به گزارش ایرنا، یك هفته از قتل كیمانی گری نوجوان سیاهپوست در 'فلت بوش' یكی از محله های فقیرنشین نیویورك و اعتراض های خشونت بار در خیابان های این منطقه می گذرد.
گستردگی و تداوم این اعتراض ها به گونه ای بوده است كه جومن ویلیامز عضو شورای شهر نیویورك اعتراض های هفته گذشته را 'بی سابقه' توصیف كرده و گفته است: در تمام دوران مسئولیتم چنین برخورد شدیدی میان مردم خشمگین و پلیس به یاد نمی آورم.
با این وجود این اعتراض ها بازتاب اندكی در ابررسانه های آمریكا داشته كه تنها به پخش گزارش هایی كوتاه و گزینشی از این رویداد پرداخته و كمترین تلاشی برای ریشه یابی این ماجرا و پخش سخنان معترضان نكردند.
**پوشش جانبدارانه رسانه ها
دوشنبه شب در حالی كه حضور سنگین پلیس و درگیری در منطقه فلت بوش به اوج خود رسیده بود، هیچ یك از رسانه های اصلی آمریكا دست به پوشش زنده آن نزدند.
این در حالی است كه برای جزئی ترین مسایل اجتماعی این شهر به مانند یك تصادف كوچك صدها خبرنگار به محل حادثه هجوم برده و ساعت ها با پخش زنده به پوشش آن رویداد می پردازند.
روز سه شنبه و روزهای بعد دو شبكه تلویزیونی پرنفوذ سی ان ان و فاكس نیوز در چند بخش خبری گزارش بسیار كوتاهی درباره آنچه شلوغ كاری و اغتشاش گری عده ای نوجوان نامیدند، پخش كرده و سپس سخنان سخنگوی پلیس نیویورك را درباره رویداد تیراندازی شنبه شب و مسلح بودن نوجوان سیاهپوست انعكاس دادند.
شبكه سی ان ان در یك گزارش كوتاه با اشاره ای گذرا به 'قتل یك نوجوان مسلح' به دست پلیس، تصاویری از حمله و غارت برخی مغازه ها و فروشگاه های منطقه نمایش داد و از قول سخنگوی پلیس تاكید كرد: نیروهای پلیس تمام تلاش خود را برای بازگرداندن امنیت به مردم منطقه به كار خواهند برد.
این درحالی است كه پلیس در چند روز گذشته بیش از 45 نفر از جوانان این منطقه از جمله خواهر كیمانی گری را به بهانه بر هم زدن امنیت بازداشت كرد.
شبكه فاكس نیوز نیز در چند گزارش كوتاه بدون تلاش برای تشریح ریشه اعتراض ها، كیمانی گری را فردی مسلح و خشن جلوه داده و بیشترین پوشش را به مساله حمله و غارت به مغازه ها و فروشگاه های محل اختصاص داد.
تلویزیون فاكس نیوز از قول یك مقام محلی مدعی شد: عده ای خرابكار از خارج از منطقه به فلت بوش آمده و آن ها دست به غارت و حمله به فروشگاه ها زده اند.
درحالیكه صدها نفر در خیابان های فلت بوش شعار می دادند نیروهای پلیس قاتلند، گزارش این تلویزیون با این جمع بندی به پایان رسید كه مردم منطقه خواستار حضور پلیس و برقراری امنیت در محله خود هستند.
روزنامه نیویورك تایمز نیز در چند مطلب كوتاه به درگیری های روزهای گذشته در بروكلین میان مردم معترض و پلیس پرداخت و مدعی شد عده ای افراد جوان و خام دست به پرتاب سنگ و بطری به سوی پلیس و تخریب مغازه های اطراف زده اند.
این روزنامه كه اساسا اخبار شهر نیویورك را به شكل گسترده و با جزئیات بسیار نقل می كند، با اشاره ای گذرا به اصل داستان و سخنان معترضان مدعی شد: آن ها به قتل یك نوجوان مسلح كه سوابق جنایی داشته است اعتراض می كردند.
تكرار ادعای پلیس توسط نیویورك تایمز و سایر شبكه های پرنفوذ مانند سی ان ان و فاكس نیوز در حالی صورت می گیرد كه خانواده و دوستان كیمانی گری نوجوان سیاهپوست مقتول مسلح بودن وی را رد كرده و می گویند وی هیچ سابقه جنایی نداشته است.
**انتقاد به رویكرد رسانه های آمریكا
بسیاری از مردم و افراد مشاركت كننده در اعتراض ها، این رویكرد سطحی نگر رسانه های اصلی این كشور را تاسف برانگیز و در عین حال 'طبیعی' توصیف می كنند.
در این رابطه 'میشل رایان' یك كارشناس رسانه ای در دانشگاه نیویورك در صفحه فیس بوك خود درباره درگیریهای چهارشنبه شب نوشت: اینكه هیچ یك از رسانه های تجاری آمریكا به مساله اهمیت نداده و از پوشش آن خودداری كردند طبیعی بود، چرا كه در غیر این صورت باید به ریشه پدیده ای زشت می پرداختند: خشونت بیش از حد و نژادپرستی پلیس كه سال هاست مردم این شهر را عذاب می دهد.
