۲۰ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۴۱
کد خبر: 80535147
T T
۰ نفر

350 اثر تاريخي در شهرستان سقز شناسايي شده است

۲۰ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۴۱
کد خبر: 80535147
350 اثر تاريخي در شهرستان سقز شناسايي شده است

سقز - مسوول اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سقز از شناسايي 350 اثر تاريخي در اين شهرستان خبر داد.

حمید گلالی پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: در شهرستان سقز در شش فصل بررسی باستان شناسی، 350 اثر تاریخی شناسایی شده است كه 145 مورد آن در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است و 20 پرونده دیگر جهت ثبت آثار در دست اقدام است.

وی اظهار كرد: سقز تنها شهرستانی است كه بررسی باستان شناسی تمام بخش های آن انجام شده است.

به گفته وی از آثار شاخص شهرستان سقز می توان به قلعه زیویه اشاره نمود كه در شمال شرق سقز در جوار روستایی به همین نام واقع شده است و تا كنون 12 فصل كاوش باستان شناسی در آن انجام شده و اخیرا نیز در خرداد ماه سال 91 این قلعه تعیین حریم شده است.

به گفته وی آثار بدست آمده در این قلعه زینت بخش موزه های متروپولیتن، لوور آرمیتاژ، برلین، توكیو، تهران و سنندج است.

وی افزود: در داخل شهر سقز نیز می توان به بناهایی چون مسجد دومناره كه در بافت تاریخی شهر و خیابان امام (ره) واقع شده، اشاره كرد كه متعلق به دوره افشاریه است.

این مقام مسوول در ادامه گفت: مسجد دو مناره سقز در سال 1378 به شماره 2600 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده و تاكنون 7 فصل كار مرمتی در این بنای تاریخی انجام شده است.

گلالی پور افزود: آخرین عملیات مرمت این مسجد در تابستان امسال با هزینه ای بیش از 730 میلیون ریال انجام شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سقز همچنین دومین بنای تاریخی داخل شهر سقز را حمام حاج صالح ذكر كرد.

وی گفت: این بنا كه در بافت تاریخی شهر در خیابان فخر رازی واقع شده، مربوط به دوره صفویه است و در سال 79 به شماره 2830 در فهرست آثار ملی كشور ثبت شده و در همان سال از سوی اداره كل میراث فرهنگی استان كردستان تملك شده است.

به گفته وی تاكنون چندین برنامه مرمتی در این بنا انجام شده كه آخرین مورد آن مربوط به تابستان سال جاری برای رفع رطوبت بنای مذكور بوده است.

وی از مسجد شیخ مظهر به عنوان سومین بنای تاریخی این شهرستان نام برد و افزود: این بنا به شماره 12672در سال 1384 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.

به گفته وی قدمت این بنا مربوط به دوره قاجاریه است و تاكنون چندین مرحله كار مرمتی در آن انجام شده است.

وی از مسجد ترجان، مسجد تمبربگ، مسجد سرا، خانه اربابی و حمام روستای قلندر به عنوان دیگر بناهای تاریخی شهرستان سقز نام برد.ك/3

7346/533