'محمد پیله فروش' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارتقای دانش فنی باغداران گردو، شناسایی ژنوتیپ های برتر گردو در نقاط مختلف استان و اصلاح درختان گردو می تواند نقش مهمی در كیفیت این محصول داشته باشد.
وی اظهارداشت: باتوجه به اینكه اكثر درختان گردو در سطح استان و كشور بصورت بذری كشت شده و تنوع ژنتیكی بسیار بالایی دارند، مشكلات مختلفی از جمله حساسیت به آفات و بیماریها، تنوع محصول و عدم یكنواختی وجود دارد.
پیله فروش ادامه داد: پیش از این در روش كشت بذری، باغداران درختان نامرغوب را حذف می كردند كه در روش پیوندی با آموزش اصلاح درختان گردو توسط پیوند سرشاخه كاری، این مشكل تا حدودی رفع می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی استان به اهمیت و مزایای روش پیوند در نهال گردو اشاره كرد و بیان داشت: با این روش درختان گردو قدیمی كه نامرغوب و می بایستی حذف شوند، تنها قسمت تاج این درختان هرس و با پیوند سرشاخه، بعد از چند سال دوباره به باردهی بر می گردند كه این روش علاوه بر حفظ درخت باعث افزایش راندمان تولید می شود.
پیله فروش توصیه كرد، بهترین روش برای پیوند نهال گردو هات كالوس است كه در زمستان عملیات پیوند توسط دست یا دستگاه مخصوص پیوند امگا انجام می شود.
وی خاطرنشان كرد: درصد گیرایی در این پیوند بالای 80 تا 85 درصد است چرا كه در زمستان پیوندی كه زده می شود در بهار بعد از سازگاری با هوای محیط، به سرعت كشت می شود.
پیله فروش حذف نهال بذری و تولید نهال پیوندی، احداث باغ مادری از درختان نخبه و ارقام تجاری ( داخلی – خارجی )، ایجاد باغات مادری برای تهیه پیوندك مورد نیاز نهالستانها و احداث باغات تجاری با ارقام خوب را از جمله برنامه های این سازمان در تولید نهال گردم ذكر كرد.
پیله فروش در پایان اظهار امیدواری كرد كه با استفاده از روشهای نوین و ارایه آموزش به باغداران و كشاورزان، گام های موثر در راستای رشد و شكوفایی كشاورزی برداشته شود.
7390/ 614/ 1644
قزوين - مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين گفت: روش اصلاح درختان گردو با روش پيوند، باعث افزايش راندمان و كيفيت محصول مي شود.