'هادی سخایی' محقق این طرح روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا ا فزود: نانوذرات مغناطیسی نسبت به دیگر نانوذرات سمیت بسیار كمی در بدن ایجاد می كنند و به راحتی از بدن دفع می شوند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ماندگاری آن ها در بدن پس از آزاد سازی دارو بسیار كم بوده و به راحتی از بدن خارج می شوند. از مزیت بارز نانوذرات مغناطیسی استفاده از آن ها در دارورسانی هدفمند بوده كه با اعمال میدان مغناطیسی خارجی دقیقا به سوی سلول های سرطانی هدایت می شود چرا كه به صورت های مختلف داروها را می توان روی آن ها بارگذاری كرد و به سلول های هدف رساند.
این محقق یادآورشد كه این طرح با عنوان 'تهیه ذرات مغناطیسی اصلاح شده پلیمرهای هوشمند حاوی دوكسوروبیسین با قابلیت شناسایی و درمان سرطان ریه ' است.
وی افزود: پس از تهیه نانوذرات مغناطیسی به اندازه كمتر از 50 نانومتر و پوشش دهی آن ها با پلیمر با استفاده از دو روش جذب فیزیكی یا شیمیایی دوكسوربیسین را روی نانوذرات بارگذاری كردند.
به گفته سخایی، دراین طرح نانوذرات مغناطیسی آهن - كه با روشی شیمیایی به پلیمرهای هوشمند جدید پیوند زده شده - تهیه شده است.این پوشش ها زیست سازگار و با قابلیت حضوردر محیط بیوشیمیایی بدن با حداقل سمیت می تواند منجر به ماندگاری طولانی تر دارو در بدن و جریان خون شود.
علمی(4)**9190**
تهران- محققان كشور موفق به كشف روش جديدي در شناسايي و درمان سرطان ريه با استفاده از نانوذرات مغناطيسي شدند.