به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد علی اكبر كمالی اردكانی، با تاكید بر اجتناب از مصرف آجیل كهنه افزود: نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی كهنگی با طعم نامطلوب میشود، بنابراین از مصرف آجیل كهنه جدا خودداری شود.
وی توصیه كرد: در صورتی كه بر روی آجیل مانند پسته، فندق و پسته شامی، سوراخهایی مشاهده كردید، از مصرف این گونه تنقلات باید خودداری كنید چرا كه علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخها لار و حشرات، به صورت كرمهایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.
كمالی با بیان اینكه نگهداری آجیل و خشكبار در مكانهای مرطوب، موجب كپك زدگی و قارچ زدگی آنها میشود افزود: این مهم همچنین موجب تغییر شكل ظاهری، بو و طعم نامطبوع میشود و هم در اثر ترشح بعضی از سموم، عوارض مختلفی در مصرف كننده ایجاد میكند.
این كارشناس خاطرنشان كرد: مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و كپكها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به این گونه عوامل آلوده میشود، بنابراین از مصرف آنها باید جدا خودداری شود.
وی اظهار داشت: از مصرف مغز گردوهای سیاه شده كه عمدتا به دلیل رشد كپكها و قارچها بوده، و در اثر رشد این عوامل سموم خطرناكی مانند مایكوتوكسینها در آنجا ایجاد میشود، باید جدا خودداری كنید.
این كارشناس گفت: برای تهیه نخودچی نیز ممكن است از نخودهای آفت زده استفاده شده باشد، در هنگام خریداری دقت شود، علامت آفت زدگی (سوراخهای مرئی) در آنها دیده نشود.
وی با تاكید بر اینكه آرد نخودچی را كه دارای مجوز بسته بندی از وزارت بهداشت بوده، از مراكز مطمئن و به صورت بسته بندی شده، تهیه و مصرف شود اظهار داشت: چنانچه در هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام، دستها و لبها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگهای شیمیایی در تهیه آنها است كه بایستی از مصرف این گونه تنقلات جدا خودداری شود.
كمالی ادامه داد: تخمه آفتاب گردان نیز ممكن است با رنگ مشكی شیمیایی رنگین شود در هنگام خرید و مصرف به این موضوع نیز توجه شود كه از مصرف آنها باید خودداری شود.
وی همچنین توصیه كرد: آفلاتوكسین یكی از سموم مترشحه از نوعی كپك است كه در هنگام برداشت یا فرآوری یا حمل و نقل نامناسب، در پسته یا فندق یا پسته شامی به وجود میآید كه باید تولیدكنندگان و مصرف كنندگان به این موضوع توجه كنند.
این كارشناس یادآورشد: قنادیها و كارگاههای تولید كننده گز، سوهان، حلواشكری، باقلوا و بستنی بایستی برای تامین سلامت مصرف كنندگان نهایت دقت را انجام دهند كه از مغز پستههای كهنه، آفت زده و كپك زده كه باعث بالارفتن سموم مترشحه از كپكها (افلاتوكسین) میشود، جدا خودداری كنند.
كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی یزد با بیان این كه انواع آجیل باید در جای خشك و خنك نگهداری شوند گفت: از خریداری و مصرف انواع پسته، مغز گردو وغیره كه توسط دوره گردها عرضه میشوند، به دلیل اینكه عمدتا از محصولات آلوده تهیه یا مخلوط شدهاند، خودداری كنید.ك/1
7546/1968
يزد-كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد باتاكيد بر اينكه از خريد و مصرف آجيلهاي رنگ شده خودداري شود گفت: رنگهايي كه براي رنگ كردن تخمه، بادام و غيره استفاده ميشود، عمدتا غيرمجاز بوده و گاهي حساسيتهاي شديدي را در مصرف كننده ايجاد ميكند.