۲۵ فروردین ۱۳۹۲، ۱۴:۵۸
کد خبر: 80613748
T T
۰ نفر

تهران - متخصص قلب و عروق گفت: فشار خون بالاي مزمن، احتمال نارسايي قلبي را در افراد كه مبتلا به اين بيماري هستند، افزايش مي دهد.

دكتر 'مسعود قاسمی' روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی افزود: نارسایی قلبی در صورت درمان نشدن منجر به سكته قلبی می شود. نارسایی قلبی به علت ناتوانایی قلب در پمپاژ كافی خون برای رفع نیاز بافت ها به اكسیژن و مواد مغذی ایجاد می­شود. نرسیدن خون و اكسیژن كافی به یك منطقه از قلب را سكته قلبی می گویند. بر اثر این عمل آن منطقه از قلب دچار صدمه دائمی یا مرگ سلولی می شود.

به گفته وی، فشار خون بالا همچنین باعث پارگی و افزایش احتمال خونریزی داخل مغز می شود و فرد حتی ممكن است دچار سكته مغزی می شود. سه عامل نارسایی قلبی، سكته قلبی و سكته مغزی در زندگی بشری بسیار تاثیرگذار است كه راندمان فعالیت های روزانه را كاهش می دهد و در نهایت منجر به مرگ فرد می شود.

این متخصص قلب و عروق با اشاره به اینكه افزایش فشار شریانی معمولا فشار خون محسوب می شود، ادامه داد: بالا رفتن غیر طبیعی فشار خون شریانی نسبت به شرایط طبیعی سن و جنس افراد تعریف می شود و بطور كلی در افراد بزرگسال، فشار خون بالاتر از 140 میلیمتر جیوه و بالاتر از 90 میلیمتر جیوه افزایش فشار خون شریانی است.

وی گفت: فشار خون بالا در جوامع معاصر بسیار شایع است و آمارها نشان می دهند كه تا سن 70 سالگی حدود 80 درصد جامعه بشری فشار خون بالا دارند.

قاسمی افزود: فشار خون در مراحل اولیه فاقد علامت است و بسیاری از افراد فشار خون دارند، بدون آنكه از بیماری خود مطلع باشند.

وی با اشاره به اینكه مهمترین نكته ای كه باید به آن توجه داشت اندازه گیری منظم فشار خون است ادامه داد: افراد جوان سالیانه باید یك بار فشار خون خود را اندازه گیری كنند و افراد سن 30 و بالاتر نیز در صورت اینكه افزایش نسبی را نشان دهد، ضرورت قطعی دارد كه بطور مرتب فشار خون خود را كنترل كنند.

به گفته قاسمی، فشار خون به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود كه فشار خون ثانویه در صورتی بروز می كند كه فرد دچار بیماری كلیه، تنگی شریان های كلیه، بیماری فوق كلیوی، پركاری تیروئید و كم كاری تیروئید و بیماری مادرزادی تنگی شریان آئورت است.

وی افزود: شایع ترین فشار خون نوع اولیه است كه در سنین بالاتر شروع می شود كه عواملی از جمله نوع زندگی، تعذیه مناسب، ورزش، عدم استعمال سیگار و دخانیات و دوری از استرس و اضطراب در ابتلا به این بیماری دخیل است.

به گفته متخصص قلب و عروق، فشار خون مطلوب 12 روی 8 است كه در میان بزرگسالان این میزان فشار خون بسیار خوب و مطلوب در نظر گرفته می شود.

علمی(4) ** 1354 ** 1071
۰ نفر