به گزارش 'علی اكبر برجسته' روز پنجشنبه در مصاحبه با رسانه های گروهی ، هجوم افراد غیر بومی و مسافر به استان گیلان ، نبود مدیریت واحد در سطح بخش ها، خرد بودن اراضی كشاورزی و نبود زیرساخت های مناسب با توسعه كشاورزی در روستاها و صنایع تبدیلی را تهدیدی برای اراضی كشاورزی استان گیلان دانست.
وی افزود: مهمترین هدف وزارت جهادكشاورزی و قانون تغییر كاربری اراضی كشاورزی حفظ امنیت غذایی و نیاز غذایی كشور است.
برجسته خاطرنشان كرد: قانون تغییر كاربری اراضی كشاورزی در سال 1374تصویب شد كه بر اساس این قانون هرگونه مجوز و صدور پروانه ساخت و انجام امور زیربنایی در روستاها نظیر آب و برق با رعایت این قانون ممكن خواهد بود.
وی اظهار كرد: بر اساس قانون باید هرگونه تغییری در كاربری اراضی كشاورزی در كمیسیونی متشكل از راه و شهرسازی، دفتر فنی استانداری، سازمان جهادكشاورزی و مدیریت تغییر امور اراضی كشاورزی استان انجام گیرد.
وی یادآور شد: بر اساس تبصره یك ماده یك قانون حفظ اراضی در سال جاری با 141مورد تقاضای تغییر كاربری به مساحت 29هزار و 563متر مربع موافقت و با 78مورد به مساحت 70هزار و 81متر مربع نیز مخالفت شده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد كشاورزی استان گیلان گفت: بر اساس تبصره چهار قانون تغییر اراضی كشاورزی با 16مورد به مساحت 68هزار و 468متر مربع شامل پنج مورد پرورش ماهی به مساحت 13هزار و 492متر مربع، پنج مرغداری به مساحت 39هزار و 185مترمربع و پنج مورد دامداری به مساحت 12هزار و790متر در گیلان نیز موافقت شده است.
وی افزود: 140مورد طرح دعوا نیز در مورد تغییر كاربری غیر مجاز اراضی در محاكم قضایی استان مطرح شده كه 27مورد به نفع امور اراضی و 22مورد هم علیه امور اراضی صادر شده است.
وی خاطرنشان كرد: بر اساس این قانون تغییر كابری در سال جاری با 9مورد بنای غیر مجاز در اراضی كشاورزی جلوگیری و حكم قطع بنا صادر شد.
استان گیلان با داشتن 238هزارهكتار اراضی كشاورزی شالیكاری ، 28هزار هكتار باغ چای و شش هزار هكتار باغ زیتون یك استان كشاورزی محسوب می شود و با تولید محصولات استراتژیك نقش مهمی در امنیت غذایی كشور دارد.ك/3
619/603
رشت- مدير امور اراضي سازمان جهاد كشاورزي استان گيلان گفت: حفظ اراضي مرغوب كشاورزي گيلان نيازمند همكاري همه مسوولان استان است.