** ریشه های عمیق خشونت و تبعیض در پلیس نیویورك
آسیب شناسان اجتماعی در آمریكا می گویند حتی اگر ادعای پلیس درباره مسلح بودن كیمانی و سوابق جنایی وی نیز درست باشد، به هیچ عنوان نباید اعتراض های روزهای گذشته در نیویورك را كه یكی از اعضای شورای شهر بی سابقه خوانده به واكنشی منفرد و احساسی به یك رویداد تقلیل داد.
آسیب شناسان اجتماعی می گویند سال هاست كه مردم شهر نیویورك بویژه رنگین پوستان و اقشار فقیر از خشونت ورزی پلیس، توهین آنان به رنگین پوستان و فقیران و حاكمیت دیدگاه نژاد پرستانه در میان افراد پلیس معترض می باشند و اكنون به نظر می رسد قتل فجیع این نوجوان سیاهپوست بهانه ای برای بروز آن شده است.
آگوست سال گذشته نیز منطقه فلت بوش شاهد حادثه ای دیگر بود كه در جریان آن پلیس یك زن سیاهپوست را از ماشین بیرون كشیده و در جا با شلیك گلوله به قتل رساند.
هر چند آن رویداد به اعتراض هایی مشابه منجر نشد اما خشم مردم منطقه را علیه پلیس برانگیخت.
بر اساس آمار پلیس نیویورك، در سال گذشته بیشترین قربانیان خشونت پلیس نیویورك سیاهپوستان و لاتین تبارها بوده اند؛ دو اقلیتی كه در آمریكا معمولا جز اقشار فرودست به شمار می روند.
**خشونت علیه فقیران
جدا از مساله نگاه نژادپرستانه و تحقیرآمیز نسبت به رنگین پوستان، تحلیلگران اجتماعی همواره از خشونت پلیس در محله های فقیر نیویورك انتقاد كرده اند.
نگاهی به شعارهای معترضان در روزهای گذشته نشان دهنده این واقعیت است.
آنها نه تنها درباره بی توجهی مقام های شهری و عدم رسیدگی به وضعیت منطقه فلت بوش، مركز اعتراض های یك هفته گذشته، شعار می دادند بلكه دامنه شعارهای خود را به مایكل بلومبرگ شهردار قدرتمند نیویورك و عدم رسیدگی وی به وضعیت منطقه خود گسترش دادند.
در این رابطه سخنان چارلز بارون یكی از اعضای شورای شهر نیویورك كه به طرفداری از فقیران شهرت دارد، قابل توجه بود.
وی در جریان تجمع اعتراضی سه شنبه شب گفت: جنایت كار اصلی و مسبب این مساله مایكل بلومبرگ است كه سال هاست با سیاست های خود به فقر مردم منطقه فلت بوش دامن زده است.
وی با اشاره به مقام های شهری نیویورك گفت: آن ها هیچ موقع برای سركشی و رسیدگی به مردم به اینجا نمی آیند اما زمانی كه می آیند پلیس را گسیل می كنند.
پلیس نیویورك در تاریخ خود بارها به دلیل اعمال افراطی خشونت و هدف قرار دادن رنگین پوستان با اعتراض خیابانی روبرو شده است كه معروفترین آن ها شورش سیاهپوستان در دهه 1960 در محله هارلم نیویورك علیه وحشیگری پلیس بود.
اكنون كه قوانین تبعیض نژادی در آمریكا برچیده شده است، به نظر می رسد سازمان پلیس نیویورك هنوز عملا در فضای دوران برده داری آمریكا به سر می برد.
هنوز نمی توان گفت كه اعتراض های بروكلین چه تاثیری بر خشونت پلیس و نقض ادامه دار حقوق شهروندی مردم خواهد گذاشت اما این نكته روشن است كه چگونگی پوشش ابررسانه های آمریكا از اعتراض های چند روز گذشته نشان دهنده مقاومت در بالاترین سطوح رسانه ای و سیاسی آمریكا در برابر فشار عمومی برای تغییر و اصلاح ساختار پلیس و نیروهای امنیتی است.
اروپام 2251 **1908**1337
ادامه اعتراض به خشونت و نژادپرستي پليس در نيويورك؛
سكوت ابررسانه هاي آمريكايي در قبال نقض حقوق شهروندان اين كشور
۲۶ اسفند ۱۳۹۱، ۱۴:۰۸
کد خبر:
80586219
نيويورك – با وجودي كه بيشتر معترضان به قتل نوجوان سياهپوست به دست پليس نيويورك، اعتراض و زدوخوردهاي خياباني روزهاي گذشته را نتيجه نگاه خشن و نژادپرستانه پليس اين شهر مي دانند، رسانه هاي اصلي آمريكا هفته گذشته تلاش كردند اين درگيري هاي خياباني را كمرنگ جلوه داده و براي بي اعتبار كردن معترضان بر روايت پليس مبني بر مسلح بودن نوجوان مقتول تاكيد كنند.