریخ دانشگاه 'جرج میسون'، در این یادداشت با تحلیل رویدادهای جاری و سیاست داخلی ایران درباره تركیب احتمالی كاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری سخن گفته است.
**اندیشكده آمریكایی 'امریكن اینترپرایز'
'مایكل رابین'، از مقامات سابق پنتاگون و تحلیلگر ارشد مسائل خاور میانه بخصوص ایران، مقاله اخیر خود را به شرح و تحلیل اهداف راهبردی، قدرت نظامی، قدرت نرم و سیاست خارجی ایران در قبال آمریكا و تحولات منطقه اختصاص داده است.
**موسسه واشنگتن
روابط اقتصادی ایران و روسیه در بخش نفت، موضوع جدیدترین تحلیل 'نیكلای كوژانوف' كارشناس مسائل ایران و روسیه در این اندیشكده آمریكایی است. وی با اشاره به افزایش قابل توجه حجم صادرات نفت روسیه به چین، استدلال می كند كه این تصمیم دولت 'پوتین' یك تصمیم اقتصادی است و به اوضاع سیاسی ایران ارتباطی ندارد، اما خط مشی جدید اقتصادی روسیه در خصوص چین، می تواند بر صادرات نفت ایران اثر منفی بگذارد.
**آ.ص
علاقمندان می توانند برای دریافت متن كامل و ترجمه شده این مقالات ، با پست الكترونیكی International-irna@irna.ir مكاتبه نمایند.
یادآوری: خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) ، محتوا و ادعاهای مطرح شده در مقالات ارائه شده را تایید نمی كند و ترجمه آن تنها با هدف آشنایی تصمیم گیران كشورمان با فضای نخبگی و رسانه ای كشورهای غربی انجام شده است.
تهران- انديشكده هاي غربي در چند روز اخير در تحليل رويدادهاي حوزه خاور ميانه به مسائل داخلي و سياست خارجي ايران پرداخته اند كه برنامه هسته اي و انتخابات رياست جمهوري آينده در صدر آنها جاي دارد.