دكتر سهراب عاقبتی روز چهارشنبه با اعلام این مطلب به خبرنگار ایرنا افزود : بدنبال افزایش میزان وقوع بیماری هاری در سال 87 در استان و انجام یك مطالعه گذشته نگر از این سال تا سال 81 ، طغیان بیماری هاری در گاوهای استان تایید شد ، لذا اقدامات كنترلی و پیشگیری به اجرا گذاشته شد .
وی ادامه داد : علاوه بر این ، شناسایی نقاط پرخطر استان و انجام واكسیناسیون جمعیت گاو و گوساله استان برای اولین بار به همراه واكسیناسیون معمول در سگ های صاحب دار و گله در سرتاسر استان به اجرا گذاشته شد .
وی اظهار كرد : 46 هزار راس گاو و گوساله طی سالهای 1388 تا 1390 در استان واكسیناسیون شدند و ایمن سازی گاوی مناطق پرخطر نیز انجام شد كه این امر موجب كاهش تعداد كانون های بیماری هاری در سال 91 در استان شد .
سرپرست اداره كل دامپزشكی گیلان گفت : كنترل هاری در حیات وحش ، كنترل جمعیت حیوانات گوشتخوار بدون مالك بویژه سگ های بدون صاحب ، كنترل و پیشگری از بیماری هاری در جمیت سگ های صاحب دار به منظور مبارزه اساسی با هاری در دستور كار دامپزشكی استان بوده است .
عاقبتی اضافه كرد : البته كنترل بیماری هاری در حیات وحش و حیوانات گوشتخوار بدون صاحب از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ارگان های ذیربط است اما سازمان دامپزشكی استان آماده هر گونه همكاری در این زمینه است .
رییس اداره آموزش ، بررسی و مراقبت بیماری های دامی دامپزشكی گیلان گفت : بیماری هاری یك بیماری ویروسی مهلك و مشترك بین دام و انسان است كه 100 درصد كشنده است كه براحتی قابل پیشگیری است .
دكتر محمد فرج واجاری افزود : عمده ترین راه انتقال بیماری (ویروس ) هاری از طریق گزش و یا خراش حیوانات آلوده و مبتلا به انسان یا حیوان منتقل می شود كه این امر به دلیل وجود ویروس هاری در بزاق جانداران آلوده رخ می دهد . ك /3
605/604
رشت - سرپرست اداره كل دامپزشكي گيلان گفت : در سال گذشته تعداد كانون هاي بيماري ' هاري ' در استان 68 درصد كاهش يافته است .